Τρίτη, 20 Μαρτίου 2012

Διακήρυξη επανασύστασης του «Φορέα κατά της Αύξησης του ορίου αφυπηρέτησης»


Ο Φορέας αυτός όπως και στο παρελθόν, έτσι και σήμερα δημιουργήθηκε με σκοπό την αποτροπή της αύξησης του ορίου αφυπηρέτησης. Εκφράζουμε την κάθετη διαφωνία  μας, με τις προσπάθειες βουλευτών και κομμάτων για περαιτέρω επέκταση του ορίου αφυπηρέτησης στο 64ο έτος ηλικίας στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα. Αυτή η προσπάθεια παραγνωρίζει τη θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων και της νέας γενιάς και παράλληλα καταδικάζει τη νέα γενιά στην ανεργία.

Σήμερα μετά και από συντονισμό που είχαν αρκετές οργανώσεις οι οποίες συμμετείχαν και παλιότερα στο Φορέα, αποφασίστηκε όπως επανασυσταθεί ο Φορέας κατά της επέκτασης του ορίου αφυπηρέτησης και αναλάβει δράση για την άμεση αποτροπή οποιασδήποτε προσπάθειας. Θέλουμε να θυμίσουμε πως στο παρελθόν ο Φορέας οργάνωσε μαζικές κινητοποιήσεις οι οποίες ανάγκασαν την απομάκρυνση της τότε κυβέρνησης από αυτή τη σκέψη. Θεωρούμε πως η μη αύξηση του ορίου είναι μια κατάκτηση του νεολαιίστικου και εργατικού κινήματος της Κύπρου και είμαστε έτοιμοι να την υπερασπιστούμε με όλα τα μέσα.

Θεωρούμε πως η συζήτηση στη Βουλή θα πρέπει να τερματιστεί άμεσα και είναι με πραγματική λύπη που βλέπουμε συγκεκριμένους βουλευτές να επαναφέρουν το ζήτημα. Είναι αδιανόητο για εμάς να γίνεται συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής για ένα ζήτημα που αφορά άμεσα τη νέα γενιά και παρ’ ολίγο να μην είχε καλεστεί η ΠΟΦΕΝ, η ΠΣΕΜ και οι οργανώσεις νεολαίας. Μετά από παρεμβάσεις και πιέσεις κατέστη δυνατόν να καλεστούν οι πιο πάνω οργανώσεις στη συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών. Εκφράζουμε τη λύπη μας όμως για το γεγονός ότι οι εκπρόσωποι της νέας γενιάς δεν αφέθηκε να εκφράσουν την άποψη τους στην Επιτροπή Οικονομικών.

Στη χθεσινή συνάντηση των οργανώσεων που συμμετέχουν στο Φορέα  αποφασίστηκε όπως την Πέμπτη 22/3, ώρα 15:30, οργανώσουμε έξω από τη Βουλή μαζική κινητοποίηση κατά της επέκτασης του ορίου αφυπηρέτησης στην οποία θα καλέσουμε την Ολομέλεια του σώματος να τερματίσει κάθε προσπάθεια για επέκταση του ορίου συνταξιοδότησης στο 64ο έτος ηλικίας και θα καταθέσουμε κοινό ψήφισμα όλων των οργανώσεων που συμμετέχουν στο Φορέα.

·         Θα ζητήσουμε άμεσα συνάντηση με τον Υπ. Οικονομικών για να του μεταφέρουμε τη θέση μας και να ξεκαθαριστεί κατά πόσο υπάρχει οποιαδήποτε σκέψη από πλευράς υπουργείου να συμπεριληφθεί κάτι τέτοιο στα μέτρα που παίρνονται για αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

·         Θα ζητήσουμε συναντήσεις με όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα, για να μας μεταφερθούν οι επίσημες τους θέσεις και θα επιδιώξουμε να μεταπείσουμε τα κόμματα που στηρίζουν επέκταση του ορίου στο 64ο έτος.

·         Με πρωτοβουλία του Φορέα θα ξεκινήσει εκστρατεία διαφώτισης για τις επιπτώσεις που θα έχει στη νέα γενιά η επέκταση του ορίου στο 64ο.

·         Παράλληλα θα λειτουργήσει διαδικτυακός χώρος για τη συλλογή υπογραφών κατά της αύξησης του ορίου αφυπηρέτησης.

  
Στο Φορέα έχουν ενταχτεί μέχρι σήμερα οι ακόλουθες οργανώσεις:

1.    ΠΟΦΕΝ που αποτελείται από τη Φοιτητική Ένωση:


1.    ΑΞΙΚ
2.    Μ. ΒΡΕΤΤΑΝΙΑΣ
3.    FREDERICK
4.    ΟΥΓΓΑΡΙΑ
5.    ΤΕΠΑΚ
6.    ΛΑΡΙΣΑ
7.    ΠΑΝΚΥΠ
8.    ΡΕΘΥΜΝΟ
9.    ΙΩΑΝΝΙΝΑ
10.  ΒΟΛΟΣ
11.  ΚΟΜΟΤΗΝΗ
12.  ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
13.  ΠΑΤΡΑ
14.  ΤΣΕΧΙΑ
15.  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
16.  ΑΘΗΝΑ
17.  ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ
18.  ΠΑΝ. ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ
19.  ΧΑΛΚΙΔΑ
20.  ΜΟΣΧΑ
21.  ΗΡΑΚΛΕΙΟ
22.  ΛΑΜΙΑ
23.  ΚΑΛΑΜΑΤΑ


Εκπροσωπώντας χιλιάδες φοιτητές.

2.    Κίνηση Αδιόριστων Καθηγητών

3.    Οργανώσεις Νεολαίας

1.    ΕΔΟΝ
2.    ΝΕΔΗΚ
3.    ΝΕΟΛΑΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ

4.    Φοιτητικές παρατάξεις

1.    Προοδευτική Κ.Φ
2.    ΔΗ.ΠΑ.Κ.Φ Αναγέννηση

5.    Συνδικαλιστικές Οργανώσεις

1.    ΠΕΟ

6.     Εκπαιδευτικοί Μέσης Εκπαίδευσης

·         Ο.Ε.Λ.Μ.ΕΚ που αποτελείται από:

1.    Αλλαγή Καθηγητών
2.    Προοδευτική Καθηγητών
3.    Νέα Κίνηση
4.    Δημοκρατική Κίνηση (ΔΗ.ΚΙ)
5.    Νέα Πνοή
6.    Συνεργασία Ανεξάρτητοι

·         ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΥΠΡΟΥ (Ο.Λ.Τ.Ε.Κ)
  
7.    Εκπαιδευτικοί Δημοτικής Εκπαίδευσης

·         Π.Ο.Ε.Δ που αποτελείται από:

1.    Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων – Νηπιαγωγών
2.    ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία
3.    ΑΚΙΔΑ
4.    ΔΗ.ΚΙ
5.    ΑΓΩΝΑΣ

Αναμένεται και η συμμέτοχη άλλων οργανωμένων συνόλων μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου