Τελευταίες ειδήσεις

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Από χολή πάμε καλά…


Από χολή πάμε καλά…
ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΙΑΛΛΟΥΡΗ
Για ακόμα μια φορά ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ εκπλήττει με τις δηλώσεις του. Πριν καλά - καλά συνειδητοποιήσουμε τι δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ, ήρθαν νέες του δηλώσεις, για την Προοδευτική αυτή τη φορά, χαρακτηρίζοντας την «ναζιστική» για ανακοίνωση της για τους συμβασιούχους. Κλήθηκε το Σάββατο το πρωί σε συζήτηση στον ραδιοσταθμό ΑΣΤΡΑ να επεξηγήσει τη θέση της ΟΕΛΜΕΚ για την Παναπεργία κατά τις μέρες παρουσίας της Τρόικας και άρχισε μια χυδαιολογία για εταιρίες με κομματικό χρώμα που τους διαγράφηκαν τα χρέη, υπονοώντας το ΑΚΕΛ. Την ώρα που απέναντι του ήταν ο εκπρόσωπος της ΟΕΒ… Και καλά κε Πρόεδρε, δεν αναρωτιέσαι πώς τα «χαρισμένα» του 2004 και του 2006, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, έπαιξαν ρόλο στην κατάσταση της Τράπεζας Κύπρου; Τις χρονιές αυτές η συγκεκριμένη τράπεζα είχε ετήσια κέρδη 300 και πλέον εκατομμυρίων λιρών, περίπου 500 εκατομμύρια σε ευρώ...

Ας σοβαρευτούμε.
Ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ δεν άκουσε ή δεν πληροφορήθηκε για το σκάνδαλο των αξιογράφων που αγγίζουν τα 2 δισεκατομμύρια, «…μεταξύ άλλων γίνεται παραδοχή από πλευράς του εκπροσώπου της Κεντρικής Τράπεζας ότι όντως υπήρξε συγκεκριμένη γραπτή καταγγελία από τον Ιανουάριο του 2011 αλλά ο τότε Διοικητής, Αθανάσιος Ορφανίδης, δεν διέταξε έρευνα. Τουναντίον μετά από τρείς μήνες περίπου έγινε από πλευράς Τραπεζών και νέα έκδοση αξιογράφων.»
Ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ δεν άκουσε ή δεν πληροφορήθηκε για την αγορά ελληνικών ομολόγων που αγγίζουν τα 4,5 δισεκατομμύρια, γιατί πάνω απ’ όλα το κέρδος, βεβαίως βεβαίως…
Ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ δεν άκουσε ή δεν πληροφορήθηκε για την επέκταση των κυπριακών τραπεζών στο εξωτερικό όπου δάνεισαν αφερέγγυους «πελάτες» με ποσά άνω των 24 δισεκατομμυρίων, γιατί πάνω απ’ όλα το κέρδος, βεβαίως βεβαίως…
Ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ δεν άκουσε ή δεν πληροφορήθηκε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα της κυπριακής οικονομίας είναι η κατάσταση του τραπεζικού τομέα.
Ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ δεν έχει συνειδητοποιήσει ακόμα ότι το Μνημόνιο είναι λόγω τραπεζών που θέλουν να μας το επιβάλουν.
Αλλού λοιπόν βρίσκεται το πρόβλημα κε Πρόεδρε της ΟΕΛΜΕΚ… Ή αλλιώς:έχεις έναν ελέφαντα στο σπίτι σου και ψάχνεις τη μύγα στον αέρα… κατά πως είπε και ένας πανεπιστημιακός - οικονομολόγος, όχι του συστήματος βέβαια.
Φίλτατε Πρόεδρε, ο ρόλος σας ως Πρόεδρος μιας συνδικαλιστικής οργάνωσης δεν είναι να ρίχνετε τη χολή σας εναντίον της κυβέρνησης, να δείχνετε τόση εμπάθεια κατά συγκεκριμένων συνεργατών σας, αλλά να επιδιώκετε το καλύτερο για την ΟΕΛΜΕΚ, τα μέλη μας και την κοινωνία ολόκληρη. Ακόμα και μέλη της ΟΕΛΜΕΚ σας αμφισβητούν ανοικτά πλέον.
Αλλά τι λέω; Εδώ η αντιπρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ απαντά μέσω της σελίδας τουPaideia-News στο φατσοβιβλίο στην Προοδευτική «Όλα αυτά λέχθηκαν μόνο στη φαντασία κάποιων που ξέχασαν ότι δεν ήταν παρόντα μόνο τα στελέχη της Προοδευτικής στη συνάντηση..! (ενν. με Νίκο Αναστασιάδη) … Γιατί δεν ασχολείστε με τα προσόντα του κου Μαλά;» Εγώ γνωρίζω πως ο Πρόεδρος στην τελευταία συνεδρία του ΚΔΣ (25/10/12) έκανε «μεν ενημέρωση, παρέλειψε δε» να αναφέρει στα μέλη του ΚΔΣ τις θέσεις των κομμάτων. Εξού και ερωτήθηκε από εμένα για τις θέσεις των κομμάτων στις συναντήσεις. Και εκεί είπε αυτά τα οποία ακούαμε εδώ και μέρες από άλλους συνδικαλιστές. Άρα «αυτά που ο πρόεδρος της Προοδευτικής αποδίδει στον Νίκο Αναστασιάδη είναι αποκύημα νοσηρής ή κομματικής φαντασίας» έκθετο αφήνουν τον κο Ταλιαδώρο, ο οποίος από την ίδια στιγμή όφειλε να αντιδράσει άμεσα και δυναμικά και όχι να αποσιωπήσει το ζήτημα. Φυσικά αν ο κος Ταλιαδώρος βρισκόταν σε συνάντηση με λειτουργούς του ΥΠΠ, θα «τα φακκούσε χαμέ» και θα αποχωρούσε… Εκεί φυσικά δεν είχε να κάνει με κανένα λειτουργό του ΥΠΠ αλλά με το Νίκο Αναστασιάδη… το γνωστό Νίκο Αναστασιάδη.
Φυσιολογικά μου δημιουργείται ακόμα μια απορία: Γιατί τοποθετήθηκαν τα μέλη του ΚΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ επί του θέματος και μάλιστα ψήφισαν ΟΜΟΦΩΝΑ κατά της αύξησης των ωρών εργασίας και των μαθητών ανά τάξη; Η ανακοίνωση της 25ηςΟκτωβρίου περί του πενταπλού όχι προς άπαντες είναι απόλυτα ξεκάθαρη: «Διαφωνεί για εκπαιδευτικούς λόγους με την αύξηση του αριθμού των μαθητών στην τάξη» και «Διαφωνεί με την αύξηση των ωρών διδασκαλίας των εκπαιδευτικών». Αν εμείς, λοιπόν, είμαστε ναζιστές, ο χαρακτηρισμός αγγίζει και αγκαλιάζει και τους υπόλοιπους συνδικαλιστές που βρίσκονταν στην συνάντηση με το Νίκο Αναστασιάδη, αλλά και τους λοιπούς που ενημερώθηκαν στο ΚΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ της 25ης Οκτωβρίου 2012 και τοποθετήθηκαν δια της ψήφου τους ΟΜΟΦΩΝΑ κατά της αύξησης των ωρών εργασίας και των μαθητών ανά τάξη.
Για το εκτός θέματος πικρόχολο σχόλιο της Αντιπροέδρου για τον κο Μαλά την αφήνω στην κρίση των συναδέλφων… Από χολή πάντως πάμε καλά. Από υγιή συνδικαλισμό;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου