Τελευταίες ειδήσεις

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Κι’ αυτοί Τροϊκανίζουν………..


Κι’ αυτοί Τροϊκανίζουν………..

«Αργήσαμε. Έπρεπε να βιαστούμε. Γιατί αργοπορούμε; Το μνημόνιο καθυστερεί. Θα μας προλάβει η Τρόικα. Αδράνησε η Κυβέρνηση...».
Γιατί τόση βιασύνη; Γιατί κάποιοι βιάζονται τόσο πολύ;
Ούτε καν σε διαπραγμάτευση δεν θέλουν να μπει η κυβέρνηση με την Τρόικα. Όπως-όπως να κλείσει το θέμα. Ενθουσιάστηκαν μόλις είδαν και τις θέσεις της Τρόικα. Αφού ήταν και διαχρονικές δικές τους θέσεις. Η θέσης τους για την ΑΤΑ είναι διαχρονική. Εξού και το 2001 την κουτσούρεψαν, ενώ δεν συνέτρεχε κανένας λόγος. Ούτε οικονομική κρίση, ούτε Τρόικα. Αντίθετα. Υπήρχε και ευημερία. Το ίδιο και για τις ιδιωτικοποιήσεις των Ημικρατικών Οργανισμών που ζητά η Τρόικα. Κι ‘εδώ σταθερή η θέση τους. Και στην αύξηση του ορίου αφυπηρέτησης. Το επέβαλαν στους εκπαιδευτικούς και όχι μόνο. Για την κατάργηση του 13ουμισθού επίσημα δεν τοποθετήθηκαν, αλλά ο κ. Αναστασιάδης χαμογελούσε με νόημα δίπλα στον κ. Πισσαρίδη, όταν ο τελευταίος διατύπωνε την άποψη: «Να καταργηθεί ο 13ος μισθός. Δεν χρειάζεται». Η δήλωσε έγινε αμέσως μετά τη συνάντηση Πισσαρίδη – Αναστασιάδη. Κι’ αυτός χαμογελούσε. Ούτε μια λέξη. Ας πούμε «Μπορεί να λέει ο νομπελίστας αλλά εμείς διαφωνούμε. Χρειάζεται ο 13ος». Όχι. Δεν είπε τίποτα. Ακούς εκεί δεν χρειάζεται ο 13ος! Δεν μας έπεισε ο νομπελίστας μας στα οικονομικά. Ίσως ένας νομπελίστας στη Χημεία; Ένας Αλχημιστής; Ή ένας νομπελίστας στη Βιολογία; Πώς να μας μάθει να μην τρώμε; Κύριε Αναστασιάδη οι θέσεις της Τρόικας είναι καταστροφικές. Συμπίπτουν όμως με τις δικές σας. Γι’ αυτό πιέζατε με κάθε τρόπο ώστε να έρθει το γρηγορότερο. Όπως π.χ. να μη ψηφίζετε φορολόγηση του πλούτου, της μεγάλης ιδιοκτησίας, των εταιρειών… Αντιλαμβάνεστε ότι εσείς την φέρατε. Γιατί σας ακούω συχνά να λέτε «αυτοί που την έφεραν... αυτοί που την κάλεσαν…» Κάνατε ότι μπορούσατε για να έλθει. Και τώρα καμώνεστε ότι ανησυχείτε. Γιατί; Μήπως απαιτήσει αυτά που και σεις ζητούσατε τόσο καιρό; Προσπαθείτε να μας εξηγήσετε και γιατί δεν θα πάρουμε το ρωσικό δάνειο. Δίνετε την εντύπωση ότι δεν θέλετε να τα πάρουμε. Ίσως θα συστήνατε κι’ όλας στους Ρώσους να μην το πράξουν. Υποδείχνοντας τους κινδύνους μιας τέτοιας ενέργειας. Λέω, ίσως! Φοβάμαι αλήθεια να σκεφτώ τι είπατε κατ’ ιδίαν στην Τρόικα.
Δεν πιστεύω να «καρφώσατε» την ίδια σας την πατρίδα πισώπλατα; Επειδή τόχετε ξανακάνει, θυμάστε, τότε με τα δημοψηφίσματα. Και το mea culpa σας δεν μπορεί να σβήσει καμιά μνήμη. Αν κ. Αναστασιάδη τους έχετε δώσει τις θέσεις σας για την οικονομία, τις διαχρονικές ή τις πρόσφατες, ως ΔΗΣΥ ή ως υποψήφιος Πρόεδρος, αν τους δώσατε άλλοθι, αν του κλείσατε το μάτι πονηρά, σίγουρα τους έχετε ευκολύνει και θα τους έχουμε μπροστά μας ιδιαίτερα απαιτητικούς και σκληρούς. Γνωρίζοντας ότι έχουν σταθερούς συμμάχους στον τόπο μας.
Την ώρα που η Τρόικα μετρά τις δυνάμεις και τις αντοχές μας, εσείς τους προτείνετε αυτά που θέλουν ν’ ακούσουν. Γιατί κ. Αναστασιάδη είμαι τόσο σίγουρος ότι θα μας προτείνουν αυτά που εσείς προτείνετε για την εκπαίδευση; Δηλαδή την αποκοπή 20 εκατομμυρίων; Κάποια εισήγηση για τον πλούτο έχετε; Τον δηλωμένο ή τον αδήλωτο, τον ντόπιο ή τον φυγαδευμένο, τον ρευστοποιημένο ή τον ακίνητο (και κινητό);
Κύριε Αναστασιάδη, η Τρόικα έρχεται απ’ έξω. Στον τόπο μας υπάρχουν οι ανεπίσημοι εκπρόσωποι της, που τροϊκανίζουν μέρα νύχτα, προσπαθώντας να μας πανικοβάλουν και με τρεμάμενο χέρι να υπογράψουμε ότι θα μας έχουν εμβάλει στα μνημόνια τους.
Θυμάστε είχατε πει, νομίζω, ότι θα είχαμε στάση πληρωμών το Νοέμβριο του 2011. Έχουμε Νοέμβριο του 2012. Ενδιάμεσα μας λέγατε για τον «άλλο μήνα» ότι θα είχαμε στάση πληρωμών. Διαψευστήκατε. Πανικοβάλατε όμως. Ποιος ήταν ο στόχος σας;
*Πρόεδρος Προοδευτικής Κίνησης Καθηγητών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου