Τετάρτη, 29 Μαΐου 2013

Τα σχολεία χωρίς ΑντικαταστάτεςΤα σχολεία χωρίς Αντικαταστάτες

Το ΥΠΠ προβαίνει σε απαράδεκτες ενέργειες κατά των αντικαταστατών εκπαιδευτικών στα σχολεία δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στην ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Το ΥΠΠ προβαίνει σε αυθαίρετη διακοπή των συμβολαίων των Αντικαταστατών πριν επανέλθουν οι συνάδελφοι που τους αντικαθιστούν.  Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, τα καθήκοντα τα οποία εκτελούσαν οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι να μείνουν μετέωρα και να αναγκάζεται το σχολείο να τα διανέμει σε άλλους εκπαιδευτικούς δημιουργώντας αλυσιδωτά προβλήματα, σε μια δύσκολη χρονική περίοδο, όπου στα σχολεία διεξάγονται εξετάσεις και οι εκπαιδευτικοί επιφορτίζονται με επιπρόσθετα καθήκοντα για να κλείσουν ομαλά τη σχολική χρονιά.

Πέραν τούτου, δημιουργούνται και μια σειρά από οικονομικά ζητήματα για τους Αντικαταστάτες στους οποίους ούτε ανεργιακό επίδομα καταβάλλεται, αλλά ούτε και δεύτερη δουλειά κατέχουν για να συνεχίσουν να συντηρούν τις οικογένειες τους.

Καλούμε, το Υπουργείο Παιδείας να τερματίσει άμεσα τις αυθαίρετες και απαράδεκτες ενέργειες του οι οποίες πλήττουν και το δημόσιο σχολείο αλλά και τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς και τις οικογένειές τους.


29  Μαΐου  2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου