Τελευταίες ειδήσεις

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Θέσεις της Προοδευτικής Κ. Κ. για την Επιτροπή Ωρολογίων Προγραμμάτων και τη συμμετοχή του Δημήτρη Ταλιαδώρου



Αναφορικά με τη σύσταση και τη λειτουργία της Επιτροπής Ωρολογίων Προγραμμάτων από το ΥΠΠ, καθώς επίσης και τη συμμετοχή του Προέδρου της ΟΕΛΜΕΚ Δημήτρη Ταλιαδώρου σ’ αυτήν, παραθέτουμε τις πιο κάτω θέσεις:

1.    Ως προς τη σύσταση της Επιτροπής για τα Ωρολόγια Προγράμματα, σημειώνουμε ότι αποφασίστηκε μονομερώς από τον Υπουργό Παιδείας, χωρίς καμιά διαβούλευση με την ΟΕΛΜΕΚ αναφορικά με τους όρους εντολής και τη συμμετοχή της οργάνωσής μας σ’ αυτήν.
Θέσεις της Προοδευτικής Κ. Κ. για την Επιτροπή Ωρολογίων Προγραμμάτων και τη συμμετοχή του Δημήτρη Ταλιαδώρου
2.    Η Επιτροπή Ωρολογίων Προγραμμάτων έχει έντονο (μονο)κομματικό χαρακτήρα, αφού απαρτίζεται αποκλειστικά από πρόσωπα προσκείμενα στο κυβερνητικό κόμμα ΔΗΣΥ.

3.    Σημειώνουμε ότι στην Επιτροπή συμμετέχουν πρόσωπα τα οποία είτε συμμετείχαν ενεργά στην εισαγωγή του Ενιαίου Λυκείου είτε υπήρξαν ένθερμοι υποστηρικτές της εισαγωγής του. Λαμβάνοντας, συνεπώς, υπόψη την προηγούμενη λανθασμένη κρίση τους στο θέμα του Ενιαίου Λυκείου, που κατά γενική ομολογία αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες αποτυχίες στην ιστορία του εκπαιδευτικού μας συστήματος, αντιμετωπίζουμε τη συμμετοχή τους στην Επιτροπή Ωρολογίων Προγραμμάτων με ιδιαίτερη επιφύλαξη.

4.    Η συμμετοχή του Προέδρου της ΟΕΛΜΕΚ Δημήτρη Ταλιαδώρου στη συγκεκριμένη Επιτροπή αποφασίστηκε με προσωπική πρόσκληση από τον Υπουργό Παιδείας και δε συνιστά συμμετοχή της ΟΕΛΜΕΚ και των απόψεών της στην Επιτροπή. Ως εκ τούτου, ο Δημήτρης Ταλιαδώρος δεν εκπροσωπεί την ΟΕΛΜΕΚ στην Επιτροπή και δε δεσμεύει την οργάνωσή μας για αποδοχή της όποιας πρότασης κατατεθεί τελικά για τα νέα Ωρολόγια Προγράμματα.

5.    Εξάλλου, οι θέσεις που εκφράζει δημόσια σε σχέση τα Ωρολόγια Προγράμματα αντίκεινται στις αποφάσεις που έχει λάβει η ΟΕΛΜΕΚ για το συγκεκριμένο θέμα το 2012.

6.    Τέλος, ενημερώνουμε όλους τους καθηγητές και καταγγέλλουμε δημόσια ότι ο Δημήτρης Ταλιαδώρος συμμετέχει στην Επιτροπή χωρίς προηγούμενη διαβούλευση στα όργανα της ΟΕΛΜΕΚ, δεν τα ενημερώνει επαρκώς και ολοκληρωμένα τα σώματα της οργάνωσης για τη λειτουργία της Επιτροπής και τα όσα διαμείβονται στις συνεδριάσεις της, καθώς επίσης και για τις θέσεις που εκφράζει και καταθέτει ο ίδιος. Ταυτόχρονα, καταγγέλλουμε την πλήρη συμπόρευση και συμμετοχή του στον επικοινωνιακό σχεδιασμό του Υπουργείου στην προώθηση των νέων Ωρολογίων Προγραμμάτων. 

4 Μαρτίου - Η Κοινωνία Αντιδρά και Διεκδικεί

ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΜΑΡΤΙΟΥ, ΩΡΑ 5ΜΜ
ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Η ΟΕΛΜΕΚ συμμετέχει δυναμικά στην Πλατφόρμα. Θα ήταν καλά ο καθένας από εμάς να ενεργοποιηθεί για να στηρίξει αυτή την προσπάθεια. Ήδη στα σχολεία έχουν αποσταλεί προσκλήσεις και αφίσιες για την εκδήλωση και πρέπει να ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοι.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ
«Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ» - ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζουν οι συνδικαλιστικές και κοινωνικές οργανώσεις που αποτελούν την Πλατφόρμα «Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ» τις προετοιμασίες για τη μεγάλη παγκύπρια κοινωνική κινητοποίηση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στις 4 Μαρτίου η ώρα 5.00μ.μ. στο χώρο έξω από το συνεδριακό κέντρο με την ευκαιρία της συνόδου στην Κύπρο της Ολομέλειας του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Με επαφές σε εκπαιδευτικά ιδρύματα, χώρους εργασίας σ’ όλους τους τομείς οικονομικής δραστηριότητας σε χωριά και συνοικίες σ’ ολόκληρη τη Κύπρο τα στελέχη των οργανώσεων που αποτελούν την Πλατφόρμα ενημερώνουν τους εργαζόμενους και τη κοινωνία ευρύτερα για το πρόγραμμα της κινητοποίησης.

Στα πλαίσια της κινητοποίησης θα πραγματοποιηθούν 3 διαφορετικές προσυγκεντρώσεις – πορείες, η ώρα 4.30, ως ακολούθως:

• Δημοσιογραφική Εστία – Συγκέντρωση και πορεία προς το συνεδριακό κέντρο από τους εκπαιδευτικούς, τους φοιτητές και τους μαθητές.
• Κεντρικά Γραφεία CYTA – Συγκέντρωση και πορεία προς το συνεδριακό κέντρο από τους εργαζόμενους στους ημικρατικούς οργανισμούς και την τοπική αυτοδιοίκηση.
• Κτίριο Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου – Συγκέντρωση και πορεία προς το συνεδριακό από οικοδόμους, άνεργους, εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα.

20 Φεβρουαρίου 2015


Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Aφίερωμα στα τραγούδια της αντίστασης και της τιμής των εργαζομένων

Η ΕΔΟΝ Λεμεσού, η Εργατική Νεολαία ΠΕΟ, η Προοδευτική Δασκάλων και Καθηγητών και ο Πολιτιστικός Όμιλος το Στέκι παρουσιάζουν τη Ρίτα Αντωνοπούλου σε δύο μοναδικές παραστάσεις Κυριακή 8 και Δευτέρα 9 Μαρτίου η ώρα 20:15 το βράδυ.
Σε ένα μοναδικό αφίερωμα στα τραγούδια της αντίστασης και της τιμής των εργαζομένων και όχι μόνο.
Είσοδος 15 ευρώ με ποτό.