Τελευταίες ειδήσεις

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Καταγγέλλουμε τις τελευταίες εξελίξεις και ζητάμε δυναμικά μέτρα τώρα για τον κατάλογο διοριστέων

Η Προοδευτική Κίνηση Καθηγητών καταγγέλλει τη στάση της ηγεσίας της ΟΕΛΜΕΚ για το θέμα του καταλόγου διοριστέων μετά τη συγκέντρωση συμβασιούχων, εκτάκτων, αντικαταστατών και συνδέσμου προϋπηρεσιακής στη Χοιροκοιτία.
·         Στην πιο πάνω συγκέντρωση, ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της ΟΕΛΜΕΚ δεσμεύτηκαν ενώπιον εκαντοντάδων συναδέλφων μας να συγκαλέσουν Παγκύπρια Συνδιάσκεψη Γενικών Αντιπροσώπων (ΠΣΓΑ) για το θέμα του καταλόγου διοριστέων, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των συμβασιούχων, εκτάκτων, αντικαταστατών, την οποία δεν τήρησαν.

·         Μετά τη λήψη απόφασης από το ΚΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ να πραγματοποιηθεί η ΠΣΓΑ, μεθόδευσαν την αναβολή της, χωρίς να γίνει καμία απολύτως κίνηση από τον Υπουργό Παιδείας που θα τη δικαιολογούσε.

·         Απέφυγαν την ΠΣΓΑ, φοβούμενοι το ισχυρό ρεύμα που δημιουργήθηκε για τη λήψη δυναμικών μέτρων. Αντίθετα, σε δύο συνεδριάσεις του ΚΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ δε δέχτηκαν να συζητήσουν και να πάρουν δυναμικά μέτρα.

·         Χωρίς να ικανοποιηθεί η προϋπόθεση που θέσαμε ως οργάνωση, να διασφαλιστούν δηλαδή πρώτα οι συμβασιούχοι, έκτακτοι και αντικαταστάτες συνάδελφοί μας για να μπούμε σε διάλογο με το Υπουργείο, υπέβαλαν γραπτό υπόμνημα στον Υπουργό Παιδείας με απόψεις και θέσεις για το σύστημα διορισμού, που ουσιαστικά σηματοδοτεί την εισδοχή της ΟΕΛΜΕΚ στο διάλογο.

·         Ετοίμασαν το υπόμνημα χωρίς να ζητήσουν τις απόψεις των άμεσα επηρεαζόμενων (συμβασιούχων, έκτακτων, αντικαταστατών, συνδέσμου προϋπηρεσιακής).

·         Περιέλαβαν θέσεις στο υπόμνημα, για τα οποία ουδέποτε λήφθηκαν αποφάσεις από τα συλλογικά όργανα της ΟΕΛΜΕΚ (π.χ. διασφάλιση όσων έχουν διετή υπηρεσία).

·         Δεν ενημέρωσαν τους εκπροσώπους των συμβασιούχων, εκτάκτων, αντικαταστατών για τη συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας.
Μετά από όλες αυτές τις υποχωρήσεις της ηγεσίας μας εισπράξαμε και πάλι την άρνηση του Υπουργού Παιδείας να δεχτεί την προϋπόθεση που θέσαμε για διασφάλιση όλων των συναδέλφων μας που εργάζονται στα σχολεία ως συμβασιούχοι, έκτακτοι και αντικαταστάτες, οι πλείστοι από τους οποίους έχουν ολοκληρώσει το Πρόγραμμα Προϋπηρεσιακής Κατάρτισης.

Ο Υπουργός Παιδείας έδειξε για μια ακόμα φορά τις διαθέσεις του. Δεν αναμέναμε και κάτι διαφορετικό. Καλούμε την ηγεσία της οργάνωσής μας να αφουγκραστεί και να εκφράσει επιτέλους τις διαθέσεις του κλάδου, για να διεκδικήσει με δυναμικά μέτρα το αυτονόητο: τη διασφάλιση ΟΛΩΝ των συναδέλφων μας που δουλεύουν στα σχολεία, με οποιοδήποτε καθεστώς και ανεξαρτήτως χρονικής διάρκειας. Και επειδή εμείς δεν ξεχνάμε… και εκείνων των συναδέλφων που δε δουλεύουν φέτος επειδή τους έστειλε σπίτι τους το Υπουργείο, για τους οποίους περιμένουμε ακόμα τη δυναμική αντίδραση της ηγεσίας μας, όπως δεσμεύτηκε η ίδια το καλοκαίρι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου