Τελευταίες ειδήσεις

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Ο Υπουργός Παιδείας έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Δείτε τι λέει στο ΡΙΚ...





Ο Υπουργός του Show έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Όλα όσα λέει είναι ατεκμηρίωτα και είναι μόνο για να προκαλούν εντυπώσεις και να δίνουν ψέυτικες ελπίδες σε κάποιους που δεν διορίστηκαν.
1. Καμία επιστημονική έρευνα δεν τεκμηριώνει ότι οι εξετάσεις διασφαλίζουν τους καλύτερους εκπαιδευτικούς.
2. Τίποτα δεν διασφαλίζει ότι θα έχουμε νεότερους εκπαιδευτικούς, αφού και από την εμπειρία της Ελλάδας τις πρωτιές στις εξετάσεις τις παίρνουν (εκτός εξαιρέσεων) άτομα άνω των 45 ετών. Άρα σε κάποιους κλάδους θα αυξηθεί το όριο ηλικίας, γιατί θα κατεβεί σύσσωμο το ελληνικό στοιχείο λόγω κρίσης.
3. Νέες προσλήψεις κατά τη μεταβατική περίοδο δεν υπάρχουν, διότι οι αφυπηρετήσεις είναι μηδαμινές  λόγω αύξησης των ορίων αφυπηρέτησης (και δεν καλύπτουν καν τις μειώσεις των μαθητών). Άρα για να γίνουν προσλήψεις από το νέο κατάλογο πρέπει απλά να γίνουν απολύσεις όσων δούλευαν με βάση τον παλιό.
4. Με βάση τα κριτήρια που έβαλε, κανένας (ακόμα κι αν δούλευε με σύμβαση 10 χρόνια) δεν διασφαλίζεται, αφού η μοριοδότηση είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Επίσης όλοι μπορεί να εμφανίσουν 10ετή προυπηρεσία σε φροντιστήρια άρα να βρίσκονται όλοι στον ίδιο παρονομαστή.

ΠΑΡΕΝΘΕΤΙΚΑ:

1.Ποιους βολεύει η Νέα πρόταση; Τους ΚΟΛΛΕΓΙΑΡΧΕΣ που θα κάνουν φροντιστήρια για τις εξετάσεις. Τους ΚΟΛΛΕΓΙΑΡΧΕΣ που θα αυξήσουν την πελατεία τους για μεταπτυχιακά.

2. Τα εκατομμύρια που έδωσε το κράτος και η Ευρωπαική Ένωση για την Προυπηρεσιακή Κατάρτιση, τη Ενδουπηρεσιακή Κατάρτιση, τις πάμπολλες επιμορφώσεις κατά κλάδο τα τελευταία χρόνια, θα τα επιστρέψει πίσω ο Κενεβέζος όταν τα ζητήσει η Ε.Ε, μετά τις απολύσεις των εκατοντάδων εκπαιδευτικών που επιμορφώθηκαν; Το γνωρίζει ο Κενεβέζος ότι γίνονται ελέγχοι από την Ε.Ε. και όπου διαπιστωθεί κακοδιαχείρηση των κονδυλίων που δόθηκαν απαιτούν τα χρήματα πίσω;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου