Τελευταίες ειδήσεις

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Ζητούμε την εφαρμογή του «αορίστου χρόνου» και για τους εκπαιδευτικούς



Με αφορμή τη χθεσινή «συμφωνία» μεταξύ Υπουργού Οικονομικών και ΠΑΣΥΔΥ για τη μετατροπή έκτακτων υπαλλήλων του Δημοσίου, που έχουν συμπληρώσει 30μηνη υπηρεσία σε εργοδοτούμενους αορίστου χρόνου, η Προοδευτική χαιρετίζει τη συμμόρφωση επιτέλους της Κυβέρνησης με τις υποχρεώσεις της, έτσι όπως αυτές απορρέουν από αποφάσεις ευρωπαϊκών δικαστηρίων, και υποστηρίζει ότι το ίδιο θα πρέπει να ισχύσει και στην περίπτωση των εκπαιδευτικών (αντικαταστατών, εκτάκτων, συμβασιούχων) που έχουν συμπληρώσει πέραν των τριάντα (30) μηνών εκπαιδευτικής υπηρεσίας στη Δημόσια Εκπαίδευση. 
 
Η Προοδευτική Κίνηση Καθηγητών επισημαίνει εδώ και χρόνια την έκδηλη παρανομία που προκύπτει από την εξαίρεση των εκπαιδευτικών από τα όσα ισχύουν για άλλες  ομάδες εργαζομένων και δικαιώνεται από τις χθεσινές εξελίξεις. 

Η Προοδευτική εκτιμά ότι εξαιτίας της επικείμενης εφαρμογής του νέου συστήματος διορισίμων και της ταυτόχρονης υιοθέτησης του νέου Ωρολογίου Προγράμματος, σημαντικός αριθμός εκπαιδευτικών θα θυματοποιηθεί.

Ως εκ τούτου καλούμε την ΟΕΛΜΕΚ να διεκδικήσει τα αυτονόητα και για εκπαιδευτικούς που εργάζονται στη Δημόσια Εκπαίδευση, προκειμένου να αποφευχθεί η θυματοποίηση αυτών και των οικογενειών τους. Άλλωστε, αυτή η μερίδα των εκπαιδευτικών υπηρετούν για χρόνια στην Εκπαίδευση καλύπτοντας τις ανάγκες των μαθητών/τριών και το κράτος ορθά έχει επενδύσει σε αυτούς εκατομμύρια ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου