Τελευταίες ειδήσεις

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Ανεπαρκής η ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ τράπηκε σε άτακτη υποχώρηση


Η ανεπαρκής ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ αφού έσυρε τον κλάδο σε μέτρα που την γελοιοποίησαν στην κοινή γνώμη και υπό το βάρος της κατακραυγής του κλάδου, τρέπεται σε άτακτη φυγή, εγκαταλείποντας τον αγώνα, που ουσιαστικά ποτέ δεν άρχισε.
Τα μέτρα για αποχή από τις εξωδιδαχτικές δραστηριότητες προτάθηκαν από την ΑΛΛΑΓΗ και τη ΝΕΑ ΚΙΝΗΣΗ. Η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ  πρότεινε Επαρχιακές Συνελεύσεις, να ενημερωθεί ο  κλάδος  και ν’ αποφασίσει την πορεία του αγώνα. Η πρότασή της απορρίφθηκε. Για χάριν της ενότητας συμφωνήσαμε και εμείς με τα προτεινόμενα μέτρα, αν και διαφωνούσαμε για λόγους αρχής, να παίρνουμε μέτρα τα οποία θα επηρέαζαν τα παιδιά. Το ίδιο πράξαμε και όταν η ΟΕΛΜΕΚ κρατούσε όμηρους τους μαθητές της Γ’ Λυκείου με τις παγκύπριες εξετάσεις στο ζήτημα εισαγωγής με GCE.
Στην πορεία η ΟΕΛΜΕΚ έκανε αιχμή του δόρατός της την υπεράσπιση των συμβασιούχων και εκτάκτων από την μείωση των κλιμάκων τους. Κάτι το οποίο ήταν λυμένο, βρισκόταν στους προϋπολογισμούς και το γνώριζαν Πρόεδρος και Γραμματέας που έκαναν τις επαφές. Όταν αυτό γνωστοποιήθηκε, η Οργάνωση γελοιοποιήθηκε, η ηγεσία της έμεινε εκτεθειμένη και ο κλάδος, αλλά και η κοινωνία, εμβρόντητοι. Η ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ πανικοβλημένη τρέχει να άρει τα μέτρα τα οποία η ίδια πήρε και γελοιοποιήθηκε, προσπαθώντας να πείσει ότι κάτι κέρδισε. Μάλιστα πήρε τις αποφάσεις της παραβιάζοντας θέσεις της Συνδιάσκεψης και καταστατικές πρόνοιες υπό το κράτος πανικού.
Η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ δεν ήταν αντίθετη στην άρση των εξωδιδαχτικών μέτρων, που οι ίδιοι πήραν! Διαφωνούσε όμως με τον τερματισμό οποιασδήποτε προσπάθειας. Πρότεινε μάλιστα τη δημιουργία ενός αναπροσδιορισμένου πλαισίου αγώνα που θα περιλάμβανε και συγκεντρώσεις έξω από τη Βουλή, η οποία θα πάρει τις κρίσιμες αποφάσεις για μας, τη στιγμή μάλιστα που γνωρίζαμε πολύ καλά ότι η πλειοψηφία των κομμάτων είναι έτοιμη και για νέες περικοπές από τα εισοδήματα των εκπαιδευτικών. Κώφευσε η ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ. Δεν καταδέχτηκε καν να συνεννοηθεί με τις άλλες Εκπαιδευτικές Οργανώσεις, οι οποίες εγκαταλείφθηκαν από την ΟΕΛΜΕΚ.
·         Γιατί άραγε η ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ αρνείται να συγκρουστεί με τα κόμματα που στοχοποίησαν τους εκπαιδευτικούς;
·         Γιατί η ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ εγκατέλειψε τους εκπαιδευτικούς;
·         Γιατί η ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ απέκρυψε την αλήθεια από τον κλάδο (αναφορικά με τις κλίμακες των συμβασιούχων και εκτάκτων);
·         Γιατί η ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ «ξεχνά» να δημοσιεύσει τις ομόφωνες καταγγελίες του Κ.Δ.Σ. για τους Νικόλα Παπαδόπουλο και Αβέρωφ Νεοφύτου;
Η «κυβερνώσα» Βουλή μπορεί να ‘ναι ήσυχη. Όταν θ’ αφαιρεί τα κεκτημένα των εκπαιδευτικών, η ΟΕΛΜΕΚ δεν θα είναι εκεί να την παρενοχλεί.
Η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ  θα συνεχίσει ν’ αγωνίζεται υπερασπιζόμενη τα δίκαια των εκπαιδευτικών αλλά και το δημόσιο σχολείο. 


Κατεβάστε την ανακοίνωση από εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου