Τελευταίες ειδήσεις

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

30 και πλέον καταξιωμένοι καλλιτέχνες από Ελλάδα και Κύπρο τραγουδούν αφιλοκερδώς για την ΕΝΟΤΗΤΑ και τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑ 24/10
Διοργανωτής: Κίνηση Πολιτισμού
Ομιλητής: Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας
Τάφρος Da Villa ώρα 20:30, είσοδος ελεύθερη

“πάνω απ’ ΟΛΑ η ΚΥΠΡΟΣ”

μαζί μας 30 και πλέον καταξιωμένοι καλλιτέχνες από Ελλάδα και Κύπρο τραγουδούν αφιλοκερδώς για την ΕΝΟΤΗΤΑ και τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Οι καλλιτέχνες κατά αλφαβητική σειρά:


Ουμούτ Αλμπαϊράκ, Γιώργος Ανδρέου, Μελίνα Ασλανίδου, Γλυκερία, Γιάννης Ζουγανέλης, Παντελής Θαλασσινός, Κούλλης Θεοδώρου, Κώστας Θωμαΐδης, Μελίνα Κανά, Πάνος Κατσιμίχα, Χάρης Κατσιμίχα, Τάνια Κικίδου, “KollektivA”, Βαγγέλης Κορακάκης, Γιάννης Κούτρας, Βούλλα Κωνσταντίνου, Βασίλης Λέκας, Δημήτρης Μακρής, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, “Όναρ”, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Μιλτιάδης Πασχαλίδης, Μάνος Πυροβολάκης, Διονύσης Τσακνής, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Δημήτρης Φανής
Απόδοση ποίησης: Κώστας Καζάκος - Δέσποινα Μπεμπεδέλη
Διεύθυνση ορχήστρας: Ρένος Τσόκκος


Πάνω απ’ όλα η Κύπρος. 

Πρέπει να δούμε ψύχραιμα τι μας επιτάσσουν οι καιροί. Δεν είναι εχθρός ο αδελφός μας. Είναι η κατοχή και η διαίρεση, η οικονομική κρίση, οι επιθέσεις των διεθνών κερδοσκόπων, η ανεργία, οι νοσηρές καταστάσεις στο σύστημα ενός γραφειοκρατικού και δυσκίνητου κρατικού μηχανισμού. Ταυτόχρονα μπροστά μας είναι οι μεγάλες προκλήσεις της ενέργειας, του φυσικού αερίου, της κυπριακής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Τυχόν αποσταθεροποίηση, διάλυση και διχαστικό κλίμα αυτήν την περίοδο σημαίνει οριστικοποίηση της διχοτόμησης με απόδοση της ευθύνης στην Ελληνοκυπριακή κοινότητα, σημαίνει επιδείνωση της οικονομίας, σημαίνει αποτυχία στους στόχους της Κύπρου, τις μεγάλες προκλήσεις και ευκαιρίες. 
Ας υπερασπιστούμε τη δημοκρατία, τον πρόεδρο τους θεσμούς και το σύνταγμα, μόνη διέξοδο τις κρίσιμες μέρες που περνούμε. Με καταφύγιο κι ελπίδα στις αρετές και τις αξίες αυτού του λαού. Προσδοκώντας ενωμένοι να ξαναδούμε το χαμόγελο και την αισιοδοξία στους δρόμους και τις πλατείες της αγαπημένης μας πατρίδας.

Η Χαρούλα Αλεξίου, η Μαρία Φαραντούρη, ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Γιώργος Νταλάρας, ο Χρήστος Θηβαίος, ο Δημήτρης Μπάσης, ο Μανώλης Μητσιάς, ο Χρίστος Λεοντής, ο Γιάννης Χαρούλης και δεκάδες άλλοι καλλιτέχνες θα ήθελαν πολύ να ήταν μαζί μας στη συναυλία, αλλά δυστυχώς είχαν κλεισμένες συναυλίες και ειλημμένες υποχρεώσεις. Θα μας στείλουν τις ευχές, τη συμπαράταξη και υποστήριξη τους σε μηνύματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου