Τελευταίες ειδήσεις

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019

ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΚΒΙΑΖΕΙ ΑΣ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ


Με την αντίδρασή του στην απόφαση των μαθητών να διαμαρτυρηθούν εναντίον των εξετάσεων τετραμήνων, το ΥΠΠΑΝ επιβεβαιώνει για πολλοστή φορά αυτό που το χαρακτηρίζει τα τελευταία χρόνια: αυταρχισμός, ετσιθελισμός, αδιαλλαξία και άρνηση διαλόγου. Στο πλαίσιο του πιο πάνω ύφους του, το ΥΠΠΑΝ απέστειλε ένα απαράδεκτο και ανυπόγραφο σημείωμα στα σχολεία, που βρίθει προχειρότητας και σωρείας λαθών, με στόχο να εκβιάσει, να εκφοβίσει και να απειλήσει τους μαθητές. ώστε να μη συμμετέχουν στη σημερινή διαμαρτυρία. Αντί να ακούσει τους δικαιολογημένους προβληματισμούς των μαθητών, ως όφειλε, το ΥΠΠΑΝ επέλεξε τον εκβιασμό και τον εκφοβισμό τους, που θυμίζει σκοτεινές εποχές αλήστου μνήμης.

Ως Προοδευτική Κίνηση Καθηγητών καταδικάζουμε τους εκβιασμούς του ΥΠΠΑΝ, που στρέφονται εναντίον των μαθητών μας, δηλαδή των παιδιών μας. Ταυτόχρονα, καλούμε τις διευθύνσεις των σχολείων να μην ακολουθήσουν τις παράτυπες «οδηγίες» που περιλαμβάνει το αυταρχικό, ανυπόγραφο και εξωθεσμικό σημείωμα του ΥΠΠΑΝ. Τέλος, καλούμε όλες και όλους τους συναδέλφους να προβούν σε όλες τις δυνατές ενέργειες που να διευκολύνουν τη συμμετοχή των μαθητών στη σημερινή διαμαρτυρία (π.χ. μετάθεση διαγωνισμάτων), έστω και αν είναι και οι ίδιοι πιεσμένοι λόγω των ασφυκτικών χρονοδιαγραμμάτων που καθόρισε το ΥΠΠΑΝ.

Ως Προοδευτική Κίνηση Καθηγητών στηρίζουμε τον αγώνα των μαθητών μας, γιατί ταυτίζεται με τη θέση της ΟΕΛΜΕΚ κατά των εξετάσεων τετραμήνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου