Τελευταίες ειδήσεις

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

1. Διδάσκουν στις τάξεις και τα τμήματα που ορίζονται από το Διευθυντή, σύμφωνα με τον Κανονισμό 21(17) και εγκρίνονται από τον Καθηγητικό Σύλλογο, σύμφωνα με τον Κανονισμό 20(13)(α).
2. Εξετάζουν τους μαθητές τους γραπτά μια τουλάχιστο φορά το τρίμηνο.
3. Αναλαμβάνουν μέσα στα πλαίσια του εργάσιμου χρόνου, εκτός από τη διδασκαλία και οποιαδήποτε άλλη σχολική εργασία που τους αναθέτει ο Διευθυντής και που είναι αναγκαία για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου και μετέχουν σ' όλες τις δραστηριότητες του σχολείου.
4. Οι τεχνολόγοι μπορούν επίσης να αναλάβουν καθήκοντα και ευθύνες για τα ακόλουθα:
α) τη συντήρηση μηχανημάτων και άλλου εξοπλισμού εργαστηρίων β) την οργάνωση εργαστηρίων
γ) την προμήθεια υλικών από την Κεντρική Αποθήκη του Σχολείου για την ομαλή λειτουργία των εργαστηρίων
δ) τη διαφύλαξη των υλικών και των ασκήσεων των μαθητών και τη διατήρηση των εργαστηρίων σε άριστη κατάσταση ε) το συντονισμό των εργαστηρίων
Παρακολουθούν επίσης δύο σεμινάρια το χρόνο διάρκειας δύο ωρών το καθένα, τα οποία οργανώνονται από το Υπουργείο Παιδείας
5. Αναλαμβάνουν μέχρι επτά περιόδους το χρόνο αναπλήρωση καθηγητών που απουσιάζουν. Σχετικές διευθετήσεις για την αναπλήρωση των απουσιαζόντων θα γίνονται από το Διευθυντή.
6. Συμμετέχουν σ' όλες ανεξαίρετα τις τακτικές και έκτακτες συνεδρίες του Καθηγητικού Συλλόγου, κάτω από την προεδρία του Διευθυντή ή του νόμιμου αναπληρωτή του, ακολουθώντας στις εισηγήσεις και συζητήσεις τη δημοκρατική διαδικασία.
7. Όσοι εργάζονται σε δύο ή και περισσότερα σχολεία, ανήκουν υπηρεσιακά στο σχολείο εκείνο στο οποίο διδάσκουν τις περισσότερες περιόδους την εβδομάδα.
8. Παραμένουν στο σχολείο στη διάρκεια των ωρών της κανονικής λειτουργίας του. Για να απουσιάσουν, απαιτείται απαραίτητα άδεια του Διευθυντή.
9. Εκκλησιάζονται με τους μαθητές 2-4 φορές το χρόνο, σύμφωνα με το πρόγραμμα που καθορίζεται από τη Διεύθυνση και εγκρίνεται από τον Καθηγητικό Σύλλογο.
10. Υποβάλλουν οποιαδήποτε υπηρεσιακά έγγραφα στο Διευθυντή του οικείου τμήματος Εκπαίδευσης (εκτός αν υπάρχουν σοβαροί προσωπικοί λόγοι) μέσω του Διευθυντή. Ο Διευθυντής του οικείου τμήματος Εκπαίδευσης επιστρέφει στον καθηγητή κάθε έγγραφο, το οποίο δεν υποβλήθηκε μέσω του Διευθυντή του σχολείου κατά παράβαση της παραγράφου αυτής.
11. Υποβάλλουν έγκαιρα άδεια απουσίας και με βάση τη σχετική νομοθεσία, αίτηση προς το Υπουργείο απαραίτητα μέσω του Διευθυντή. Μαζί με την αίτηση υποβάλλονται τα αναγκαία δικαιολογητικά και αν πρόκειται για ασθένεια, ιατρικό πιστοποιητικό είτε από κυβερνητικό ιατρικό λειτουργό είτε από ιατρό του ιδιωτικού τομέα.
12. Οφείλουν να ενισχύουν την κρατική υπόσταση της Δημοκρατίας και να αποφεύγουν με επιμέλεια μέσα στο σχολείο οποιεσδήποτε κομματικές δραστηριότητες και ενέργειες που συνιστούν κομματική τοποθέτηση και προπαγάνδα, να εκπληρώνουν ευσυνείδητα το παιδευτικό τους καθήκον και να πειθαρχούν στους νόμους, τους κανονισμούς, τις αποφάσεις και τις οδηγίες των εκπαιδευτικών αρχών.
13. Οφείλουν να είναι σ' όλα πρότυπα υπεύθυνου και ελεύθερου δημοκρατικού πολίτη, να χαρακτηρίζονται από αξιοπρέπεια, ευγένεια και διακριτικότητα, να συνεργάζονται συναδελφικά μεταξύ τους και να συμπεριφέρονται προς τους μαθητές με τον τρόπο που αρμόζει σε πραγματικούς παιδαγωγούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου