Τελευταίες ειδήσεις

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

Αλλαγή + Πουλλή -Θαυμάστε την ανακοίνωση της Αλλαγής


Αγαπητοί συνάδελφοι,
Θαυμάστε το παρακάτω απόσπασμα από ανακοίνωση της Κίνησης Καθηγητών Αλλαγή, η οποία εν μέσω πειθαρχικής διαδικασίας αναλαμβάνει ρόλο υπερασπιστή της κα Πουλλή.
«Η Κίνηση Καθηγητών ΑΛΛΑΓΗ θεωρεί ότι η επίθεση του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού και οι ανοίκειοι χαρακτηρισμοί και η φρασεολογία που χρησιμοποίησε σε υπηρεσιακές συσκέψεις κατά της διευθύντριας Μέσης Εκπαίδευσης κ. Ζήνας Πουλλή αποτελούν σαφέστατη καταρράκωση των θεσμών και πρόκληση κατά της νομιμότητας και του κράτους δικαίου.» (Πολίτης, 13.9.09)
Η Προοδευτική Κίνηση Καθηγητών δηλώνει ότι θα σεβαστεί μέχρι τέλους τη πειθαρχική διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη και το τελικό της αποτέλεσμα, όποιο και αν είναι αυτό και καλούμε την Αλλαγή να πει το mea culpa για τη βεβιασμένη παρέμβαση της σε θεσμοθετημένες διαδικασίες, που έχουν ως στόχο να προκαταλάβουν την ανεξάρτητη έρευνα όπως προβλέπεται  από τις  διαδικασίες.
Η  Προοδευτική δηλώνει πως θα σταθεί στο πλευρό των συναδέλφων-μελών της ΟΕΛΜΕΚ, οι οποίοι κατά καιρούς κατηγορήθηκαν, φακελώθηκαν, λοιδορήθηκαν, σπιλώθηκαν από συγκεκριμένες συμπεριφορές προϊσταμένων… και θα αγωνιστεί μέχρι την τελική δικαίωσή τους.
Ζητούμε από το ΥΠΠ διαφάνεια και επιμονή στη νομιμότητα, γιατί μόνο έτσι διασφαλίζεται το κράτος δικαίου, το οποίο για την Αλλαγή καταρρακώνεται από αυτή την πειθαρχική έρευνα.
Τέλος, λυπούμαστε που η ΑΛΛΑΓΗ δεν έδειξε την ίδια ευαισθησία για να υπερασπιστεί απλούς συναδέλφους που διώκονταν από αξιωματούχους του ΥΠΠ.
15 Σεπτεμβρίου 2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου