Τελευταίες ειδήσεις

Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2009

Ένταξη Αλλόγλωσσων Μαθητών στα Σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης

Ενισχύεται ο θεσμός της Ταχύρρυθμης Εκμάθησης της Ελληνικής Γλώσσας

Μέχρι πριν από ένα χρόνο δεν υπήρχε οποιαδήποτε οργανωμένη και υποστηρικτική βοήθεια προς τα αλλόγλωσσα παιδιά που φοιτούν στα κυπριακά δημόσια σχολεία. Μόλις ανέλαβε τα καθήκοντα του ο κος Δημητρίου προώθησε το θεσμό της Ταχύρυθμης Εκμάθησης της Ελληνικής Γλώσσας, αρχικά πιλοτικά. Τα αποτελέσματα είναι πολύ θετικά γι' αυτό ο θεσμός επεκτείνεται κατά τη φετινή σχολική χρονιά σε άλλα 13 γυμνάσια, τα οποία επιλέγησαν ασφαλώς για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα στις μικρότερες ηλικίες και να  μη μεταφέρουν σε όλη την πορεία τους στη Μέση Εκπαίδευση προβλήματα γνώσης της Ελληνικής.


Κατά την περσινή σχολική χρονιά λειτουργούσαν 45 τμήματα ενώ φέτος θα λειτουργήσουν άλλα 27 τμήματα. Αναμένεται ότι θα διοριστούν πέραν των 20 φιλολόγων για να διδάξουν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. Σημειώνεται δε πως οι εκπαιδευτικοί που θα διδάξουν, όπως και πέρσι, θα παρακολουθήσουν ειδική επιμόρφωση στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και θα εφοδιαστούν με κατάλληλο επιστημονικό υλικό.

Σχετική εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού αναφέρει: "Σας πληροφορούμε ότι το Πιλοτικό Πρόγραμμα Ταχύρρυθμης Εκμάθησης της Ελληνικής Γλώσσας, που άρχισε να εφαρμόζεται κατά την περσινή σχολική χρονιά (2008-2009), θα εξακολουθήσει να λειτουργεί και κατά το νέο σχολικό έτος (2009-2010) στα 18 σχολεία που επιλέγησαν πέρσι και σε 13 επιπρόσθετα σχολεία στα οποία παρατηρήθηκε συγκέντρωση μεγάλου αριθμού αλλόγλωσσων μαθητών που έχουν ανάγκη εκμάθησης στης ελληνικής γλώσσας".
link: Ένταξη Αλλόγλωσσων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου