Τελευταίες ειδήσεις

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

Όλοι μαζί ενάντια στον ρατσισμό




Οι εκπαιδευτικοί συμμετέχουν στην αντιφασιστική πορεία. 





Η Πλατφόρμα των εκπαιδευτικών Ενωμένη Κύπρος παρατηρεί με ανησυχία τα φαινόμενα έξαρσης φασιστικών και ρατσιστικών δραστηριοτήτων. Συχνά παρατηρείται κακομεταχείρηση μεταναστών και άσκηση βίας ενάντια εναντίον τους. Τελευταία παρατηρήθηκαν και επιθέσεις εναντίον νεαρών Κυπρίων που συχνάζουν στην παλιά Λευκωσία. Οι φασιστικές και ρατσιστικές εκδηλώσεις επηρεάζουν αρνητικά και τις δικοινοτικές σχέσεις στον ευαίσθητο χώρο της παλιάς πόλης όπου συναντιόνται Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι. Αυτό δεν πρέπει να παραβλέπεται ιδιαίτερα αυτή τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή κατά την οποία καταβάλλονται έντονες προσπάθειες για επίλυση του κυπριακού και την επανένωση της χώρας. Ως εκπαιδευτικοί θεωρούμε ότι είναι χρήσιμο να συμμετάσχουμε στην πορεία που θα γίνει στις 27 Δεκεμβρίου, ώρα 16.00 με χώρο συγκέντρωσης την Πλατεία Ελευθερίας. Η δημιουργία κλίματος ξενοφοβίας και η καλλιέργεια ρατσιστικών νοοτροπιών δεν αρμόζουν σε μια σύγχρονη δημοκρατική κοινωνία.



Δεν θα περάσει ο Φασισμός! Δεν θα περάσει ο ρατσισμός!



Αντιφασιστική πορεία 27/12 -15.30 Πλατεία Ελευθερίας



Στις 27 του Δεκέμβρη συγκεκριμένη νεοφασιστική ομάδα, το ΕΛΑΜ, διοργανώνει πορεία με σύνθημα “ένας ξένος εργάτης = ένας άνεργος”, το οποίο παραπέμπει άμεσα στο ναζιστικό σύνθημα “4 000 000 Εβραίοι ίσον 4 000 000 άνεργοι”, που άνοιξε το δρόμο στο Ολοκαύτωμα.



Η σύνδεσή τους με νεοναζιστικές ομάδες του εξωτερικού, όπως την ελληνική “Χρυσή Αυγή”, την ιταλική Forza Nuova και το γερμανικό, ακροδεξιό κόμμα NPD καθώς και με τις ξεκάθαρες αναφορές στην ΕΟΚΑ Β και στο δικτάτορα Μεταξά, με πορείες στρατιωτικού τύπου σε κεντρικούς δρόμους της Λευκωσίας κατά τη διάρκεια των οποίων επιτίθενται σε μετανάστες, δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο.



Θέλουν να δημιουργήσουν κοινωνική ένταση και να μας οδηγήσουν σε σκοτεινές εποχές του παρελθόντος, των οποίων οι μνήμες είναι ακόμα νωπές και οι συνέπειες τραγικές.



Καλούμε όλους τους ευαισθητοποιημένους και δημοκρατικούς πολίτες και φορείς, τις οργανώσεις νεολαίας, τα κόμματα και τις συντεχνίες, να αντισταθούν δυναμικά και έμπρακτα σ' αυτή την απειλή.



Όλοι μαζί στην αντιφασιστική – αντιρατσιστική πορεία την Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου 2009 και ώρα 15.30 στην Πλατεία Ελευθερίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου