Τελευταίες ειδήσεις

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

ΟΕΛΜΕΚ: Θετικές εξελίξεις που σημειώθηκαν στα αιτήματα που έθεσε η Οργάνωσή

Προς όλους τους εκπαιδευτικούς
Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης.


Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σε συνέχεια της επιστολής μας ημερομηνίας 6 Νοεμβρίου 2009, σχετικά με τα αιτήματα που έθεσε η Οργάνωσή μας στον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού και αφορούν την ομαλή λειτουργία και στήριξη του Δημόσιου Σχολείου των μαθητών και των εκπαιδευτικών σας πληροφορούμε τα πιο κάτω:

Το Κ.Δ.Σ. της ΟΕΛΜΕΚ που συνήλθε στις 3 Δεκεμβρίου 2009 για εξέταση της κατάστασης όπως είχε διαμορφωθεί μετά τη δεκαήμερη προθεσμία που έδωσε στον Υπουργό Παιδείας και λαμβάνοντας υπόψη κάποιες θετικές εξελίξεις που σημειώθηκαν στα αιτήματα που έθεσε η Οργάνωσή μας αποφάσισε να μην προχωρήσει επί του παρόντος στη λήψη οποιωνδήποτε μέτρων.

Συγκεκριμένα το Υπουργείο Παιδείας:
α).    Ικανοποίησε εν μέρει το αίτημα της Οργάνωσής μας για αναδιάρθρωση του ωραρίου των Διευθυντών αποδεχόμενο την ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ.  Ήδη δόθηκαν οι σχετικές οδηγίες,  ώστε από τις 20 Ιανουαρίου 2010(αλλαγή ωρολογίου προγράμματος) ισχύσει η νέα διευθέτηση.  Θεωρείται δεδομένο ότι η Οργάνωσή μας θα συνεχίσει τον αγώνα της για απαλλαγή και των Διευθυντών των Γυμνασίων από τις ώρες διδασκαλίας.

β).    Δεσμεύτηκε γραπτώς (επιστολή Γεν. Διευθύντριας προς ΟΕΛΜΕΚ, 13/11/2009) για ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΕ 10 ΑΚΟΜΗ ΛΥΚΕΙΑ ΑΠΟ 1/9/2010 ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ και ακολούθως σ’ όλα τα Λύκεια Παγκύπρια.  Για την επιλογή των Λυκείων το ΥΠΠ θα λάβει υπόψη τις απόψεις της ΟΕΛΜΕΚ.

γ).    Δεσμεύτηκε γραπτώς για τη ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ Β’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2010 – 2011.  (Επιστολή Υπουργού Παιδείας προς ΟΕΛΜΕΚ ημερομηνίας 4/11/2009). 



δ).    Δεσμεύτηκε γραπτώς μέσα στα πλαίσια της αντιμετώπισης της σχολικής βίας και παραβατικότητας για τη σταδιακή επέκταση του θεσμού των Ζωνών Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας (ΖΕΠ) από τις 4 στις 8, από τη σχολική χρονιά 2010 – 2011.  (Επιστολή Υπουργού Παιδείας προς ΟΕΛΜΕΚ 2/9/2009).

ε).     Υποσχέθηκε να αντικρύσει θετικά το αίτημα του Συνδέσμου Βιολογίας για παραχώρηση μιας διδακτικής περιόδου για προετοιμασία εργαστηριακών ασκήσεων στους καθηγητές Βιολογίας που διδάσκουν στη Γ’ Λυκείου.

στ).   Ανακοίνωσε στη Γραμματεία της ΟΕΛΜΕΚ ότι ΔΙΕΥΘΕΤΗΘΗΚΕ Η ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑ που αφορά τους αποσπασμένους καθηγητές στα Γραφεία των Επαρχιακών Επιθεωρητών.

Αγαπητοί συνάδελφοι, γνωρίζετε πολύ καλά ότι η Οργάνωσή μας διαχειρίζεται καθημερινά πολλά και σοβαρά αιτήματα και προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι διάφορες ειδικότητες.   Γνωρίζετε επίσης ότι παραμένουν άλυτα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το δημόσιο σχολείο και ο απλός συνάδελφος στην καθημερινότητά του και γι’ αυτό απαιτείται απ’ όλους μας όπως η προσπάθεια και ο αγώνας για ικανοποίηση τους συνεχιστεί και ενταθεί.  Μερικά από αυτά τα προβλήματα είναι:
α).    Η αντιμετώπιση με συγκεκριμένα μέτρα του οξύτατου προβλήματος της βίας και παραβατικότητας, ασφάλειας των σχολικών χώρων, των συναδέλφων και των μαθητών.
β).    Άμεση εφαρμογή του υπευθύνου τμήματος Β’ Γυμνασίου.
γ).    Υλοποίηση της λήψης μέτρων για τους αλλόγλωσσους σε όλα τα σχολεία (τάξης υποδοχής και ταχεία εκμάθηση της Ελληνικής Γλώσσας).
δ).    Η άμεση τοποθέτηση εξολοκλήρου ενός καθηγητή ΣΕΑ σε κάθε Γυμνάσιο και δύο σε κάθε Λύκειο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου