Τελευταίες ειδήσεις

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

Μπράβο στην κ. Σεμελίδου που μαθαίνει Τούρκικα.


Ήταν μεγάλη η έκπληξη μου όταν διάβασα το άρθρο στην ‘Σημερινή’  με ημερομηνία 30/12/2009 και τίτλο «Ήρθε δεύτερη η Προοδευτική». Σε αυτό το άρθρο αναφέρεται ότι από τον ερχόμενο μήνα, τον Ιανουάριο, οι οργανώσεις των Τουρκοκυπρίων δασκάλων (KTΟS) και των καθηγητών (KTOEΟS) θα ξεκινήσουν μαθήματα ελληνικής γλώσσας, στα οποία μπορούν να συμμετέχουν οι δάσκαλοι και οι καθηγητές αλλά και όποιοι άλλοι Τουρκοκύπριοι επιθυμούν.


Με μια διάθεση υποβάθμισης του γεγονότος, ή διάθεση να δείξουμε ότι δεν είναι δα και κάτι σημαντικό, αφού μάλιστα εμείς το κάνουμε εδώ και καιρό η κ Σεμελίδου απάντησε: «εδώ και πολλά χρόνια διδάσκεται η τουρκική γλώσσα και στα επιμορφωτικά Ινστιτούτα του Υπουργείου Παιδείας και στα σχολεία μέσης εκπαίδευσης.«Εμείς», είπε, «έχουμε προηγηθεί σε αυτό τον τομέα».


Από τα λεγόμενά της κ. Σεμελίδου δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν:


  1.         είτε η κ. Σεμελίδου δεν αντιλαμβάνεται ότι τα μαθήματα θα τα ξεκινήσουν τα ίδια μέλη των Τ/Κ οργανώσεων KTΟS και KTOEΟS και δεν αντιλαμβάνεται τα μηνύματα που θέλουν να μεταδώσουν με αυτή τους την ενέργεια (είναι εντελώς διαφορετικό αν το κράτος παρέχει την δυνατότητα σε οποιονδήποτε πολίτη να μάθει δωρεάν Τούρκικα, με την πρόθεση οργανωμένων συνόλων να μάθουν την γλώσσα της άλλης κοινότητας).
  2.         είτε, χωρίς να το ξέρουμε, εδώ και πολλά χρόνια, όπως λέει η κ. Σεμελίδου, τα μέλη της ΟΕΛΜΕΚ, της ΠΟΕΔ και της ΟΛΤΕΚ μαθαίνουν Τούρκικα.


Αν όντως συμβαίνει το δεύτερο δεν έχουμε παρά να δώσουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στα μέλη των εκπαιδευτικών μας οργανώσεων για την πρωτοβουλία που σίγουρα θα φέρει τους εκπαιδευτικούς των δύο κοινοτήτων πιο κοντά και θα βοηθήσει στην προσπάθεια για επανένωση του τόπου μας.


Κυριάκος Ματθαίου
Μαθηματικός 

1 σχόλιο:

  1. ΤΙ ΕΝΝΟΕΙ ΑΡΑΓΕ Η ΥΠΕΡ ΠΡΟΕΔΡΑΡΑ ΤΗΣ ΟΕΛΜΕΚ; ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΗΡΘΕ ΔΕΥΤΕΡΗ Η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ; ΕΝΝΟΕΙ ΑΡΑΓΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΩΣ ΟΕΛΜΕΚ (ΑΛΛΑΓΗ - ΔΗΚΙ ΑΣ ΠΟΥΜΕ) Ή ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΩΣ ΑΛΛΑΓΗ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ ΑΔΕΛΦΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ; ΕΙΝΑΙ ΜΗΠΩΣ Η ΠΡΩΤΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΕΓΓΙΣΤΡΙΑ ΚΑΙΔ ΕΝ ΤΟ ΞΕΡΡΑΜΕ; ΑΥΤΗ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ Ο ΣΕΝΕΡ!!! ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΤΟΥΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕ ΘΑ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ; ΕΛΕΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ. ΕΞ ΑΛΛΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΙΠΟΙΕΙ ΤΙΜΗ ΝΑ ΧΕΙΡΟΚΤΡΟΤΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΟ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΝΟΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΕΝΙΚΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΟΕΛΜΕΚ, 17.12.09. ΕΞΗΓΗΘΗΚΑΜΕ ΚΑ ΠΡΟΕΔΡΙΝΑ; ΒΡΕΣ ΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΑΛΙΑΔΩΡΟ ΚΙ ΕΛΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΛΗΣΕΙΣ ΠΝΕΥΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή