Τελευταίες ειδήσεις

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

Αντικαταστάτες Εκπαιδευτικοί - Αιτήσεις για Άδεια με Απολαβές και επίδομα Ανεργίας

Άδεια με απολαβές:

Μετά από συντονισμένες προσπάθειες της Προοδευτικής Κίνησης Δασκάλων και Νηπιαγωγών με την Προοδευτική Κίνηση Καθηγητών κατά την σχολική χρονιά 2007-2008 καταφέραμε ν'αρθεί η αδικία και η παρανομία από πλευράς του ΥΠΠ προς τους αντικαταστάτες εκπαιδευτικούς και την περσινή χρονιά να καταβληθεί στους αντικαταστάτες η άδεια με απολαβές που δικαιούνται. Για περισσότερες πληροφορίες για το όλο θέμα μπορείτε να διαβάσετε πατώντας ΕΔΩ .

Από τη φετινή λοιπόν χρονιά καταβάλλεται από το κράτος προς το Κεντρικό Ταμείο Αδειών ποσό 8% επί του ακαθάριστου ποσού πληρωμής του κάθε αντικαταστάτη. Για να μπορέσουν οι συνάδελφοι να πάρουν αυτό το ποσό πρέπει να αποταθούν σε περιόδους που δεν εργάζονται (π.χ. το καλοκαίρι) στις Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων παραδίδοντας συμπληρωμένη την πιο κάτω αίτηση. ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε περίπτωση που δεν διεκδικήσουν τα χρήματα αυτά και τον επόμενο Σεπτέμβριο λάβουν διορισμό με Σύμβαση ή Έκτακτο στην δημόσια εκπαίδευση τότε χάνονται διότι δεν θα τους παρουσιαστεί άλλη περίοδος που να θεωρείται ότι δεν εργάζονται (δεν λαμβάνουν μισθό).

Αίτηση Άδειας με Απολαβές

Οδηγός Άδειας μετ'απολαβών

Επίδομα ανεργίας:

Για να δικαιούται επίδομα ανεργίας ο αιτητής πρέπει να είναι άνεργος, ικανός να εργαστεί και πρόθυμος να αναλάβει κατάλληλη εργασία. Πρέπει επίσης να πληροί τις πιο κάτω προϋποθέσεις: α) να έχουν περάσει 26 τουλάχιστον εβδομάδες από την ημέρα ασφάλισης του μέχρι την ημέρα που παραμένει άνεργος και στην περίοδο αυτή να έχει πληρώσει εισφορές πάνω σε αποδοχές που στο σύνολο τους να μην είναι λιγότερες από 26 φορές το εβδομαδιαίο ποσό των βασικών ασφαλιστέων αποδοχών και β) να έχει πληρωμένες ή πιστωμένες ασφαλιστέες αποδοχές μέσα στο προηγούμενο έτος εισφορών που στο σύνολο τους να μην είναι λιγότερες από 20 φορές το εβδομαδιαίο ποσό των βασικών ασφαλιστέων αποδοχών.


Αίτηση για Επίδομα Ανεργίας

Διαδικασία εγγραφής ανέργων:

Ο άνεργος θα πρέπει να εγγραφεί πρώτα στο Γραφείο Εργασίας για εξεύρεση εργασίας και ακολούθως στο Επαρχιακό Γραφείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων για επίδομα ανεργίας. Όταν άνεργος, εργοδοτηθεί θα πρέπει να ειδοποιεί έγκαιρα το Επαρχιακό Γραφείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων με προσωπική παράδοση του δελτίου 283.


Πως υπολογίζεται το επίδομα;

Το επίδομα ανεργίας περιλαμβάνει το βασικό επίδομα και το συμπληρωματικό επίδομα. Το εβδομαδιαίο ποσό του βασικού επιδόματος είναι ίσο με το 60% του εβδομαδιαίου μέσου όρου των βασικών ασφαλιστέων αποδοχών του δικαιούχου μέσα στον προηγούμενο χρόνο και αυξάνεται κατά 1/3 για τον/την εξαρτώμενο/η σύζυγο και κατά 1/6 για κάθε ένα από τα παιδιά. Το εβδομαδιαίο ποσό του συμπληρωματικού επιδόματος είναι ίσο με το 50% του εβδομαδιαίου μέσου όρου ασφαλιστέων αποδοχών του δικαιούχου πάνω από τις βασικές ασφαλιστέες αποδοχές.

  • Το επίδομα ανεργίας αρχίζει να πληρώνεται από την τέταρτη ημέρα της ανεργίας.
  • Η έκδοση της επόμενης επιταγής γίνεται συνήθως τέσσερις εβδομάδες από την τελευταία υπογραφή του ανέργου στο επαρχιακό γραφείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Σεπτέμβρη κλείνει ο κύκλος των Επιτροπών Αναλυτικών Προγραμμάτων








Ανάμεσα σε άλλα ο Γιώργος Τσιάκαλος ανάφερε :


  • Σε αφελληνισμό οδηγεί οποιοσδήποτε, άθελα η ηθελημένα, παρεμποδίζει τις αναγκαίες βελτιώσεις στην εκπαίδευσή μας.

  • Κάποιες Επιτροπές θα παραδώσουν το έργο τους τέλος Σεπτεμβρίου αντί τέλος καλοκαιριού.

  • Όσο αφορά την εισαγωγή νέων Αναλυτικών Προγραμμάτων, δεν πρόκειται να βγούμε έξω από τα αρχικά χρονοδιαγράμματα.

Διαβάστε τη Συνέντευξη

Κυριακή 28 Ιουνίου 2009

Σχόλια σε 3 διαφορετικά blogs για τις τελευταίες αποφάσεις της ΟΕΛΜΕΚ

Είναι πολύ ενδιαφέρον να διαβάσετε πως σχολίάζουν τα διάφορα blogs, καθώς και οι αναγνώστες τους, τις τελευταίες αποφάσεις και την κατάντια της ΟΕΛΜΕΚ.

Παραθέτουμε πιο κάτω τρία χαρακτηριστικά παραδείγματα:

Από http://evaneocleous.blogspot.com/2009/06/blog-post_19.html

· "Αυτή, την ονόμασαν Παγκύπρια Συνδιάσκεψη της ΟΕΛΜΕΚ"

Από http://teachershistorybook.blogspot.com/2009/06/blog-post.html

· το μόνο θέμα που τους ενδιέφερε ...

Από http://aneforiwn.blogspot.com/2009/06/332009.html

· Ανάρτηση 33/2009 [(εκ)παιδευτική, πανεπιστημιακή, ΟΕΛΜΕΚική] – “Για την ΟΕΛΜΕΚ (και μόνο) ρε γαμώτο!!

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

το μόνο θέμα που τους ενδιέφερε ...


Από το ιστολόγιο http://teachershistorybook.blogspot.com/



2006 Οι εκπαιδευτικοί της Β΄βάθμιας εκπαίδευσης της Κύπρου στις 2 Φεβρουαρίου του 2006 αποφάσισαν μετά από καθολική ψηφοφορία να απορρίψουν με μεγάλη πλειοψηφία (60%) την πρόταση της κυβέρνησης Παπαδόπουλου για επέκταση του ορίου αφυπηρέτησης στο 63ο .
2007 Οι ηγεσίες των κινήσεων ΑΛΛΑΓΗ-(ΔΗΣΥ), ΔΗΚΙ-(ΔΗΚΟ), ΝΕΑ ΚΙΝΗΣΗ-(ΕΔΕΚ) που υποστηρίζουν την επέκταση του ορίου αφυπηρέτησης επανέφεραν το θέμα σε ΠΣΓΑ(18-10-2007). Τότε Προοδευτική και Συνεργασία αντέδρασαν και απείχαν από την ψηφοφορία.
2009 18 Ιουλίου επαναλήψη ίδιου σκηνικού.
Άλλαξαν οι πρωταγωνιστές Στην αρχή των εργασιών της Συνδιάσκεψης κατατέθηκε πρόταση από τον Ταλιαδ. Πρόεδρο της ΑΛΛΑΓΗΣ να συζητηθεί κατά προτεραιότητα και το θέμα της επέκτασης του ορίου αφυπηρέτησης των εκπαιδευτικών.Η πρόταση τέθηκε σε ψηφοφορία και από τους παρόντες Γεν.Αντιπροσώπους(142)(από το σύνολο των 180 εκλεγμένων) ψήφισαν 87 υπέρ, 45 κατά και 1 αποχή.
Υπέρ ψήφισαν οι κινήσεις ΑΛΛΑΓΗ, ΔΗΚΙ, Νέα Κίνηση.
Κατά ψήφισαν οι κινήσεις Προοδευτική και Συνεργασία Καθηγητών οι οποίες απεχώρησαν διαμαρτυρόμενες για τις μεθοδεύσεις και διαφωνώντας με την καταστρατήγηση της απόφασης του δημοψηφίσματος των εκπαιδευτικών της Μέσης:
"Η Συνεργασία Καθηγητών αρνήθηκε να συμπράξει στη διαδικασία παραχάραξης της βούλησης της βάσης των καθηγητών. Προειδοποίησε ότι αν οι τρεις κινήσεις επέμεναν στη πρόταση, χωρίς να ερωτηθεί ο κλάδος, θα αρνηθεί ακόμα και να συμμετάσχει στη σχετική ψηφοφορία. Γι’ αυτό και αποχώρησε από την αίθουσα την ώρα της ψηφοφορίας."

Οι εναπομείναντες στην αίθουσα 74 Γενικοί Αντιπρόσωποι ( των κινήσεων ΑΛΛΑΓΗ – ΔΗΚΙ – ΝΕΑ ΚΙΝΗΣΗ – ΝΕΑ ΠΝΟΗ ) με ψήφους 70 υπέρ, 2 κατά και 2 αποχές αποφάσισαν την ανατροπή της απόφασης της μεγάλης πλειοψηφίας των 6000 καθηγητών!

Πέρα από το διαδικαστικό (αλλά και ηθικό) θέμα, η Συνεργασία Καθηγητών θεωρεί ότι οι λόγοι για τους οποίους η ίδια και ο κλάδος είχαν ταχθεί κατά της επέκτασης του ορίου αφυπηρέτησης, εξακολουθούν να ισχύουν.
Για τους πιο πάνω λόγους η Συνεργασία Καθηγητών καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις των τριών κινήσεων ως αντιδεοντολογικές και έξω από κάθε έννοια συνδικαλιστικής πρακτικής και ηθικής.
Ένδειξη της παρακμιακής πολιτικής στην οποία οι κάποιες κινήσεις οδηγούν την ΟΕΛΜΕΚ, είναι το γεγονός ότι, αμέσως μετά την ψηφοφορία, ενώ επέστρεφαν στην αίθουσα οι Γ.Α. της Συνεργασία Καθηγητών και της Προοδευτικής για συζήτηση των θεμάτων της καθαυτό ημερήσιας διάταξης, οι περισσότεροι Γ.Α. των κινήσεων ΑΛΛΑΓΗ – ΔΗΚΙ – ΝΕΑ ΚΙΝΗΣΗ ΕΓΚΑΤΈΛΕΙΠΑΝ τη Συνδιάσκεψη, αφήνοντας τους υπόλοιπους Γ.Α. να αποφασίσουν για τα σοβαρά εκπαιδευτικά και συνδικαλιστικά προβλήματα του κλάδου. Το λιγότερο που μπορούμε να τους καταλογίσουμε είναι ασέβεια προς τον κλάδο και προς αυτούς που τους εξέλεξαν.-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ: "...Η πιο πάνω πράξη της περιστασιακής πλειοψηφίας αποτελεί πρωτοφανές φαινόμενο, όχι μόνο για τα κυπριακά συνδικαλιστικά δρώμενα, αλλά συνάμα και ασέβεια προς τις χιλιάδες εκπαιδευτικούς που έχουν διαφορετική άποψη και αποφάνθηκαν μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες. Η ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ καθίσταται ανεπανόρθωτα εκτεθειμένη έναντι του κλάδου, το οποίο αγνόησε για άλλη μια φορά. Θα μπορούσαν, έστω, ν’ αποταθούν εκ νέου στον κλάδο, αφού επιθυμούν ν’ αλλάξουν την απόφαση του.
Τι φοβούνται αλήθεια;
Ενδεικτικό των προθέσεων όσων πήραν την απόφαση στην Παγκύπρια Συνδιάσκεψη, είναι το γεγονός ότι, μόλις πάρθηκε η απόφαση για επέκταση στο 63ο και ενώ ακολουθούσαν σοβαρά ζητήματα (αναλυτικά προγράμματα, αξιολόγηση, ενιαίο λύκειο) που αφορούσαν την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, οι γενικοί αντιπρόσωποι της Αλλαγής έφυγαν (αφού εκπλήρωσαν το «καθήκον» τους) ΚΡΙΜΑ! Πραγματικά διερωτούμαστε, το ενδιαφέρον τους για το δημόσιο σχολείο εξαντλείται στα όρια της παράτασης του ορίου αφυπηρέτησης; Δυστυχώς η ΑΛΛΑΓΗ δεν κατάθεσε προτάσεις για τα καίρια εκπαιδευτικά και συνδικαλιστικά ζητήματα, τα οποία είναι ήδη ανοικτά μπροστά μας, συζητούνται στα συμβούλια παιδείας και στο δημόσιο διάλογο, αλλά αρκέστηκε σ’ ένα χυδαίο υβρεολόγιο απέναντι στα στελέχη της ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ.

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

Δικαίωση Προοδευτικής - Εκτεθειμένη η ΟΕΛΜΕΚ και ο ΔΗΣΥ


Η Προοδευτική Κίνηση Καθηγητών καταγγέλλει την ετσιθελική και αλαζονική ενέργεια της ηγεσίας του Πανεπιστημίου Κύπρου, να προχωρήσει μονομερώς στη διαδικασία εγγραφής φοιτητών με διεθνή πιστοποιητικά ( GCE κ.ά.)

Ταυτόχρονα όμως στηλιτεύει και τη στάση της ΟΕΛΜΕΚ και του ΔΗΣΥ, οι οποίοι μεθόδευσαν την πορεία ναυαγίου της ψήφισης κανονισμών από την Βουλή, που θα έθεταν τέρμα στις επιβουλές οποιουδήποτε να πράττει κατά το δοκούν, όσον αφορά την εισδοχή φοιτητών με άλλα κριτήρια, πέραν των Παγκύπριων εξετάσεων.

Δυστυχώς η ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ αρνείτο πεισματικά να αποδεχτεί και να συζητήσει κανονισμούς και για ένα χρόνο παρέμεινε στην απραξία χωρίς να πάρει κανένα μέτρο. Απέρριψε ακόμα και σειρά μέτρων που πρότεινε η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ. Όταν τα πράγματα έφτασαν στο απροχώρητο, η ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ, σε κατάσταση πανικού, θα κρατήσει όμηρους τους γονείς και τους μαθητές με την αποχή από τις Παγκύπριες. Αλλά και τότε ακόμα δεν απαιτούσε την ψήφιση κανονισμών, με μηδενικό συντελεστή εισαγωγής με διεθνή πιστοποιητικά, όπως η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ εισηγοείτο.

Ο ΔΗΣΥ, θιασώτης της εισαγωγής με GCE, μόλις το Υπουργικό Συμβούλιο κατάθεσε τους κανονισμούς για ψήφιση, οι οποίοι δεν προέβλεπαν εισαγωγή φοιτητών με GCE, από φέτος, αλλά του χρόνου και αφού γίνει και ολοκληρωθεί διάλογος, θα αρνηθεί να τους συζητήσει, επικαλούμενος τα μέτρα της ΟΕΛΜΕΚ για τις Παγκύπριες. Με αυτό το πρόσχημα, έδωσε το πράσινο φως στη ηγεσία του Πανεπιστημίου για να πάρουν φοιτητές με ποσοστό έστω 3%, με διεθνή πιστοποιητικά.

Και το παράδοξο! Η ΟΕΛΜΕΚ θα χαιρετίσει τη στάση αυτή του ΔΗΣΥ, το θεώρησε μάλιστα και νίκη δική της, ενώ ήταν ολοφάνερο ότι προσχεδιάστηκε έτσι που να ανοίξει τις πόρτες του πανεπιστημίου στα GCE (πάγια θέση του ΔΗΣΥ). Η πορεία των πραγμάτων επιβεβαίωσε τη θέση αυτή, ενώ αφήνει ανεπανόρθωτα εκτεθειμένη την ΟΕΛΜΕΚ, πέραν από την απουσία θέσεων, διάθεση για αγώνα και σωστό προγραμματισμό, προέβη και σε κακούς χειρισμούς.

Η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ προειδοποιούσε ότι τόσο η στάση της ΟΕΛΜΕΚ που αποπροσανατόλισε την κοινή γνώμη, αποψιλώθηκε από συμμάχους και ουδέποτε ασχολήθηκε με την ουσία, που είναι η ψήφιση κανονισμών, κρατώντας ομήρους τους μαθητές, όσο και οι μικροκομματικές σκοπιμότητες του ΔΗΣΥ, θα οδηγούσαν στη σημερινή κατάσταση που εξηπηρετεί μόνο τους στόχους του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Η μόνη λύση είναι, και εδώ θα πρέπει να στρέψουμε όλοι την προσοχή μας, η άμεση ψήφιση κανονισμών, με μηδενικό συντελεστή εισαγωγής φοιτητών με άλλα κριτήρια. Αυτή ήταν και η αρχική θέση της ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ, που δυστυχώς η πλειοψηφία της ηγεσίας της ΟΕΛΜΕΚ δεν υιοθέτησε.

Λευκωσία, 25/09/2009

Μας αφησε άφωνους η πλειοψηφία που διοικεί την ΟΕΛΜΕΚ

Διαβάστε την ανακοίνωση στην οποία κατέληξε η αντιπολιτευτική πλειοψηφία που διοικεί την ΟΕΛΜΕΚ και έχει αναδείξει την αντιπαράθεση με την κυβέρνηση ως το μείζων εκπαιδευτικό ζήτημα.

Οποιοσδήποτε και να φταίει (π.χ. ο Πρύτανης και οι Αντιπρυτάνεις του Πανεπιστημίου που εκλέγηκαν με την στήριξη του Συναγερμού και της αδελφής φοιτητικής Παράταξης της κ. Σεμελίδου) για την ΟΕΛΜΕΚ φταίει ο υπουργός και η κυβέρνηση και αποφασίζει να απέχει από όλα τα σώματα όπου συζητούνται τα μείζονα ζητήματα που αφορούν την εκπαίδευση και την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση. Διαβάστε την ανακοίνωση με προσοχή και θαυμάστε τους:

Απόφαση Κ.Δ.Σ. της ΟΕΛΜΕΚ στις 25 Ιουνίου 2009 για την απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Κύπρου για εισδοχή σε αυτό με διεθνείς εξετάσεις (GCE)

Το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΕΛΜΕΚ, το οποίο συνήλθε σήμερα σε έκτακτη συνεδρία του, αφού μελέτησε τη χθεσινή απόφαση του Πανεπιστημίου Κύπρου για εισαγωγή σ’ αυτό μαθητών με πιστοποιητικά GCE, αποφάσισε τα εξής:

Καταδικάζει κατά τον πιο έντονο τρόπο τη χθεσινή απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Κύπρου, η οποία αποτελεί μνημείο πρόκλησης και περιφρόνησης κατά της κυπριακής κοινωνίας και ιδιαίτερα κατά της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Χθες η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Κύπρου απέδειξε ότι λειτουργεί πέρα από τις βασικές αρχές του δημοκρατικού πολιτεύματός μας και νιώθει ότι μπορεί ετσιθελικά να επιβάλλει στην κυπριακή κοινωνία τις δικές της αντιλήψεις. Χθες η Σύγκλητος απέδειξε ότι ούτε ήθος διαθέτει ούτε τον αναγκαίο σεβασμό προς τα συντεταγμένα όργανα της Πολιτείας μας.

Το ΚΔΣ καταδικάζει επίσης την όλη συμπεριφορά του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, ο οποίος ουσιαστικά στην τελευταία συνεδρία της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής με τις δηλώσεις του προέτρεπε τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου να προχωρήσει στις μονομερείς της αποφάσεις. Για την απόφαση της Συγκλήτου τεράστια ευθύνη φέρει ο ίδιος ο υπουργός και οι όλοι χειρισμοί του.

Η ΟΕΛΜΕΚ καλεί την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας στην αυριανή συνεδρία της να θέσει φραγμό στις μονομερείς και ετσιθελικές αποφάσεις της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου. Θεωρούμε ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων, σεβόμενη τον εαυτό της αλλά και τα δημοκρατικά θέσμια θα πρέπει να προχωρήσει στην ψήφιση του Κανονισμού Περί Εισαγωγής στα Δημόσια Πανεπιστήμια με Ειδικά Κριτήρια, παραπέμποντας έτσι το θέμα της εισαγωγής με διεθνείς εξετάσεις (GCE) σε διάλογο εντός του 2009 με την εμπλοκή όλων των μερών. Ο διάλογος θα πρέπει να ενταχθεί στα πλαίσια της διαμόρφωσης ενός ενιαίου συστήματος πρόσβασης και θα πρέπει να έχει συγκεκριμένο καταληκτικό χρονοδιάγραμμα.

Η ΟΕΛΜΕΚ θεωρεί ότι η όλη συμπεριφορά του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού και της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Κύπρου καταδεικνύει την πλήρη περιφρόνησή τους προς τις διαδικασίες του διαλόγου και του σεβασμού των εκπαιδευτικών εταίρων και αποφασίζει τα εξής:

1) Την αποχώρηση της Οργάνωσης και των εκπαιδευτικών από τις διαδικασίες της Εκπαιδευτικής Μεταρρύθμισης (Επιτροπές Αναλυτικών Προγραμμάτων και τα Συμβούλια Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης).

2) Την αποχώρηση από τη συζήτηση για το νέο Σχέδιο Αξιολόγησης

3) Την αποχώρηση από τις Επιτροπές για το Πρόγραμμα Προϋπηρεσιακής Επιμόρφωσης και την ανάκληση των αποσπασμένων Εκπαιδευτικών που είναι στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

4) Την αποχώρηση από το Επιστημονικό Συμβούλιο

5) Το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΕΛΜΕΚ, πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, θα πάρει συγκεκριμένες αποφάσεις και δυναμικά μέτρα που θα καταδεικνύουν τη θέληση της Οργάνωσής μας να μην αποδεχθεί τις μονομερείς και ετσιθελικές αποφάσεις της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Κύπρου, για τις οποίες βαρύτατη ευθύνη φέρει και ο Υπουργός της Παιδείας, όπως για παράδειγμα τη μη διεξαγωγή των ανεξετάσεων και κατατακτήριων εξετάσεων του Σεπτεμβρίου, την αποχή από τον καταρτισμό του Ωρολογίου Προγράμματος κ.ά.

Τέλος, το ΚΔΣ αποφάσισε να έχει επαφές με την Επιτροπή Παιδείας της Βουλής, την Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων, την ΠΣΕΜ, την ΠΟΦΕΝ, την ΠΟΕΔ, την ΟΛΤΕΚ και άλλους φορείς για συντονισμό του κοινού αγώνα με στόχο την αποτροπή της υλοποίησης της απαράδεκτης απόφασης της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Το ΚΔΣ θα συνέλθει την ερχόμενη Πέμπτη, για να εξετάσει την κατάσταση και να καθορίσει την περαιτέρω δράση του.

Η Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Ελένη Σεμελίδου Κώστας Χατζησάββας

Λευκωσία, 25 Ιουνίου 2009.


ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΟΛΤΕΚ

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ,

Από μέρους του Κ.Δ.Σ. της Προοδευτικής Κίνησης Καθηγητών, αισθανόμαστε την ανάγκη να απευθυνθούμε σε όλα τα μέλη και τους φίλους της Κίνησής μας και να σας ευχαριστήσουμε για την εμπιστοσύνη που μας δείξατε και μας τιμήσατε με την ψήφο σας στις πρόσφατες εκλογές.

Στις εκλογές της ΟΛΤΕΚ, που πραγματοποιήθηκαν στις 18 Ιουνίου 2009, η Προοδευτική Κίνηση Καθηγητών αναδείχτηκε πρώτη κίνηση με ποσοστό 36,04% και κατέλαβε 4 από τις 11 έδρες του Κ.Δ.Σ. και 2 από τις 5 έδρες της Γραμματείας.

Χάρη στη στήριξη των μελών και φίλων της Κίνησής μας διατηρήσαμε τη σημαντική μας παρουσία στο Κ.Δ.Σ. της ΟΛΤΕΚ την οποία θα αξιοποιήσουμε προς όφελος όλων των συναδέλφων μελών της Οργάνωσής μας.

Υποσχόμαστε ότι θα αγωνιστούμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα για υλοποίηση όλων των προεκλογικών μας δεσμεύσεων. Σε κλίμα συναινετικό, με γνώμονα το συμφέρον των μελών μας και με στόχο την αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, θα συνεχίσουμε τη δημιουργική προσφορά μας.

Τα μέλη της ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ που συμμετέχουν στο Κ.Δ.Σ. της ΟΛΤΕΚ είναι:

Θέση

Σχολή

Τηλέφωνο

Κολλύφας Γιώργος

Πρόεδρος

Α’ Τεχνική Σχολή Λεμεσού

99490658

Σάββα Στέφανος

Αντιπρόεδρος

Τεχνική Σχολή Πάφου

99458961

Καρεκλάς Σωκράτης

Μέλος

Α’ Τεχνική Σχολή Λεμεσού

99301778

Πέτσα Θεοδώρα

Μέλος

Α’ Τεχνική Σχολή Λευκωσίας

99330843

Αγαπητοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Είμαστε πάντα στη διάθεση όλων σας για οποιοδήποτε συνδικαλιστικό ή εκπαιδευτικό θέμα που σας απασχολεί και σας προβληματίζει.

Ευχόμαστε σε όλους και σε όλες καλές διακοπές, καλή ξεκούραση και ανανεωμένοι να επιστρέψουμε στη νέα σχολική χρονιά, για να ριχτούμε ξανά όλοι μαζί στη δουλειά, για ένα καλύτερο σχολείο και μια καλύτερη προοπτική για τη Δημόσια Μέση Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση.

ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Για εκτύπωση της Ανακοίνωσης πατήστε εδώ

Τρίτη 23 Ιουνίου 2009

ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΔΙΟΡΙΣΤΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ



Το Γραφείο της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας ανακοινώνει ότι, για την εξυπηρέτηση των πιο πάνω αποφοίτων που ενδιαφέρονται να εγγραφούν στους πίνακες διοριστέων εκπαιδευτικών και οι οποίοι αναμένεται ότι θα προσέλθουν μαζικά στο Γραφείο της Επιτροπής, για κατάθεση της αίτησής τους, έχουν αποφασιστεί οι ακόλουθες διευθετήσεις:

• Για την εξυπηρέτηση των αιτητών θα δημιουργηθούν δύο συνεργεία παραλαβής αιτήσεων.
• Η παραλαβή και ο έλεγχος των αιτήσεων θα γίνει την Πέμπτη και την Παρασκευή 25 και 26.6.2009. Οι ώρες παραλαβής αιτήσεων θα είναι από 7.30π.μ. μέχρι 2.30μ.μ., ενώ την Πέμπτη 25.6.2009, η παραλαβή αιτήσεων θα συνεχιστεί και το απόγευμα, από 3.30μ.μ. μέχρι 5.30μ.μ.

Περαιτέρω, η Επιτροπή ενημερώνει τους ενδιαφερομένους ότι:

• Οι αιτήσεις πρέπει απαραιτήτως να υποβάλλονται πάνω στο επίσημο έντυπο ΕΕΥ01, το οποίο οι αιτητές μπορούν να αναπαραγάγουν από την ιστοσελίδα της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας, στη διεύθυνση http://www.eey.gov.cy, και να συνοδεύονται από τα πιστοποιητικά που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα του εντύπου. Αιτήσεις που δεν θα συνοδεύονται από όλα τα απαιτούμενα πιστοποιητικά ΔΕΝ θα παραλαμβάνονται.

Παπακωνσταντίνου, Μικρούτσικος, Θηβαίος, Τσαλιγοπούλου στο 22 Φεστιβάλ ΕΔΟΝ



"Για την Κύπρο της Επανένωσης, στον κόσμο της Ειρήνης"



Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Θάνος Μικρούτσικος, Χρίστος Θηβαίος, Ρίτα Αντωνοπούλου, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Γιώργος Ανδρέου και Μανώλης Καραντίνης στο 22 Φεστιβάλ της ΕΔΟΝ, στις 8,9 και 10 Ιουλίου στην Τάφρο Πύλης Αμμοχώστου στη Λευκωσία
Είσοδος : 10 Ευρώ (1 νύκτα) και 20 Ευρώ (3 νύκτες)






ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΣΕ ΘΕΣΗ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΗ



Η Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας καλεί τους υποψήφιους εκπαιδευτικούς Μέσης Γενικής, Μέσης Τεχνικής, Δημοτικής, Προδημοτικής και Ειδικής Εκπαίδευσης, που ενδιαφέρονται να εργαστούν κατά το σχολικό έτος 2009-2010 προσωρινά, ως αντικαταστάτες εκπαιδευτικών που θα απουσιάζουν από τα καθήκοντά τους για διάφορους λόγους (π.χ. άδεια ασθενείας, άδεια μητρότητας κτλ), να υποβάλουν σχετική αίτηση, το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2009.

Η αίτηση πρέπει να υποβληθεί μόνο σε ηλεκτρονική μορφή, με τη συμπλήρωση του εντύπου ΕΕΥ 09, στην ιστοσελίδα της Επιτροπής, στη διεύθυνση
http://www.eey.gov.cy/.

Εφιστάται η προσοχή των ενδιαφερομένων στα ακόλουθα:

α) Αιτήσεις που θα υποβληθούν μετά τις 20 Ιουλίου 2009 δεν θα ληφθούν υπόψη.

β) Είναι απαραίτητο να δηλώνονται αριθμοί τηλεφώνων (σταθερού και κινητού) για σκοπούς άμεσης και γρήγορης επικοινωνίας, διαφορετικά οι ενδιαφερόμενοι δεν θα μπορούν να προχωρούν σε επιτυχή υποβολή της αίτησής τους. Η Επιτροπή δεν υπέχει οποιαδήποτε ευθύνη σε περίπτωση μη ανταπόκρισης στην τηλεφωνική επικοινωνία.

γ) Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποτείνονται στους ακόλουθους αριθμούς τηλεφώνων, σε περίπτωση που αντιμετωπίζουν οποιοδήποτε πρόβλημα με την υποβολή της αίτησής τους:
22602634, 22602652, 22602613, 22602612

δ) Υποψήφιοι εκπαιδευτικοί οι οποίοι εργάζονται σε οποιαδήποτε θέση στη Δημόσια Υπηρεσία ή στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, ακόμη και πάνω σε έκτακτη βάση, δεν δικαιούνται να εργάζονται ταυτόχρονα σε θέση αντικαταστάτη στη Δημόσια Εκπαιδευτική Υπηρεσία, έστω και αν έχουν εξασφαλίσει από την εργασία τους άδεια απουσίας, με ή χωρίς απολαβές. Επομένως, όσοι κατέχουν ήδη θέση στη Δημόσια Υπηρεσία ή στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και καλούνται να εργαστούν ως αντικαταστάτες θα πρέπει είτε να παραιτούνται από την εργασία τους είτε να μην αποδέχονται το διορισμό τους σε θέση αντικαταστάτη. Σε αντίθετη περίπτωση, πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν θα είναι δυνατή η πληρωμή τους για την υπηρεσία τους ως αντικαταστάτες.

Αίτηση για διορισμό σε θέση αντικαταστάτη μπορούν να υποβάλουν οι ακόλουθοι εκπαιδευτικοί :


ΙΙ. ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ (ΜΕΣΗ ΓΕΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ)
Θρησκευτικών μέχρι τον αριθμό 350 στον πίνακα διοριστέων
Φιλολογικών μέχρι τον αριθμό 1000 στον πίνακα διοριστέων
Μαθηματικών μέχρι τον αριθμό 600 στον πίνακα διοριστέων
Φυσικής Όλοι όσοι περιλαμβάνονται στον πίνακα διοριστέων
Βιολογίας Όλοι όσοι περιλαμβάνονται στον πίνακα διοριστέων
Χημείας μέχρι τον αριθμό 650 στον πίνακα διοριστέων
Γεωγραφίας Όλοι όσοι περιλαμβάνονται στον πίνακα διοριστέων
Αγγλικών μέχρι τον αριθμό 1000 στον πίνακα διοριστέων
Γαλλικών Όλοι όσοι περιλαμβάνονται στον πίνακα διοριστέων
Ιταλικών Όλοι όσοι περιλαμβάνονται στον πίνακα διοριστέων
Γερμανικών Όλοι όσοι περιλαμβάνονται στον πίνακα διοριστέων
Ισπανικών Όλοι όσοι περιλαμβάνονται στον πίνακα διοριστέων
Τουρκικών Όλοι όσοι περιλαμβάνονται στον πίνακα διοριστέων
Ρωσικών Όλοι όσοι περιλαμβάνονται στον πίνακα διοριστέων
Εμπορικών μέχρι τον αριθμό 3000 στον πίνακα διοριστέων
Φυσικής Αγωγής μέχρι τον αριθμό 500 στον πίνακα διοριστέων
Μουσικής μέχρι τον αριθμό 400 στον πίνακα διοριστέων
Τέχνης μέχρι τον αριθμό 400 στον πίνακα διοριστέων
Πληροφορικής/Επιστήμης Η.Υ. Όλοι όσοι περιλαμβάνονται στον πίνακα διοριστέων
Συμβουλευτικής και Επαγγ.Αγωγής Όλοι όσοι περιλαμβάνονται στον πίνακα διοριστέων
Τεχνολογίας Όλοι όσοι περιλαμβάνονται στον πίνακα διοριστέων
Τεχνολογίας χωρίς μαθήματα Όλοι όσοι περιλαμβάνονται στον πίνακα διοριστέων
Οικιακής Οικονομίας Όλοι όσοι περιλαμβάνονται στον πίνακα διοριστέων
Θεατρολογίας Όλοι όσοι περιλαμβάνονται στον πίνακα διοριστέων
Φωτογραφίας Όλοι όσοι περιλαμβάνονται στον πίνακα διοριστέων

ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΔΙΟΡΙΣΤΕΩΝ

Η Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας ανακοινώνει ότι, σύμφωνα με το άρθρο 28Β(10) των περί Δημόσιας Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας Νόμων του 1969 έως 2008, σήμερα, 22 Ιουνίου 2009, αναρτήθηκαν στο Γραφείο της Επιτροπής (Σύμπλεγμα Νέων Κυβερνητικών Γραφείων, Οδός Μιχαλάκη Καραολή, 1408 Λευκωσία) αναθεωρημένοι πίνακες διοριστέων εκπαιδευτικών, κατά ειδικότητα, όπως αυτοί έχουν αναθεωρηθεί μετά από εξέταση των ενστάσεων που υποβλήθηκαν από ενδιαφερομένους, σε σχέση με τους αντίστοιχους πίνακες διοριστέων που είχαν αναρτηθεί στις 27 Φεβρουαρίου 2009

Σάββατο 20 Ιουνίου 2009

ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ (πραξικοπηματική ενέργεια της ηγεσίας της ΟΕΛΜΕΚ)

Όταν πριν από ένα χρόνο, στην Παγκύπρια Συνδιάσκεψη Γενικών Αντιπροσώπων, τέθηκε για συζήτηση το θέμα της επέκτασης του ορίου αφυπυρέτσης στο 63ο, η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ κίνηση καθηγητών και η Συνεργασία καθηγητών, αποχώρησαν από την αίθουσα σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Αποχωρήσαμε για δύο βασικούς λόγους:

α. η πρόταση που κατατέθηκε και τελικά ψηφίστηκε ήταν αντισυνταγματική και το γνώριζαν πολύ καλά (προνοούσε μετάβαση στο 63ο όσων δεν συμπλήρωσαν 33 και 1/3 χρόνια με την αφυπηρέτηση), και

β. παραχάρασσε τη βούληση του κλάδου που εκφράστηκε μέσα από καθολική ψηφοφορία (δημοψήφισμα), όπου έλεγε ΟΧΙ στην επέκταση. Και οι δύο λόγοι στην πορεία επιβεβαιώθηκαν.

Η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ είχε καταθέσει συγκεκριμένες εισηγήσεις για βελτίωση του συνταξιοδοτικού πλαισίου των συναδέλφων, οι οποίες αγνοήθηκαν από την ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ. Στην πορεία, η ΟΕΛΜΕΚ, σε συναντήσεις της με το υπουργείο Οικονομικών, έλαβε την απάντηση ότι, τέτοια πρόταση δεν έχει καμιά τύχη, γιατί έπασχε συνταγματικά. Προσπάθησε έπειτα ν’ ανοίξει το θέμα σε συναντήσεις με τους αρχηγούς των κομμάτων, πράγμα που έγινε αφού τέθηκε πρόσφατα για συζήτηση στην επιτροπή Παιδείας της Βουλής, με την (ένοχη) σιωπηρή ανοχή της οργάνωσης που ήταν παρούσα. Αλήθεια, γιατί δεν καταγγέλθηκαν τα κόμματα που έθεσαν ένα τέτοιο θέμα, δηλαδή για καθολική παράταση στο 63ο, ενώ για άλλα ζητήματα ασκούσε κριτική (και σε κόμματα!) η ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ. Το πράγμα είναι πολύ απλό. Θα ακολουθούσε η τελευταία πράξη του «εγκλήματος». Η Π.Σ.Γ.Α της 18ης Ιουνίου 2009, όπου χωρίς να υπάρχει θέμα για συζήτηση, εντελώς «πραξικοπηματικά» οι κινήσεις ΑΛΛΑΓΗ, ΔΗ.ΚΙ, ΝΕΑ ΚΙΝΗΣΗ και ΝΕΑ ΠΝΟΗ κατέθεσαν πρόταση για επέκταση το ορίου αφυπηρέτησης. Η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ σε ένδειξη διαμαρτυρίας, αρνούμενη να γίνει συνεργός στην αλλοίωση της θέλησης του κλάδου, αποχώρησε αφού κατέθεσε την άποψη και την έντονη διαμαρτυρία της.

Η πιο πάνω πράξη της περιστασιακής πλειοψηφίας αποτελεί πρωτοφανές φαινόμενο, όχι μόνο για τα κυπριακά συνδικαλιστικά δρώμενα, αλλά συνάμα και ασέβεια προς τις χιλιάδες εκπαιδευτικούς που έχουν διαφορετική άποψη και αποφάνθηκαν μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες. Η ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ καθίσταται ανεπανόρθωτα εκτεθειμένη έναντι του κλάδου, το οποίο αγνόησε για άλλη μια φορά. Θα μπορούσαν, έστω, ν’ αποταθούν εκ νέου στον κλάδο, αφού επιθυμούν ν’ αλλάξουν την απόφαση του.

Τι φοβούνται αλήθεια;

Ενδεικτικό των προθέσεων όσων πήραν την απόφαση στην Παγκύπρια Συνδιάσκεψη, είναι το γεγονός ότι, μόλις πάρθηκε η απόφαση για επέκταση στο 63ο και ενώ ακολουθούσαν σοβαρά ζητήματα (αναλυτικά προγράμματα, αξιολόγηση, ενιαίο λύκειο) που αφορούσαν την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, οι γενικοί αντιπρόσωποι της Αλλαγής έφυγαν (αφού εκπλήρωσαν το «καθήκον» τους) ΚΡΙΜΑ! Πραγματικά διερωτούμαστε, το ενδιαφέρον τους για το δημόσιο σχολείο εξαντλείται στα όρια της παράτασης του ορίου αφυπηρέτησης; Δυστυχώς η ΑΛΛΑΓΗ δεν κατάθεσε προτάσεις για τα καίρια εκπαιδευτικά και συνδικαλιστικά ζητήματα, τα οποία είναι ήδη ανοικτά μπροστά μας, συζητούνται στα συμβούλια παιδείας και στο δημόσιο διάλογο, αλλά αρκέστηκε σ’ ένα χυδαίο υβρεολόγιο απέναντι στα στελέχη της ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ.

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΕΣ - ΑΝΕΡΓΙΑΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ

Ανεργιακό Επίδομα για Αντικαταστάτες Εκπαιδευτικούς

Οι συνάδελφοι αντικαταστάτες εκπαιδευτικοί δικαιούνται Ανεργιακό επίδομα από τις Κοινωνικές Ασφαλίσεις για την περίοδο που δεν εργάζονται, Καλοκαίρι – Χριστούγεννα - Πάσχα.

"Νομοθεσία :

Επίδομα ανεργίας

Επίδομα ανεργίας δικαιούνται οι ασφαλισμένοι μισθωτοί και προαιρετικά ασφαλισμένοι στην υπηρεσία Κύπριου εργοδότη στο εξωτερικό, ηλικίας μεταξύ 16 και 63 ή μέχρι τη συντάξιμη ηλικία (65 ετών) όταν δε δικαιούνται σύνταξη γήρατος. Οι προϋποθέσεις εισφοράς είναι οι ίδιες όπως στο επίδομα μητρότητας.

Ο αιτητής, για να δικαιούται επίδομα ανεργίας, πρέπει να είναι άνεργος, ικανός και διαθέσιμος για εργασία.Στην περίπτωση μισθωτού, το επίδομα πληρώνεται από την τέταρτη ημέρα ανεργίας και στην περίπτωση προαιρετικά ασφαλισμένου στην υπηρεσία Κύπριου εργοδότη στο εξωτερικό όταν περάσουν οι πρώτες τριάντα ημέρες ανεργίας.Το ποσό του επιδόματος ανεργίας υπολογίζεται με τον ίδιο τρόπο που υπολογίζεται το επίδομα ασθενείας. Ασφαλισμένος δικαιούται επίδομα ανεργίας για 156 ημέρες μέσα στην ίδια περίοδο διακοπής της απασχόλησης του. Όταν ο άνεργος εξαντλήσει το δικαίωμα του σε επίδομα ανεργίας, δηλαδή πληρωθεί επίδομα για περίοδο 156 ημερών, για να ξαναπάρει επίδομα πρέπει να περάσουν 26 εβδομάδες από την τελευταία ημέρα της επιδότησης του και να πληρώσει εισφορές πάνω σε ασφαλιστέες αποδοχές που στο σύνολο τους να μην είναι λιγότερες από 26 φορές το εβδομαδιαίο ποσό των βασικών ασφαλιστέων αποδοχών. Στην περίπτωση προσώπου ηλικίας άνω των 60 ετών που δε δικαιούται σύνταξη από επαγγελματικό σχέδιο συντάξεων, το δικαίωμα σε επίδομα επανακτάται (μετά την εξάντλησή του) αν περάσουν τουλάχιστον 13 και όχι 26 εβδομάδες.»

Που αποτείνομαι για να πάρω το επίδομα Ανεργίας :

Κεντρικά Γραφεία Ταχυδρομική Διεύθυνση:

Λεωφόρος Βύρωνος 7, 1465 Λευκωσία, ΚΥΠΡΟΣ.Αρ. Τηλ.: 22401600 Αρ. Φαξ: 22672984Ηλεκτρονική Διεύθυνση: E-mail: director@sid.mlsi.gov.cy

Επαρχιακό Γραφείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων Λευκωσίας

Αρ. Τηλ.: 22409730 Αρ. Φαξ: 22409703 Ηλεκτρονική Διεύθυνση

E-mail: nicosia@sid.mlsi.gov.cy

Επαρχιακό Γραφείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων Λεμεσού

Αρ. Τηλ.: 25804319 Αρ. Φαξ: 25306593

Ηλεκτρονική Διεύθυνση E-mail: limassol@sid.mlsi.gov.cy

Επαρχιακό Γραφείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων Λάρνακας

Αρ. Τηλ.: 24805223 Αρ. Φαξ: 24304501

Ηλεκτρονική Διεύθυνση E-mail:larnaca@sid.mlsi.gov.cy

Επαρχιακό Γραφείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων Πάφου

Αρ. Τηλ.: 26306233 Αρ. Φαξ: 26306349

Ηλεκτρονική Διεύθυνση E-mail:paphos@sid.mlsi.gov.cy

Γραφείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παραλιμνίου

Αρ. Τηλ.: 23820118 Αρ. Φαξ: 23742815

Ηλεκτρονική Διεύθυνση E-mail:paralimni@sid.mlsi.gov.cy

Τοπικό Γραφείο Πόλεως Χρυσοχούς

Αρ. Τηλ.: 26321532 Αρ. Φαξ: 26323254

Τοπικό Γραφείο περιοχής Αγίου Ανδρέα Λευκωσία

Αρ. Τηλ.: 22878085 Αρ. Φαξ: 22878086

Διαβάστε ολόκληρο το Χάρτη Δικαιωμάτων του Πολίτη