Τελευταίες ειδήσεις

Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Διακυβεύετε το μέλλον μας με τους πειραματισμούς της ηγεσίας της ΟΕΛΜΕΚ


Επιτροπή  Συμβασιούχων, Εκτάκτων και Αντικαταστατών Εκπαιδευτικών Μέσης Εκπαίδευσης


Διακυβεύετε το μέλλον μας με τους πειραματισμούς της ηγεσίας της ΟΕΛΜΕΚ

Είναι με μεγάλη έκπληξη που πληροφορηθήκαμε τις εισηγήσεις της Επιτροπής που διόρισε η ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ για τα νέα Ωρολόγια Προγράμματα της Μέσης Εκπαίδευσης.

Χωρίς καμιά επιστημονική τεκμηρίωση και επικαλούμενοι κάποιες αόριστες θεωρίες και στατιστικές στην ουσία εισηγούνται μια εντελώς διαφορετική πρόταση χωρίς να λάβουν υπόψη ούτε το διάλογο που εδώ και 4 χρόνια διεξάγεται, ούτε την ύπαρξη εδώ και δύο χρόνια νέων Αναλυτικών προγραμμάτων, ούτε καν ότι το Υπουργείο έχει ετοιμάσει συγκεκριμένη πρόταση με συγκεκριμένες εισηγήσεις. Μια πρόταση που παρουσιάστηκε σε όλους τους συνδέσμους ειδικοτήτων της Ο.Ε.Λ.Μ.Ε.Κ χωρίς να υπάρξουν σοβαρές ενστάσεις και με την οποία εμείς συμφωνούμε πλήρως.

Αγνοώντας πλήρως τις ανάγκες της εποχής και βλέποντας στο παρελθόν ετοίμασαν μια πρόταση που κατά την άποψη μας βάζει σε κίνδυνο την προσπάθεια που γίνεται στον χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης για εκσυγχρονισμό και επικαιροποίηση των γνώσεων και των δεξιότατων των μαθητών μας.

Καλούμε άμεσα την ΟΕΛΜΕΚ να τοποθετηθεί επί του θέματος και ταυτόχρονα ζητούμε από την ηγεσία της Οργάνωσής μας να μας δικαιολογήσει την επικίνδυνη ολιγωρία που επέδειξε στην επί της ουσίας τοποθέτησή της επί της πρότασης του Υπουργείο τη στιγμή που η ΟΛΤΕΚ και οι Οργανωμένοι Γονείς έχουν ήδη τοποθετηθεί θετικά και πολύ πιθανόν έχουν ήδη πάρει τα όσα ζητούσαν.

Είναι απαράδεκτο σε αυτές τις δύσκολες οικονομικά εποχές, που η  αύξηση του ορίου αφυπηρέτησης (το οποίο η ίδια η ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ ζήτησε να εφαρμοστεί) σε συνδυασμό με τη μείωση του αριθμού των μαθητών οδηγούν εκατοντάδες συμβασιούχους στην έξοδο από την εργασία, η ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ να αρνείται να τοποθετηθεί επί της ουσίας σε μια πρόταση που ανάμεσα σε άλλα βελτιώνει τις συνθήκες εργασίας μας και δίνει ελπίδα στους νέους εκπαιδευτικούς για άνοιγμα νέων θέσεων εργασίας. Αντίθετα, η  ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ διορίζει μια επιτροπή η οποία φέρνει εισήγηση που θα προκαλέσει απλά αντιδράσεις και περαιτέρω καθυστέρηση.

Τα  γεγονότα δεν μπορούν παρά να μας οδηγήσουν στο συμπέρασμα πως πίσω από όλα κρύβονται μικροπολιτικές και μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου