Τελευταίες ειδήσεις

Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Η ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ εμποδίζει τη μεταρρύθμιση. (Φιάσκο η επιτροπή που διόρισε)


Η ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ για άλλη μια φορά συμπεριφέρεται ως εχθρός της Μεταρρύθμισης, ακολουθώντας τακτική κωλυσιεργίας αφού, αντί ν’ απαντήσει στην πρόταση του Υπουργείου Παιδείας για τα Ωρολόγια Προγράμματα, που θα ολοκλήρωναν και θα προωθούσαν την εφαρμογή των νέων Αναλυτικών Προγραμμάτων, αρνείται να το πράξει.

Αντί αυτού, θυμήθηκε την τελευταία στιγμή και ελλείψει συγκεκριμένης θέσης, ότι θα ορίσει Επιστημονική Επιτροπή (Συμβουλευτική) για να μπορέσει να διαμορφώσει θέση με βάση το πόρισμά της. Αλλά, αν και η Επιτροπή ολοκλήρωσε τη δουλειά της εδώ και πολλές μέρες, αντί ν’ απαντήσει στο Υπουργείο, προβαίνει σε κινήσεις εντυπωσιασμού και επικοινωνιακά παιχνίδια μέσα από δημοσιογραφικές διασκέψεις με τα μέλη της Επιτροπής.

Επί της ουσίας, όσον αφορά το πόρισμα της Επιτροπής που όρισε η ΟΕΛΜΕΚ, φαίνεται να γύρισε μπούμερανκ και να οδηγεί την ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ σε αμηχανία, αφού η Επιτροπή στηρίχτηκε σε επιλεκτικές επιστημονικές αναφορές και θεωρίες.

 Ενδεικτικά:

Μειώνει τις διδακτικές περιόδους στα μαθήματα:

Σχεδιασμός και Τεχνολογία
Πληροφορική
Φυσική
Βιολογία
Γεωγραφία
Οικιακή Οικονομία
Αυξάνει τις διδακτικές περιόδους στα μαθήματα:

Φιλολογικά (αύξηση 8 περιόδων)
Μαθηματικά (αύξηση 4 περιόδων)
Η Προοδευτική Κίνηση Καθηγητών πιστεύει ότι πρέπει να προχωρήσουμε άμεσα και στην εφαρμογή των νέων Ωρολογίων Προγραμμάτων, αλλά και τις υπόλοιπες αλλαγές για τις οποίες έχει ολοκληρωθεί ο δομημένος διάλογος, όπως είναι το νέο σύστημα αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου κ.α.   Είναι κοινή διαπίστωση ότι το σημερινό σχολείο πρέπει να αλλάξει άμεσα.

Καλούμε λοιπόν, την ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να συμβάλει στην υλοποίηση της Εκπαιδευτικής Μεταρρύθμισης μακριά από μικροπαραταξιακές ή άλλες σκοπιμότητες που ζημιώνουν το καλώς νοούμενο συμφέρον της εκπαίδευσης αλλά και των ίδιων των εκπαιδευτικών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου