Τελευταίες ειδήσεις

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Συνάδελφε Συμβασιούχε, Έκτακτε, Αντικαταστάτη…Κινδυνεύεις!!!




Το σύνολο του εκπαιδευτικού κόσμου καλείται για μια ακόμα φορά να συνεισφέρει δυσανάλογα στα μέτρα για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. Kαι, σαν να μην έφτανε αυτό, βρίσκεται και αντιμέτωπο με μια ενορχηστρωμένη επιχείρηση ενοχοποίησης από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, εργοδότες και πολιτικούς, με την οποία προσπαθούν να μας αποδώσουν την ευθύνη για την οικονομική κρίση, αποπροσανατολίζοντας την κοινή γνώμη από τους πραγματικούς υπαίτιους.

Δυστυχώς, υπάρχουν ενδείξεις ότι δε θα μείνουμε σε αυτά που ήδη γνωρίζουμε. Αντίθετα μας περιμένουν και άλλες επιθέσεις, οι οποίες αναμένεται να πλήξουν ιδιαίτερα τους συμβασιούχους, τους έκτατους και τους αντικαταστάτες συναδέλφους μας.

Σε συνάντηση που πραγματοποίησε η γραμματεία της ΟΕΛΜΕΚ στα γραφεία του ΔΗΣΥ, ζητώντας στήριξη και κατανόηση για τις θέσεις της, ενημερώθηκε για τις προθέσεις που υπάρχουν για μια νέα επίθεση εναντίον των εκπαιδευτικών και του δημόσιου σχολείου. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος για την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Αναστασιάδης ενημέρωσε την ηγεσία της οργάνωσης για τις προτάσεις που κατέθεσε στην κυβέρνηση για περαιτέρω μείωση των δαπανών για την παιδεία κατά €20 εκατ., η οποία θα επιτευχθεί με την αύξηση του αριθμού μαθητών κατά τμήμα, την αύξηση των διδακτικών περιόδων όλων των εκπαιδευτικών και την κατάργηση του διδακτικού χρόνου που παραχωρείται για την εκτέλεση εξωδιδακτικών καθηκόντων.

Μέτρα, που αν υιοθετηθούν από την Τρόικα, θα οδηγήσουν στη μείωση των αναγκών για διορισμό στη θέση συμβασιούχου, έκτακτου και αντικαταστάτη κατά 700-800 περίπου άτομα, με αποτέλεσμα να μείνουν εκτός σχολείου συνάδελφοι που δουλεύουν για χρόνια και να καταδικαστούν σε μόνιμη αδιοριστία. Η υιοθέτηση αυτών των μέτρων θα αποτελέσει το κύκνειο άσμα στις ελπίδες των νέων συναδέλφων μας για διορισμό και επαναδιορισμό, οι οποίες έχουν μειωθεί ήδη εξαιτίας της επέκτασης του ορίου αφυπηρέτησης στο 63ο έτος και της επαπειλούμενης επέκτασής του στο 65ο, καθώς και της άρνησης της συγκυριακής πλειοψηφίας της ΟΕΛΜΕΚ να συμβάλει στην εφαρμογή των νέων ωρολογίων προγραμμάτων που θα δημιουργούσαν την ανάγκη πρόσθετων διορισμών.

Συνάδελφοι Συμβασιούχοι, Έκτακτοι και Αντικαταστάτες

Είναι ορατός ο κίνδυνος να βρεθείτε εκτός σχολείου με τα μέτρα που σχεδιάζουν οι υπηρέτες της Τρόικας. Τα προβλήματα είναι κοινά. Η Προοδευτική Κίνηση Καθηγητών σας καλεί να συνταχθείτε στον κοινό μας αγώνα για αποτροπή των επιθέσεων και των μέτρων που στρέφονται εναντίον των εκπαιδευτικών και για προάσπιση του δημόσιου σχολείου και των κεκτημένων μας.

Για να τυπώσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου