Κυριακή, 9 Δεκεμβρίου 2012

Νέες κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών την ερχόμενη Τετάρτη


πηγή: Φιλεύθερος

Στιγμιότυπο από διαμαρτυρία των συμβασιούχων εκπαιδευτικών.
Στιγμιότυπο από διαμαρτυρία των συμβασιούχων εκπαιδευτικών.
Λευκωσία: Νέα εκδήλωση διαμαρτυρίας προγραμματίζουν δάσκαλοι και καθηγητές την ερχόμενη Τετάρτη, ενώ την ίδια μέρα όλοι οι μαθητές των δημοτικών σταματούν το παραδοσιακό μάθημα για τα δημιουργήσουν «τον ήλιο της Παιδείας». Μια μέρα αργότερα, βγαίνουν στους δρόμους οι γενικοί αντιπρόσωποι των εκπαιδευτικών οργανώσεων ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ. Στο πλευρό των εκπαιδευτικών και οι οργανωμένοι γονείς, οι οποίοι καλούνται να λάβουν μέρος στην πρωτότυπη δράση που θα πραγματοποιηθεί στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στις 12 Δεκεμβρίου.

Όπως δήλωσε στον «Φ» ο επικεφαλής της ΠΟΕΔ, Φίλιος Φυλακτού, ο λόγος που επελέγη η ερχόμενη Τετάρτη για τη νέα κινητοποίηση, είναι επειδή τη συγκεκριμένη μέρα η Βουλή προγραμματίζει την ψήφιση των μνημονιακών νομοσχεδίων. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως ακολούθως:

- Την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου και ώρα 12.00 το μεσημέρι, η Οργάνωση των δασκάλων θα πραγματοποιήσει κοινή συνέντευξη Τύπου με τις ηγεσίες των οργανωμένων γονιών Δημοτικής, Προδημοτικής και Ειδικής Εκπαίδευσης. Απώτερος σκοπός να σταλεί το μήνυμα για διαφύλαξη της Παιδείας από τα όποια μέτρα πλήττουν το επίπεδο και την ποιότητα της παρεχόμενης Εκπαίδευσης.

- Την ίδια μέρα και ώρα, σε όλα τα δημοτικά της Κύπρου θα πραγματοποιηθεί δράση με γενικό θέμα «Παιδεία, ο δικός μας ήλιος», στην οποία θα συμμετάσχουν οι δάσκαλοι, οι μαθητές και οι γονείς. Οι
τελευταίοι από την πλευρά τους θα αναρτήσουν σχετικά πανό με συνθήματα στα σχολεία, ενώ τα παιδιά μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους θα ζωγραφίσουν και θα γράψουν ποιήματα για την Παιδεία.

- Επίσης, την Τετάρτη η ώρα 3.30 το απόγευμα, οι έκτακτοι, συμβασιούχοι και μόνιμοι εκπαιδευτικοί καλούνται για άλλη μια φορά να συμμετάσχουν σε διαδήλωση έξω από το Υπουργείο Οικονομικών και πορεία προς τη Βουλή. Η εκδήλωση θα γίνει σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το μέτρο του Μνημονίου που προβλέπει αύξηση των ωρών διδασκαλίας των εκπαιδευτικών κατά μια την εβδομάδα, από τον προσεχή Σεπτέμβρη.

- Την Πέμπτη 13 του μηνός στις 12.00 το μεσημέρι, οι γενικοί αντιπρόσωποι των εκπαιδευτικών οργανώσεων θα πραγματοποιήσουν συμβολική εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Οικονομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου