Τελευταίες ειδήσεις

Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΜΑΣ ΕΜΠΑΙΖΟΥΝ - ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ !!!

Τα κόμματα ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ κωφεύοντας στις εκκλήσεις για να προστατεύσουν τη Δημόσια Παιδεία, ενήργησαν κατά τρόπο αλαζονικό και απαξιωτικό, ψήφισαν τις παγοποιήσεις των προαγωγών αφήνοντας ακέφαλα δεκάδες σχολεία, υποστελεχώνοντας τις διευθυντικές του ομάδες.
Αγνόησαν ακόμα και πρόταση που είχε κατατεθεί από το ΑΚΕΛ για ολοκλήρωση της διαδικασίας των προαγωγών που βρίσκονταν σε εξέλιξη χωρίς να καταβληθεί η μισθοδοτική διαφορά.
Από το γεγονός αυτό διαφαίνεται ότι στις προθέσεις των κυβερνώντων δεν είναι απλά η εξοικονόμηση κάποιων χρημάτων τώρα, αλλά ο ακρωτηριασμός της εκπαίδευσης, η αλλοίωση του εργασιακού πλαισίου των εκπαιδευτικών μακροπρόθεσμα, η σταδιακή μείωση θέσεων εργασίας και εν τέλει ο αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης από τις ευθύνες αυτών που μας οδήγησαν στη γενικότερη κρίση.
Οι προεκλογικές δεσμεύσεις των σημερινών κυβερνώντων ότι η Παιδεία και η Υγεία θα έμεναν εκτός κρίσης, όχι μόνο αποδεικνύονται κενές περιεχομένου, αλλά, αντίθετα, στοχοποιούνται και πλήττονται όσο ποτέ.
Ο εκπαιδευτικός κόσμος ξεγελάστηκε και δικαίως αισθάνεται οργή και αγανάκτηση γιατί, ενώ έχουν συνεισφέρει μέχρι τώρα πέραν του 30% του μισθού τους, ενώ πριν δυο βδομάδες μειώθηκε ο μισθός τους ακόμα περισσότερο, ώστε να μην χάσουν τη δουλειά τους οι έκτακτοι και οι συμβασιούχοι, ενώ πάρθηκαν και άλλα παράλληλα μέτρα αποκοπών, με την πρόσφατη απόφαση των κυβερνώντων βρισκόμαστε στον ίδιο παρονομαστή, αν όχι σε χειρότερη κατάσταση. Κινδυνεύουν και πάλι να βρεθούν στο δρόμο οι συμβασιούχοι, ενώ ταυτόχρονα συντελείται και η υποστελέχωση των σχολείων με την αποδόμηση των διευθυντικών ομάδων. Γιατί άραγε δεν δέχτηκαν την πρόταση της Αντιπολίτευσης να γίνουν οι προαγωγές και να μην δοθούν οι προσαυξήσεις, ώστε να μην χαθούν θέσεις εργασίες και να μπορέσουν να στελεχωθούν σωστά τα σχολεία;
Η Προοδευτική Κίνηση Καθηγητών καλεί ΟΛΟΥΣ σε συστράτευση και αγώνα. Ας πάρουμε επιτέλους την τύχη μας στα δικά μας χέρια. Η ΤΡΟΪΚΑ και οι κυβερνώντες δοκιμάζουν τις αντοχές μας. Ας απαντήσουμε με ΕΝΟΤΗΤΑ και ΑΓΩΝΑ.

Λευκωσία, 19 Απριλίου 2013

2 σχόλια:

  1. Όταν ήταν το ΑΚΕΛ στα πράγματα όλοι σιωπούσαν λες και δεν ξέραμε τι μας περίμενε και τώρα κάνουμε εκ του ασφαλούς αντιπολίτευση.Αν γινόντουσαν λίγες αποκοπές ένα χρόνο νωρίτερα ΔΕΝ θα φτάναμε εδώ τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποιες και πόσες αποκοπές έπρεπε να γίνουν δεν μας εξηγάς. Μήπως να απολύσουν όλη τη δημόσια υπηρεσία; Πάλι δεν μας φτάνουν σύμφωνα με την Τρόικα. Μήπως να ιδιωτικοποιήσουν όλη τη Δημόσια υπηρεσία; Πάλι δεν μας φτάνουν. Μήπως να μας πουλήσουν όλους για δούλους; Τότε μπορεί να μας φτάσουν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή