Τελευταίες ειδήσεις

Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να στηρίξουν την κινητοποίηση της πρωτοβουλίας LARNACA IN DANGER

???????????????????????????????














Η Προοδευτική Κίνηση Καθηγητών Λάρνακας καλεί τους εκπαιδευτικούς να στηρίξουν ενεργά την κινητοποίηση που διοργανώνεται το Σάββατο 12 Απριλίου, στις 3 το απόγευμα με αιτήματα να ακυρωθούν οι αποφάσεις για βαριάς βιομηχανίας λιμάνι στη πόλη και να μετακινηθούν οι εγκαταστάσεις πετρελαιοδεξαμενών και υγραεριου.
Το Δελτίο Τύπου της πρωτοβουλίας LARNACA IN DANGER αναφέρει τα εξής:

Το Σάββατο, 12 Απριλίου, στις 3 το απόγευμα θα γίνει κινητοποίηση στη Λάρνακα, με αιτήματα να ακυρωθούν οι αποφάσεις για βαριάς βιομηχανίας λιμάνι στη πόλη και να μετακινηθούν οι εγκαταστάσεις πετρελαιοδεξαμενών και υγραεριου.

Οι Λαρνακείς απαιτούν να σεβαστούν οι αρμόδιοι τις οδηγίες Σεβέζο και να θέσουν την ασφάλεια των κατοίκων πάνω από τα συμφέροντα των επιχειρηματιών. Ως εκ τούτου ζητούν να πάρει σάρκα και οστά το διάταγμα για μετακίνηση των εγκαταστάσεων πετρελαιοδεξαμενών και υγραερίου από τη Λάρνακα.

Οι Λαρνακείς με την κινητοποίηση της 12ης Απριλίου (μέρα που γιορτάζει ο Άγιος της πόλης, Άγιος Λάζαρος) απαιτούν να ακυρωθεί η απόφαση για βαριάς βιομηχανίας λιμάνι στη Λάρνακα και να προχωρήσουν τα σχέδια για τουριστική ανάπτυξη της πόλης κι όχι μετατροπή της σε βιομηχανική πόλη.

Η πόλη του Ζήνωνα απαιτεί με την κινητοποίηση της 12ης Απριλίου να τεθεί η ασφάλεια των κατοίκων, οι ζωές των κατοίκων, το περιβάλλον της Λάρνακας (θάλασσες, παραλίες) και η τουριστική ανάπτυξη της πόλης πάνω από τα συμφέροντα των λίγων.
Η κινητοποίηση θα είναι ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ από μια σειρά δράσεων που σκοπό έχουν τα πιο πάνω.

Η κινητοποίηση θα ξεκινήσει στις 3 το απόγευμα από το Κάστρο της πόλης και θα κατευθυνθεί προς το λιμάνι της Λάρνακας.

Τα πιο πάνω θέματα αφορούν ΟΛΗ τη Λάρνακα και καλούνται όλοι οι Λαρνακείς να στηρίξουν την κινητοποίηση.
Ο Δήμαρχος της πόλης, κ. Λουρουτζιάτης, με δηλώσεις του στα ΜΜΕ είπε ότι κι αυτός τάσσεται κατά της απόφασης για βαριάς βιομηχανίας λιμάνι στη πόλη, οι Λαρνακείς ευελπιστούν ότι θα τους στηρίξει με την παρουσία του στην κινητοποίηση.

Η σχετική σελίδα της κινητοποίησης στο Facebook: LARNAKA IN DANGER


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου