Τελευταίες ειδήσεις

Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Εκθεση Παγκόσμιας τράπεζας για την εκπαίδευση

Αναδημοσέυση από τα κοινωνικά δίκτυα:

Σήμερα κυκλοφόρησαν στον τύπο κάποια πρώτα δείγματα των εισηγήσεων που θα περιλαμβάνει η Έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας, όπως: 
- Πάγωμα των μισθών εκπαιδευτικών και αναπραπροσαρμογή των μισθών κάθε 2-3 χρόνια, ώστε να προσαρμοστούν σταδιακά στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα. Οι μισθοί των εκπαιδευτικών του δημοσίου θεωρούνται πολύ υψηλοί σε σχέση με εκείνους του ιδιωτικού τομέα (207% σε σχέση με ιδιωτικό τομέα) και πρέπει, σύμφωνα με την έκθεση, να μειωθούν! Σημειώνεται ότι το μέτρο αυτό αφορά μόνο τους απλούς εκπαιδευτικούς και όχι τους Διευθυντές, οι μισθοί των οποίων δεν υπερβαίνουν εκείνους του ιδιωτικού τομέα (μήπως κάποιοι Διευθυντές φρόντισαν να διαφυλάξουν τα συμφέροντά τους;;;).
- Κατάργηση συνδυασμένων κλιμάκων, ώστε να περιοριστούν στο ελάχιστο οι αυτόμαστες αυξήσεις μισθών (σημειώνω ότι η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών βρίσκεται στη συνδυασμένη κλίμακα Α8-Α10-Α11). Αναφέρεται ότι θα γίνει επαναξιολόγηση όλων των εκπαιδευτικών και με βάση τα αποτελέσματα θα τοποθετηθούν στο ίδιο ή σε κατώτερο σκαλοπάτι από αυτό που βρίσκονται σήμερα!
Και αυτά αποτελούν μόνο μέρος των εισηγήσεων! Όσοι πέφτουν από τα σύννεφα, ας ψάξουν λίγο τι εστί Παγκόσμια Τράπεζα. Οι λόγοι που κάλεσαν ειδικά αυτόν τον οργανισμό η Κυνέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών (με αμοιβή 1.100.000 εκατ. ευρώ σε περίοδο κρίσης) είναι προφανείς. Για μας τους εκπαιδευτικούς δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τον αγώνα για την ανατροπή των σχεδίων τους!
Υ.Γ.: Με βάση το επικαιροποιημένο Μνημόνιο οι αλλαγές θα πρέπει να εγκριθούν από τη Βουλή μέχρι το τρίτο τρίμηνο του 2014!
 ......
Το συγκεκριμένο άρθρο μπορείτε να το διαβάσετε στο ακόλουθο link:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου