Τελευταίες ειδήσεις

Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Πρόταση για συνεργασία για μια άλλη ΟΕΛΜΕΚ που μας αξίζει



Την ώρα που κυοφορείται η περαιτέρω συρρίκνωση των εργασιακών, θεσμικών και δημοκρατικών κατακτήσεων των καθηγητών, τώρα που κινδυνεύει η δημόσια δωρεάν Παιδεία από τις «επεμβάσεις» της Τρόικα και της Παγκόσμιας Τράπεζας, ο κλάδος πρέπει να παρατάξει ευρύτερα σύνολα δυνάμεων απέναντι στη συνεχιζόμενη επίθεση που δέχεται.
Έχοντας υπόψη της τα πιο πάνω, η Προοδευτική Κίνηση Καθηγητών, μετά το πέρας των εκλογών της ΟΕΛΜΕΚ, ανέλαβε πρωτοβουλία και απευθύνθηκε τόσο στη Νέα Κίνηση όσο και στη ΔΗΚΙ, σε μια προσπάθεια εξεύρεσης συγκλήσεων και συγκρότησης συνεργασίας, χωρίς να αποκλείονται και άλλες δυνάμεις που ενστερνίζονται κοινές θέσεις. Μια συνεργασία που δε θα στηρίζεται στη λογική του διαμοιρασμού οφίκιων αλλά στη λογική της συμφωνίας πάνω σε βασικά και κεφαλαιώδη ζητήματα της εκπαίδευσης, η οποία θα αποτελέσει το κοινό πλαίσιο αρχών και θέσεων της συνεργασίας, με βάση το οποίο θα διαμορφώσουμε τη διεκδικητική και αγωνιστική πορεία της οργάνωσής μας για την ερχόμενη τριετία.
Ως γενικές αρχές της συνεργασίας μας προτείνουμε:
·         Την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου, ενός σχολείου με δημοκρατικό και ανθρώπινο χαρακτήρα.
·         Τη διεκδίκηση της άρσης των αρνητικών–καταστροφικών ρυθμίσεων που λήφθηκαν για το εργασιακό πλαίσιο των εκπαιδευτικών (παγοποίηση μονιμοποιήσεων και προαγωγών, συνταξιοδοτικό κ.ά.), οι οποίες δημιουργούν καθηγητές πολλών ταχυτήτων.
·         Την αντίσταση στις μεθοδεύσεις της Παγκόσμιας Τράπεζας και σε κάθε νεοφιλελεύθερη προσέγγιση στο χώρο της εκπαίδευσης.
Αναμένουμε, λοιπόν, από τις άλλες δυο κινήσεις (ΔΗΚΙ, ΝΕΑ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ) τη δική τους θετική απάντηση, προκειμένου να μπούμε σε ένα δημιουργικό διάλογο στη βάση αρχών, που θα οδηγήσει στη δυνατή και διεκδικητική ΟΕΛΜΕΚ που μας αξίζει και την οποία έχουν ανάγκη, σήμερα περισσότερο από ποτέ, η παιδεία, το δημόσιο σχολείο, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του τόπου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου