Τελευταίες ειδήσεις

Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟ ΚΥΚΚΟΥ ΠΑΦΟΥ



Ως Προοδευτική Κίνηση Καθηγητών θεωρούμε απαράδεκτη την απόφαση της Κυβέρνησης Αναστασιάδη για μετακίνηση του Νικολαϊδειου Γυμνασίου στις εγκαταστάσεις του Λυκείου Κύκκου Πάφου, τη συστέγαση των δύο σχολείων για μια διετία και την ακόλουθη κατάργηση του Λυκείου Κύκκου.
Παράλληλα, καταδικάζουμε τον εμπαιγμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων εκ μέρους του Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, το οποίο διεξήγαγε έναν ψευδεπίγραφο διάλογο, κατά τον οποίο δεν έλαβε υπόψη καμία από τις εισηγήσεις που κατατέθηκαν από τους φορείς και απλά δρομολόγησε αυτά που είχε από καιρό προαποφασίσει.
Ενδεικτικό της έλλειψης επιχειρημάτων που να στηρίζουν τις πιο πάνω αποφάσεις θεωρούμε το γεγονός ότι το Υπουργείο Παιδείας επικαλείται αποφάσεις που είχαν ληφθεί το 2005. Τονίζουμε ότι οι σημερινές αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται με βάση τις υφιστάμενες ανάγκες του 2014 και όχι με βάση τις πραγματικότητες που ίσχυαν πριν από μία περίπου δεκαετία.
Ταυτόχρονα, η πιο πάνω απόφαση τις Κυβέρνησης Αναστασιάδη αποδεικνύει την πλήρη  ευθυγράμμισή της με τις πολιτικές της Παγκόσμιας Τράπεζας και του ΔΝΤ, που προβλέπουν συγχωνεύσεις και κλείσιμο σχολείων, με αποκλειστικό στόχο τη μείωση των δαπανών για την Παιδεία. Στην προκειμένη μάλιστα περίπτωση, θύμα της πιο πάνω πολιτικής είναι ένα από τα ιστορικότερα σχολεία όχι μόνο της Πάφου αλλά ολόκληρης της Κύπρου, το οποίο εγκαταλείπεται.
Η Προοδευτική Κίνηση Καθηγητών δηλώνει ότι στα σταθεί στο πλευρό των εκπαιδευτικών φορέων της Πάφου για την ανατροπή της πιο πάνω απόφασης, αντιστεκόμενη σε κάθε μέτρο που αποδυναμώνει το δημόσιο σχολείο και την εκπαίδευση που παρέχεται στους μαθητές μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου