Τελευταίες ειδήσεις

Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

ΜΕΤ ΕΜΠΟΔΙΩΝ ΑΠΟΠΑΓΟΠΟΙΗΣΗ ΑΡΙΘΜΟΥ ΘΕΣΕΩΝ ΠΡΟΑΓΩΓΩΝ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ ΘΑ ΛΥΣΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ Ο ΔΗ.ΣΥ



Μετά από αρκετή ταλαιπωρία και αφού χάθηκε πολύτιμος χρόνος, που θα επηρεάσει την έγκαιρη και ολοκληρωμένη στελέχωση των Σχολείων, η Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής αποφάσισε την μερική αποπαγοποίηση αριθμού θέσεων προαγωγής.
Κατά τη συνεδρία της Επιτροπής και με την τελική απόφαση διαφάνηκαν οι τεράστιες ευθύνες του κυβερνώντος κόμματος (ΔΗ.ΣΥ.), το οποίο και χτες ακόμη αρνήθηκε να συμπορευθεί με τα υπόλοιπα κόμματα στην ψήφιση της αποπαγοποίησης, αδιαφορώντας για τις σοβαρές επιπτώσεις στην Εκπαίδευση και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Άμοιρος ευθυνών δεν είναι και ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, ο οποίος με την κωλυσιεργό τακτική του, αρνούμενος να συγκαλέσει έγκαιρα την Επιτροπή και να παρθεί απόφαση, συνέβαλε στην επιδείνωση της κατάστασης.
Για άλλη μια φορά, αποδεικνύεται πόσο λανθασμένη ήταν η απόφαση για παγοποίηση των θέσεων προαγωγής στην εκπαίδευση και πόσα προβλήματα μπορούν να δημιουργηθούν στις σχολικές μονάδες.
Καλούμε το κυβερνών κόμμα να συνεργαστεί και με τα υπόλοιπα κόμματα, αφήνοντας την εκπαίδευση έξω από επιλογές που την ακρωτηριάζουν με άμεσο αντίκτυπο στους μαθητές, τη μόρφωση τους και εν γένει το δημόσιο σχολείο.
Η κοινή πρόταση ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ για πλήρη αποπαγοποίηση θα πρέπει να τύχει καθοριστικής στήριξης,  για να μην παρουσιαστούν ξανά προβλήματα αυτής της υφής και να κινδυνεύουν συμβασιούχοι και έκτακτοι να απολέσουν την εργασία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου