Τελευταίες ειδήσεις

Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Χωρίς εξαίρεση συμβασιούχων, εκτάκτων και αντικαταστατών κανένας διάλογος για νέο σύστημα διορισμού!



Η Προοδευτική Κίνηση Καθηγητών προειδοποιεί ότι θα απορρίψει την εισδοχή της οργάνωσής μας σε οποιοδήποτε διάλογο για τη συζήτηση ενός νέου συστήματος διορισμού, αν η πρόταση που θα καταθέσει το Υπουργείο δεν ικανοποιεί την προϋπόθεση που θέσαμε, να εξαιρεθούν από τη νέα διαδικασία διορισμού οι συμβασιούχοι, έκτακτοι και αντικαταστάτες συνάδελφοί μας. Υπενθυμίζουμε εξάλλου τη θέση της ΟΕΛΜΕΚ, ότι προϋπόθεση για την έναρξη οποιουδήποτε διάλογου με το Υπουργείο είναι η διασφάλιση πρώτα του διορισμού αυτών των συναδέλφων εκπαιδευτικών.
Με βάση τις διαρροές του ίδιου του Υπουργείου τις τελευταίες μέρες, φαίνεται δυστυχώς ότι η νέα πρόταση που ετοίμασε δεν ικανοποιεί αυτή την προϋπόθεση. Σύμφωνα με την πληροφόρηση που διαχέεται στα ΜΜΕ, φαίνεται πως αναιρείται μία ακόμα ΔΕΣΜΕΥΣΗ του Προέδρου Αναστασιάδη. που προέβλεπε την εξαίρεση των συναδέλφων μας με 30μηνη προϋπηρεσία. Ως Προοδευτική Κίνηση Καθηγητών η πιο πάνω δέσμευση δεν μας ικανοποιούσε πλήρως, αφού η πάγια θέση μας ήταν και παραμένει η εξαίρεση όλων των συμβασιούχων, εκτάκτων και αντικαταστατών που εργάζονται ή εργάστηκαν στα σχολεία. Ακόμα και αυτή η δέσμευση, όμως, αποδεικνύεται ότι ήταν ψεύτικη.
Τονίζουμε ότι δε μας πείθουν καθόλου τα όσα μελοδραματικά και δακρύβρεχτα διαρρέει ο Υπουργός Παιδείας λίγο πριν από την κατάθεση της πρότασής του, περί δήθεν «επιθυμίας» και «καλής πρόθεσης» να υλοποιήσει τη ΔΕΣΜΕΥΣΗ του Προέδρου της Δημοκρατίας, η οποία δήθεν δεν μπορεί να ικανοποιηθεί λόγω ενστάσεων της Νομικής Υπηρεσίας. Το μόνο συνταγματικό και νόμιμο σε αυτό τον τόπο φαίνεται πως είναι οι μισθοί των δικαστών και οι πολλαπλές συντάξεις κρατικών αξιωματούχων, που αφορά μεταξύ άλλων και επιφανές μέλος της «Επιστημονικής Επιτροπής» του Υπουργείου Παιδείας.
Καλούμε την ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να μην αποδεχτεί την εισδοχή μας σε οποιονδήποτε διάλογο, αν η νέα πρόταση δεν ικανοποιεί την προϋπόθεση που θέσαμε για διασφάλιση όλων των συναδέλφων μας που εργάζονται στα σχολεία ως συμβασιούχοι, έκτακτοι και αντικαταστάτες, οι πλείστοι από τους οποίους έχουν ολοκληρώσει το Πρόγραμμα Προϋπηρεσιακής Κατάρτισης.
Καλούμε τον Υπουργό Παιδείας, έστω και την υστάτη, να τηρήσει τουλάχιστον τη ΔΕΣΜΕΥΣΗ του ίδιου του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Καλούμε όλους τους Καθηγητές σε αγωνιστική εγρήγορση, για να δώσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ την κατάλληλη απάντηση στη διαφαινόμενη κοροϊδία και για να διεκδικήσουμε το αυτονόητο: την εξαίρεση ΟΛΩΝ των συναδέλφων μας που δουλεύουν ή δούλεψαν στα σχολεία, με οποιοδήποτε καθεστώς και ανεξαρτήτως χρονικής διάρκειας, πριν από την εφαρμογή του όποιου νέου συστήματος διορισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου