Τελευταίες ειδήσεις

Κυριακή 8 Μαρτίου 2009

Γυμνάσιο Ριζοκαρπάσου - Κάποιους βολεύει το κλείσιμό του - Καταγγελία της Προοδευτικής Κίνησης Καθηγητών

Η Προοδευτική Κίνηση Καθηγητών με ανακοίνωσή της καταγγέλλει τις υποκινούμενες ενέργειες συγκεκριμένης καθηγήτριας του Γυμνασίου Ριζοκαρπάσου, «η οποία κατά τη φετινή σχολική χρονιά, στρεφόμενη ενάντια στις αποφάσεις του Καθηγητικού Συλλόγου και καταστρατηγώντας κάθε έννοια δημοκρατίας, εκθέτει το σχολείο, τους συναδέλφους, τους μαθητές, τους γονείς». Η καθηγήτρια γυροφέρνει τα ραδιόφωνα, τις τηλεοράσεις και όπου αλλού της υποσχεθούν προβολή. Έχει ακόμα εκλείψει και η στοιχειώδης συναίσθηση των πραγμάτων ότι το Γυμνάσιο Ριζοκαρπάσου είναι μια άκρως ευαίσθητη περίπτωση και θα έπρεπε όλοι να είναι πολύ προσεκτικοί.

Αποκορύφωμα της συμπεριφοράς της καθηγήτριας ήταν όταν σε πρόσφατη σύσκεψη που συγκάλεσε ο ΥΠΠ, και παρευρισκόταν η Διευθύντρια του σχολείου, ο πρόεδρος του Μαθητικού Συμβουλίου, ο Σύνδεσμος Γονέων και εκπρόσωποι οργανώσεων του Ριζοκαρπάσου, εμφανίστηκε και η καθηγήτρια με τη συνοδεία του συζύγου της. Δυστυχώς κάποιοι βουλευτές με τη στάση τους περιφρονούν τη συντριπτική πλειοψηφία των καθηγητών του Ριζοκαρπάσου και προσπαθούν να ηρωοποιήσουν τη συγκεκριμένη καθηγήτρια. Μήπως θεωρούν ότι όλοι οι άλλοι εκπαιδευτικοί είναι ανεύθυνοι και προδότες και μόνο η συγκεκριμένη διακατέχεται από πατριωτικά αισθήματα. Δυστυχώς ο στόχος τους φαίνεται ξεκάθαρα ότι ήταν ο στόχος της χρονιάς και όχι η συγκεκριμένη παράσταση. Γιατί και όταν ακόμα ο ΥΠΠ κάλεσε τη σύσκεψη για να προτείνει να μην ανεβαστεί κανένα έργο με στόχο την ηρεμία του σχολείου και της κοινότητας αυτοί δεν ικανοποιήθηκαν και συνέχισαν να διαβάλλουν τον καθηγητικό σύλλογο και να παρελαύνουν στα κανάλια πουλώντας πατριωτισμό.


Η Προοδευτική καλεί το ΥΠΠ να λάβει άμεσα μέτρα, αφού κάποιοι μεθοδευμένα προσπαθούν να κλείσουν το σχολείο στο όνομα ενός ψευδεπίγραφου και κίβδηλου πατριωτισμού. Κάποιοι το θέλουν κλειστό για να το δακτυλοδείχνουν. Κάποιοι που με ενέργειες και δηλώσεις, διχάζουν το σχολείο, τους εκπαιδευτικούς, την κοινότητα και χρησιμοποιούν το σχολείο για να εξυπηρετήσουν μικροκομματικά συμφέροντα ή για να κερδίσουν μια θεσούλα στην κομματική ιεραρχία. Κρίμα! Εμείς θα υπερασπιστούμε τη λειτουργία του σχολείου του Ριζοκαρπάσου κόντρα στις όποιες διαιρετικές και διχαστικές λογικές των όποιων πολιτικών ή "πολιτικών". 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου