Τελευταίες ειδήσεις

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2009

Πρόσβαση στο Πανεπιστήμιο Κύπρου με Διεθνή Πιστοποιητικά

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

Θέμα: Πρόσβαση στο Πανεπιστήμιο Κύπρου με Διεθνή Πιστοποιητικά

Η ΟΕΛΜΕΚ μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στο επίπεδο της Βουλής και την ψήφιση των κανονισμών, αλλά και τη μονομερή απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Κύπρου για εγγραφή φοιτητών με διεθνή πιστοποιητικά επισημαίνει ότι θεωρεί θετικό βήμα την ψήφιση των κανονισμών, η οποία θέτει φρένο στην αυθαιρεσία του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Mε την απόφαση της Βουλής, δε λύεται οριστικά το ζήτημα, αντίθετα παραπέμπεται στο απώτερο μέλλον. Παραμένει δυστυχώς το ποσοστό του 3% για εισδοχή με διεθνή πιστοποιητικά. Η καθυστέρηση της ψήφισης των κανονισμών έδωσε το δικαίωμα στο Πανεπιστήμιο Κύπρου να προχωρήσει στη διαδικασία για εγγραφή φοιτητών με βάση τα διεθνή πιστοποιητικά (GCE και άλλα) από φέτος, η οποία είναι παράτυπη και καταδικαστέα.

Παρόλ’ αυτά η Οργάνωση σε ένδειξη καλής θέλησης και συμβάλλοντας στις προσπάθειες της Βουλής αποφασίζει να άρει τα μέτρα που πήρε το ΚΔΣ στην τελευταία συνεδρία του ημερ. 25/6/09.

Η ΟΕΛΜΕΚ δηλώνει ταυτόχρονα ότι θα μεθοδεύσει τον αγώνα της, θα είναι όσο το δυνατό πιο τεκμηριωμένη στο διάλογο, θα κρατά τον κλάδο συνεχώς ενήμερο και θα επιδιώξει συνεργασία με τους οργανωμένους γονείς και μαθητές, με στόχο τον μηδενικό συντελεστή εισδοχής με διεθνή πιστοποιητικά στα κρατικά Πανεπιστήμια.

Καλούμε τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού να εκμεταλλευτεί το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και να συγκαλέσει σε εντατικό διάλογο όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, ώστε να συμφωνηθεί ενιαίο, δίκαιο και χωρίς διακρίσεις σύστημα εισαγωγής των Κυπρίων αποφοίτων των δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων στα κροατικά πανεπιστήμια όπως εξάλλου προνοεί και η απόφαση της Βουλής το Μάη του 2008.

v Κατατέθηκε στη συνεδρία του ΚΔΣ, ημερ. 3-7-09 (με προσθήκες από Νέα Κίνηση και Νέα Πνοή)

Εγκρίθηκε το ψήφισμα που κατέθεσαν ΑΛΛΑΓΗ-ΔΗΚΙ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ με τη νικώσα ψήφο της Προέδρου (9-9)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου