Τελευταίες ειδήσεις

Σάββατο 4 Ιουλίου 2009

Πού στοχεύουν τα μέτρα; Θα πείτε το mea culpa;

Η πλειοψηφία της ηγεσίας της ΟΕΛΜΕΚ πήρε στις 25/6 αποφάσεις και μέτρα μετά τη μονομερή απόφαση της Συγκλήτου του Παν/μίου για εισδοχή φοιτητών με διεθνείς εξετάσεις (GCEs κ.α.)

Θα περίμενε κανείς ότι τα μέτρα θα στρέφονταν ενάντια στην Παν/μιακή αυθαιρεσία. Αντί τούτου τα μέτρα που πήρε ( αποχώρηση από διαδικασίες εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, από διάλογο για αξιολόγηση, από Επιστημονικό Συμβούλιο, «εκδίκηση» των ανεξεταστέων Σεπτεμβρίου κ.α.) στοχεύουν και εκδικούνται τους ίδιους τους καθηγητές, μέλη της ΟΕΛΜΕΚ, εκδικούνται το πιο αδύνατο κομμάτι του μαθητικού πληθυσμού ,δηλ. τους ανεξεταστέους, εκδικούνται το ίδιο το δημόσιο σχολείο το οποίο η ΟΕΛΜΕΚ λέγει ότι υπερασπίζεται.

Κύριοι της συγκυριακής πλειοψηφίας της ηγεσίας της ΟΕΛΜΕΚ απαντήστε μας:

  • Ποια σχέση έχουν τα πιο πάνω μέτρα με το υπό συζήτηση θέμα των GCEs;
  • Κατανοείτε ότι εκδικείστε τα ίδια σας τα μέλη;
  • Καταλαβαίνετε ότι με τα μέτρα αυτά υπονομεύετε το δημόσιο σχολείο το οποίο διατυμπανίζετε ότι υπερασπίζεστε;
  • Ποια άλλα συμφέροντα θέλετε να εξυπηρετήσετε; Μικροπαραταξιακά μιικροκομματικά, προσωπικά;
  • Μήπως βρήκατε την ευκαιρία που ψάχνατε εδώ και 12 μήνες για να κηρύξετε την αντι-μεταρρύθμισή σας, θυσιάζοντας το δημόσιο σχολείο;


Αντιλαμβάνεστε ότι η κατάσταση δεν πάει άλλο. Η ΟΕΛΜΕΚ δεν είναι ιδιοκτησία σας. Δεν έχετε το δικαίωμα να την εξευτελίζετε άλλο. Φτάνει πια. Πείτε τουλάχιστον το mea culpa . Πήρατε μια πύρρειο νίκη δε χρειάζεστε άλλη για να γίνετε ήρωες.

Υ.Γ. : Ήδη σας πρόλαβαν οι εξελίξεις . Η Επιτροπή Παιδείας της Βουλής σας ζητά να αποσύρετε τα στοχευμένα - άστοχα μέτρα- καμώματά σας . Ή μήπως ο Big Brother κ. Τορναρίτης φροντίζει για σας χωρίς εσάς; Αν όχι την υστεροφημία σας, λυπηθείτε τουλάχιστον τον κλάδο.

Συναδελφικά

Γιώργος Γεωργίου

Φιλόλογος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου