Τελευταίες ειδήσεις

Κυριακή 9 Αυγούστου 2009

Ετήσιο πρόγραμμα επιμόρφωσης για φιλολόγους στο Πανεπιστήμιο Κύπρου

ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Κύπρου σε συνεργασίαμε το Σύνδεσμο Ελλήνων Κυπρίων Φιλολόγων(ΣΕΚΦ) διοργανώνει ετήσιο πρόγραμμα επιμόρφωσης στα Νέα Ελληνικά. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα απευθύνεται σε καθηγητέςτηςΜέσηςΔημόσιας Εκπαίδευσης και στόχοςτουείναι να προσφέρει στους εκπαιδευτικούς, συμπληρωματική επιστημονική κατάρτιση για τηνυποβοήθηση του διδακτικού τους έργου. Στο πρόγραμμα μπορούν να εγγραφούν φιλόλογοι καθηγητές που υπηρετούν σε δημόσια γυμνάσια και λύκεια της Κύπρου. Το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια δύο εξαμήνων, με έναρξη κατά το χειμερινό εξάμηνο και θα περιλαμβάνει συνολικά τέσσερα μαθήματα. Κάθε εξάμηνοθα περιλαμβάνει 12-14 εβδομάδες διδασκαλίας. Τα μαθήματα θα είναι διάρκειας μίας ώρας και 30 λεπτών, θα προσφέρονται κάθε Τετάρτη 5-8 μ.μ. στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και η παρουσία των συμμετεχόντων είναι υποχρεωτική. Σε όσους φοιτήσουν επιτυχώς απονέμεται πιστοποιητικό που εκδίδεται με ευθύνη τουΚέντρου Επιστημονικής Επιμόρφωσης, Αξιολόγησης και Ανάπτυξης (Κ.ΕΠ.Ε.Α.Α.) του Πανεπιστημίου Κύπρου. Τα δίδακτρα για την παρακολούθηση του προγράμματος ανέρχονταισε 985 ευρώ, που αντιστοιχούν σε 197 ευρώγια κάθε μάθημα και 197 ευρώ για τη διπλωματική εργασία. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούννα απευθυνθούν στο Πανεπιστήμιο Κύπρου γιαόλες τις σχετικές πληροφορίες

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Κυριακή, 9 Αύγουστος 2009, ρ. 36

1 σχόλιο:

  1. Θα μπορούσε κάποιος να μου εξηγήσει για ποιο λόγο οι άνδρες καθηγητές κερδίζουν ένα μόριο επιπλέον σε σχέση με τις γυναίκες στους πίνακες διοριστέων;Στην Ελλάδα ανεξαρτήτως φύλου και οι γυναίκες κερδίζουν το μόριο αυτό παρά το ότι δεν έχουν καμία στρατιωτική υποχρέωση. Είναι άδικο και αποτελεί διάκριση εις βάρος όλων των γυναικών που επιθυμούν να διοριστούν.

    Επιπλέον κάτι εξαιρετικά περίεργο που συνέβηκε πριν από 5 μήνες περίπου. Αν για παράδειγμα κάποιος υποφήφιος προς διορισμό βρισκόταν στον αριθμό 500, ξαφνικά βρέθηκε στο 800 και όσοι τοποθετήθηκαν πριν από αυτόν είναι όλοι Ελλαδίτες. Πως γίνεται κάτι τέτοιο??Πρέπει κάποιος να μπορεί να εξηγήσει την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Δεν είναι δυνατόν να έχει καταθέσει κάποιος τα χαρτιά του πριν από όλους τους υπόλοιπους και ξαφνικά να βρίσκεται τόσες θέσεις μακριά από το διορισμό.Σας ευχαριστώ.
    (firstwalker@hotmail.com)

    ΑπάντησηΔιαγραφή