Τελευταίες ειδήσεις

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

Λαέ κινήσου να ενώσεις το νησί σου - Πλατφόρμα εκπαιδευτικών Ενωμένη Κύπρος





Δικοινοτική συγκέντρωση στο τέρμα της Λήδρας, Παρασκευή, 8-1-2010, 15.30

Η Πλατφόρμα εκπαιδευτικών Ενωμένη Κύπρος θέλει να υπογραμμίσει ότι ο κάθε Κύπριος πολίτης πρέπει –ειδικά αυτή τη χρονική στιγμή- με τη δράση του να συμβάλει στη λύση και την επανένωση της Κύπρου, αφήνοντας στην άκρη τα μισαλλόδοξα κηρύγματα των δυνάμεων της διχοτόμησης και στηρίζοντας αποφασιστικά τις προσπάθειες για λύση των ηγετών των δύο κοινοτήτων. 
Εδώ και δεκαετίες οι ηγέτες μας συνομιλούν κάτω από την πίεση και την αντίσταση των Τουρκοκυπρίων και Ελληνοκυπρίων απορριπτικών και εθνικιστών. Είναι καιρός οι Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι προσεγγιστές να συγκροτήσουν ένα δυναμικό, δικοινοτικό κίνημα παρέμβασης και πίεσης, όπως το πρόσφατο τουρκοκυπριακό κίνημα της πλατφόρμας «Αυτή η Χώρα είναι δική μας». Τώρα είναι η ώρα να δημιουργήσουμε ευνοϊκούς συσχετισμούς στον αγώνα για επανένωση της χώρας μας.

Ζητούμε οι εντατικές συνομιλίες να γίνουν διαρκείς μέχρι τη λύση. 

Στους δρόμους μέχρι τη νίκη, στους δρόμους μέχρι την επανένωση.



Hepimizin Adası olan Kıbrıs'ı birleştirmek için çaba gösterin...

Birleşik Kıbrıs Öğretmenler Plarform'u, altını çizerek belirtmek ister ki, her Kıbrıs vatandaşı özellıkle bu kritik dönemde davranışlarıyla adamızın birleşmesine katkı koymalıdır. İnsalarımız, adamızı taksim eden güçlerin hoşgörüsüzlük vaazlarını bir kenara bırakıp liderlerin Kıbrıs'ta çözüm bulma çabalarını kararlı bir şekilde desteklemelidirler. 
Onlarca yıldır liderlerimiz, adada çözüm bulma çabalarını, Kıbrıslı Türk ve Rum rettçi ve milliyetcilerin baskısı altında gerçekleştirmektedirler. Kıbrıslı Türk ve Rum halkları arasındaki yakınlaşma yanlılarının, adamızda barışı sağlamak yolunda positif etki ve baskısını koyabilmesi için, dinamik iki toplumlu bir hareket geliştirme zamanı gelmiştir. Örneğin yakın tarihimizde gözlemlediğimiz Bu Memleket Bizim Platform'u gibi. Şımdi adamızı birleştirmek için positif katkı koymanın tam zamanıdır. 

Liderlerden talebimiz! Kapsamlı görüşmeleri neticelendirene kadar görüşme masasında kalmalarıdır.

Zafere kadar sokaklarda! Barışa kadar sokaklarda olmalıyız

2 σχόλια:

  1. Αλήθεια αυτή η χώρα είναι δική σας!!!!!!!!!!!! Από πού την αγοράσατε από το μπακάλικο της γειτονίας σας, ή το ebay;;;;;;;
    Τελικά αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι οι αγράμματοι σε αυτό το τόπο είναι εν κατακλείδι οι εκπαιδευτικοί. Από πότε η θεραπεία της κατοχής είναι η επανένωση;;;;;;;; Που το είδατε ρε αγράμματοι αυτό. Δηλαδή θα λέτε ότι οι Γαλλία επανενώθηκε από τους Γερμανούς;;;; ή ότι ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΕ;;;;;;;;;;
    Είστε για γέλια, κενοί και χωρίς επιχειρήματα.
    Άντε καλό σας ύπνο και καλά κρασιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βέβαια ο καθένας πίσω από την ανωνυμία του νομίζει ότι μπορεί εύκολα να βρίζει και να μειώνει τους πάντες.
    Βέβαια τον μόνο που εμφανέστατα μειώνει είναι τον εαυτό του με τον τρόπο που εκφράζεται ο συγκεκριμένος ανώνυμος.
    Η λέξη επανένωση για μας και την πολιτική ηγεσία και ειδικά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έχει συγκεκριμένο περιεχόμενο αγώνα, μαζί με τους συμπατριώτες μας Τουρκοκύπριους, για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό πρόβλημα, μετά από τα δεινά και τη διαίρεση που μας επέβαλε η Τουρκική εισβολή που ακολούθησε το προδοτικό πραξικόπημα από τη Χούντα και την ΕΟΚΑ Β.
    Η λέξη απελευθέρωση, που παραπέμπει βέβαια στην αποτίναξη του Τουρκικού ζυγού, ποια μορφή αγώνα περιλαμβάνει, ώστε να πρέπει απαραίτητα να την υιοθετούμε;
    Κυριάκος Ματθαίου
    Μαθηματικός
    (Υ.Γ. εάν θα πρέπει να γίνεται και σύγκριση των γνώσεων μας, τις οποίες αμφισβητείς, θα ήταν καλά να έχουμε και μια ένδειξη της ταυτότητας σου).

    ΑπάντησηΔιαγραφή