Τελευταίες ειδήσεις

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΟΕΛΜΕΚ





Η ΟΕΛΜΕΚ με ικανοποίηση πληροφορήθηκε χθες ότι με επιστολή του ο Γενικός Εισαγγελέας προς τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού αποφάνθηκε ότι δεν προκύπτουν πειθαρχικά ή ποινικά αδικήματα από την καθηγήτρια, η οποία άδικα βρέθηκε στο στόχαστρο κάποιων.

Η Οργάνωση νιώθει αυτή τη στιγμή δικαιωμένη, γιατί από την πρώτη στιγμή στιγμάτισε όλους εκείνους – ΜΜΕ και κρατικούς αξιωματούχους – που έστησαν από στήλες εφημερίδων ή από τους δέκτες των τηλεοράσεων λαϊκά δικαστήρια που στόχευαν ουσιαστικά στην ηθική εξόντωση μιας εκπαιδευτικού.

Η ΟΕΛΜΕΚ εκφράζει την πλήρη συμπαράστασή της προς τη συνάδελφο εκπαιδευτικό, η οποία διήλθε και διέρχεται τις τελευταίες βδομάδες καταστάσεις και στιγμές που δεν τις ευχόμαστε για κανένα. Εκφράζουμε επίσης την ικανοποίησή μας στη Διεύθυνση και τον Καθηγητικό Σύλλογο του σχολείου για τον τρόπο που διαχειρίστηκαν τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Θέση μας ήταν και είναι ότι η Δημόσια Μέση Εκπαίδευση δεν έχει τίποτα να κρύψει και να συγκαλύψει, αλλά θεωρούμε απαράδεκτη και καταδικαστέα κάθε προσπάθεια διαστρέβλωσης και υπερπροβολής γεγονότων που αποσκοπούν στο να πλήξουν το δημόσιο σχολείο.

Θεωρούμε ότι κάποια ΜΜΕ και κάποιοι κρατικοί αξιωματούχοι οφείλουν να απολογηθούν δημόσια στη συνάδελφο, που επιχείρησαν κατά τρόπο ανάρμοστο να προσβάλουν την προσωπικότητά της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου