Τελευταίες ειδήσεις

Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Διαβάστε πως αντιδρά ο κόσμος στο Blog του ΔΗΣΥ για το 63ο στη εκπαίδευση

Στο ιστολόγιο του ΔΗΣΥ υπάρχει ανάρτηση με θέμα:

Βουλή - Επ. Παιδείας - Όριο αφυπηρέτησης καθηγητών

Έκαναν το λάθος να παρέχουν την δυνατότητα για σχόλια και υπάρχει θύελλα αντιδράσεων κυρίως από νέους, ακόμα και δηλωμένους Συναγερμικούς.

Διαβάστε τα σχόλια ακολουθώντας τον πιο κάτω σύνδεσμο.

2 σχόλια:

  1. Οπισθοδρομική Προοδευτική (Οπισθοδρομική πάει καλύτερα) Κίνηση Φοιτητών: «Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο την απόφαση του προέδρου της επιτροπής Παιδείας, να συζητήσει το θέμα της επέκτασης του ορίου συνταξιοδότησης στην εκπαίδευση χωρίς να καλέσει σε συζήτηση το οργανωμένο φοιτητικό κίνημα, καθώς και τις πολιτικές / συνδικαλιστικές οργανώσεις. Η ενέργεια αυτή είναι απαράδεκτη, άκρως αντιδημοκρατική και κρύβει πολιτικές-μικροκομματικές σκοπιμότητες». Αυτό «θα πλήξει ανεπανόρθωτα τα συμφέροντα της νέας γενιάς, αφού θα της ανοίξει διάπλατα το δρόμο της ανεργίας, ιδιαίτερα μέσα σε συνθήκες οικονομικής κρίσης».

    Ακόμη δεν είπαν καλημέρα ζωή και βασικός στόχος της νεολαίας μας είναι να μην πληγούν τα δικά τους συμφέροντα. Για τα συμφέροντα των άλλων ομάδων και πολύ περισσότερο τα δικαιώματα αυτών που τους μεγάλωσαν και έκτισαν τις υποδομές τις οποίες απολαμβάνουν σήμερα... τι τους νοιάζει! Οι νέοι θέλουν να υποχρεώνουν κάποιον να σταματήσει τη δουλειά του... για να μην θιγούν τα συμφέροντά τους.

    Δεν είναι όμως μόνο σε αυτό το σημείο που απλά λυπάσαι που τους ακούς. Όποιος δεν συμφωνεί μαζί τους ή καλύτερα δεν στηρίζει τα συμφέροντά τους είναι αντιδημοκράτης, έχει σκοπιμότητες. Αυτή είναι η πρακτική που έμαθαν από τους πολιτικούς και αυτήν συνεχίζουν επάξια.

    Ας πάμε όμως και στην ουσία. Ούτε καν τα συμφέροντά τους δεν ξέρουν ποια είναι. Όπως οι περισσότεροι από εμάς και πολύ περισσότερο αυτοί που μας διοικούν δεν έμαθαν ποτέ να βλέπουν μπροστά. Να αντικρίζουν τα θέματα με μεγαλύτερο προβληματισμό. Το μεγαλύτερο πρόβλημα της Κύπρου δεν είναι η κρίση, δεν είναι η μείωση των τουριστών, δεν είναι η Ελλάδα και δεν είναι το έλλειμμα στα «σημερινά» ταμεία του δημοσίου. Το μεγαλύτερο με διαφορά πρόβλημά μας είναι οι συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων. Σε 10-15 χρόνια θα αρχίσουμε να το νιώθουμε. Σε 20-25 χρόνια... τρέμω μόνο που το σκέφτομαι.

    Σύμφωνα με τις υπερ-υπερ-αισιόδοξες εκτιμήσεις της ίδιας της κυβέρνησης μέχρι το 2050 το συνταξιοδοτικό κόστος στην Κύπρο θα ανέλθει στο 16% του ΑΕΠ. Οι συντάξεις είναι πλέον δεδομένες διότι η υποχρέωση υπάρχει αφού οι αυριανοί συνταξιούχοι είναι αυτοί που εργάζονται σήμερα. Ήδη όμως το ΑΕΠ δεν αυξάνεται (μειώνεται) όπως προβλέφθηκε. Τι σημαίνει αυτό; Ότι ναι, σήμερα μπορεί αν βρουν πιο εύκολα δουλειά στο δημόσιο, αλλά σε λίγα χρόνια θα δουλεύουν για τις συντάξεις άλλων. Το 1/6, στην καλύτερη περίπτωση, αυτού που παράγει η οικονομία θα καταλήγει στις συντάξεις μιας μειονότητας – προνομιούχων.

    ΥΓ: Και τι σημαίνει θα είναι άνεργοι; Μήπως όποιος δεν είναι δημόσιος υπάλληλος είναι άνεργος; Ας παν στις οικοδομές, στα εστιατόρια και όταν με το καλό ανοίξουν θέσεις τις διεκδικούν. ΟΧΙ από την κούνια τους να θέλουν άνετο γραφείο, σιγουριά και ψηλές αμοιβές. Αυτοί είναι οι νέοι μας;

    Εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ, Δημήτρης Γεωργιάδης,4/6/2010

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ Bananistane,
    Τελικά δεν θα χρειαστεί να δόσουμε εμείς μακροσκελή απάντηση στα λόγια του Δ. Γεωργιάδη, όπως τα έχεις αναδημοσιεύσει, διότι θα βρεις πολλές εγκυρες και γεμάτες θυμό και πάθος, από πολλούς Νέους, απαντήσεις στο Blog του ΔΗΣΥ όπου κάποιος άλλος καλοθελητής το έχει αναρτήσει.
    Διαβασε λοιπόν εκεί
    http://disyblog.org.cy/index.php/sxoliastemas/3078.html
    τι έχει να πει η νέα γενιά που την αφήνουν συνεχώς ξεκρέμαστη για διαφορες σκοπιμότητες και συμφέροντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή