Τελευταίες ειδήσεις

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΟΡΙΟΥ ΑΦΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΟ 63Ο

(Η βάση των καθηγητών διαφωνεί. Η ΟΕΛΜΕΚ σφυρίζει αδιάφορα)

Με την προδιαγραφόμενη απόφαση της Βουλής (ΔΗΣΥ – ΔΗΚΟ – ΕΔΕΚ) για παράταση του ορίου αφυπηρέτησης στο 63ο:

o Σταματούν άμεσα όλοι οι διορισμοί στην εκπαίδευση.

o Εκπαιδευτικοί οι οποίοι υπηρετούν ως συμβασιούχοι ή έκτακτοι, ενδέχεται από 1η Σεπτεμβρίου να μην τύχουν επαναδιορισμού.

o Οι προαγωγές που έγιναν φέτος και αναμένεται σύντομα να ολοκληρωθούν σε όλες τις ειδικότητες (Διευθυντές, ΒΔΑ, ΒΔ), ακυρώνονται πάραυτα.

o Καθηλώνονται άμεσα οι προαγωγές για τρία τουλάχιστον χρόνια.

Οι ευθύνες όμως δεν βαρύνουν μόνο τα τρία κόμματα (ΔΗΣΥ – ΔΗΚΟ – ΕΔΕΚ) αλλά και την ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ για τους εξής λόγους:

o Παραχάραξε τη βούληση του κλάδου, όπως αυτή εκφράστηκε με δημοψήφισμα στις 2 Φεβρουαρίου 2006 η οποία δήλωνε ΟΧΙ στην αύξηση του ορίου αφυπηρέτησης.

o Αρνείται να απευθυνθεί εκ νέου στον κλάδο πριν παρθεί η όποια απόφαση, κάτι το οποίο είχε υποσχεθεί με απόφαση Παγκύπριας Συνδιάσκεψης.

o Κρατά τον κλάδο στο σκοτάδι, χωρίς να του ξεκαθαρίζει τη βάση πάνω στην οποία τέθηκε το θέμα στη Βουλή (π.χ. τα 33 1/3 χρόνια για πλήρη σύνταξη παραμένουν ή θα γίνουν 36 1/3;).

o Θυματοποιεί τη νέα γενιά που προσδοκεί διορισμό και που μ’ ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα τους αφήσει μακριά από την εργοδότηση για αρκετά ακόμα χρόνια.

Η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ προτείνει:

* Συνεχή αγώνα για προάσπιση των κεκτημένων μας αλλά και για να μπορούμε να κοιτάξουμε στα μάτια τη νέα γενιά. Τη στιγμή που το συνδικαλιστικό κίνημα δέχεται σε όλο τον κόσμο κτυπήματα, στο στόχαστρο των οποίων είναι και τα κεκτημένα, δε μπορούμε εμείς ν’ αδιαφορούμε.

Κατανοούμε την αγωνία των συναδέλφων που δε συμπληρώνουν τα 33 και 1/3 χρόνια για πλήρη σύνταξη, γι’ αυτό θα πρέπει ν’ αγωνιστούμε για να στρέψουμε τον αγώνα της Οργάνωσης προς τη σωστή κατεύθυνση, που είναι η διεκδίκηση της αναγνώρισης της προϋπηρεσίας συναδέλφων σε άλλες εργασίες ως συντάξιμη, την υλοποίηση της απόφασης της ΠΣΓΑ για μετατροπή του 33 και 1/3 σε 30 1/3 για πλήρη σύνταξη και κατάργηση του συμψηφισμού της σύνταξης.

Θα πρέπει άμεσα να συσταθεί μέτωπο προάσπισης των κεκτημένων μας και με άλλους φορείς, αρχίζοντας από τις εκπαιδευτικές οργανώσεις, τους φοιτητές, το νεολαιϊστικό κίνημα. Αν η μεθόδευση αυτή προχωρήσει, τότε σίγουρα θα τεθούν υπό αμφισβήτηση και άλλες κατακτήσεις.

Ο μόνος σωστός τρόπος διεκδίκησης είναι ν’ αγωνίζεσαι για να προσθέτεις κεκτημένα στους εργαζόμενους και όχι να παραχωρείς κεκτημένα, δήθεν, για το καλό του κλάδου.

Λευκωσία, 2 Ιουνίου 2010

Πατήστε πιο κάτω για την εκτυπώσιμη μορφή της ανακοίνωσης

Download (31K) Print

2 σχόλια:

  1. Ωραία όλα αυτά...
    Γιατί όμως όταν έγινε η σχετική ψηφοφορία στη Παγκύπρια Συνδιάσκεψη εσείς αποχωρήσατε και δεν μείνατε να ψηφίσετε;
    Η αποχώρηση δεν αντιστοιχεί με συνενοχή;

    Νικόλας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε Νικόλα,
    η Προοδευτική αποχώρησε από την Παγκύπρια συνδιάσκεψη δηλώνοντας ότι δεν μπορεί καμία Παγκύπρια συνδιάσκεψη Γενικών ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ να αντικαταστήσει την απόφαση ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ του κλάδου. Άλλωστε το θέμα δεν ήταν ποτέ στα θεματα της Παγκύπριας συνδιάσκεψης αλλά προέκυψε ως απορρέον από την ενημέρωση και μεδοδεύτηκε η ψήφιση του από τις παρατάξεις που έχουν την πλειοψηφία σε Γενικούς Αντιπροσώπους διότι δεν τολμούσαν και δεν τολμούν να επαναφέρουν το ζήτημα σε ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή