Τελευταίες ειδήσεις

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Οι Τουρκοκύπριοι μας καλούν στον κοινό αγώνα

Πλατφόρμα Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων Εκπαιδευτικών “Ενωμένη Κύπρος”

Με τις πρόσφατες μαζικές και μαχητικές τους κινητοποιήσεις που κορυφώθηκαν με την γενική απεργία και το συλλαλητήριο στις 28/1/2011 οι Τουρκοκύπριοι έδειξαν ότι το ηφαίστειο του 2003 δεν έχει σβήσει. Η διευρυμένη συμμαχία όλων των Τουρκοκυπριακών συνδικαλιστικών οργανώσεων και των πλείστων πολιτικών κομμάτων από την άκρα αριστερά μέχρι και την κεντροδεξιά  ενάντια στην κυβέρνηση του Κόμματος Εθνικής Ενότητας του Ιρσέν Κουτσιούκ υλοποιήθηκε στον δρόμο με μια μαζικότατη διαδήλωση που κατέληξε στην Πλατεία Ινονού – την εστία εκείνη που υπήρξε και το επίκεντρο της εξέγερσης του 2002-2003. Η ονομασία “συλλαλητήριο ύπαρξης” ήταν ιδιαίτερα ακριβής. Η Τουρκοκυπριακή κοινότητα έστειλε το ξεκάθαρο μήνυμα ότι είναι εδώ και θα το παλέψει και δεν μπορεί κανείς ούτε να την θεωρεί δεδομένη ούτε πλέον και να αγνοεί την βούληση της!  

Οι δυνάμεις της λύσης στην Ελληνοκυπριακή κοινότητα οφείλουν όχι μόνο να αφουγκραστούν αλλά και να κινητοποιηθούν δυναμικά και μαζικά έτσι ώστε αυτή τη φορά να δημιουργήσουμε ένα κοινό μέτωπο δράσης και στις δυο πλευρές του συρματοπλέγματος που θα λειτουργήσει καταλυτικά στη διαδικασία επανένωσης της χώρας. Η κοινή δράση θα στηρίξει ταυτόχρονα την συνείδηση της ολικής Κύπρου τόσο ανάμεσα στους Τουρκοκύπριους όσο και στους Ελληνοκύπριους που θα αποτελέσει και την βάση για την ενωμένη Κύπρο.

Στις κινητοποιήσεις των Τουρκοκυπρίων σημαντικό και ηγετικό ρόλο διαδραμάτισαν τα συνδικάτα των εκπαιδευτικών τα οποία εκτός από τα δικά τους συμφέροντα εργάζονται για τα συμφέροντα όλων των εργαζομένων αλλά και όλων των Κυπρίων υπερβαίνοντας τους εθνικούς μεγαλοιδεατισμούς που μόνο ερείπια μας έχουν κληροδοτήσει. Ως Πλατφόρμα Εκπαιδευτικών Ενωμένη Κύπρος καλούμε τους Ελληνοκύπριους εκπαιδευτικούς να συμπαραταχθούν με τους Τουρκοκύπριους συναδέλφους στον αγώνα της επανένωσης της χώρας.

ΚΑΝΕΙ ΠΙΟΝ! ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου