Τελευταίες ειδήσεις

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 16:30 ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ

Εκδήλωση Διαμαρτυρίας Νεοεισερχομένων Εκπαιδευτικών έξω από τη Βουλή, Πέμπτη 15/09/2011, ώρα 1630

Η Προοδευτική Κίνηση Καθηγητών στηρίζει τους αδιόριστους και συμβασιούχους συνάδελφους, οι οποίοι οργανώνουν εκδήλωση διαμαρτυρίας Ενάντια στη Μείωση των Κλιμάκων Εισδοχής αλλά και στα μέτρα που προωθούνται εις βάρος των νεοεισερχομένων, αύριο Πέμπτη 15/09/2011 και ώρα 1630 έξω από τη Βουλή.

Είναι πεποίθηση μας ότι ο διαχωρισμός σε Νεοεισερχόμενους και μη εκπαιδευτικούς, θα πλήξει καίρια και την ποιότητα του δημόσιου σχολείου. Αν οι θιασώτες του εν λόγω μέτρου έκαναν τον κόπο να ασχοληθούν πιο σοβαρά με το συγκεκριμένο μέτρο θα έβρισκαν χιλιάδες έρευνες που καταδεικνύουν την άμεση συσχέτιση της επαγγελματικής ικανοποίησης και της απόδοσης του εργαζομένου. Είναι κοινή λογική ότι ο εκπαιδευτικός της Β’ κατηγορίας θα νιώθει ιδιαίτερα αδικημένος, αφού θα έχει σαφώς λιγότερα ωφελήματα από τον συνάδελφο του στην διπλανή τάξη που έτυχε να είναι Α’ κατηγορίας. Μια δυσαρέσκεια που μπορεί, σύμφωνα με την υπάρχουσα βιβλιογραφία επί του θέματος, να οδηγήσει σε μείωση της απόδοσης του εκπαιδευτικού

Επιπρόσθετα,  ένα τέτοιο μετρό αποτελεί κίνδυνο για τη συνδικαλιστική  ενότητα  των εκπαιδευτικών με απρόβλεπτες συνέπειες. Μήπως τελικά αυτό επιδιώκεται από τους αποδεδειγμένα και διαχρονικά εχθρούς του συνδικαλισμού και νεροκουβαλητές του μεγάλου κεφαλαίου; Είναι αυτό το μέτρο ο Δούρειος Ίππος της αποδυνάμωσης του συνδικαλιστικού κινήματος;
 


Καλούμε την κυβέρνηση και τα κόμματα να σταμαματήσουν να στοχοποιούν την νέα γενιά, να σταματήσουν να στοχοποιούν την μισθωτή εργασία και να μοιράσουν τα βάρη εξίσου σε όλες τις κοινωνικές τάξεις και ειδικότερα σε αυτούς που κατέχουν περισσότερα. Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει να ανέχεται τις πιέσεις για φόρτωμα των βαρών στους νέους, που αποτελούν το μέλλον αυτού του τόπου.  Οι πιέσεις αυτές έχουν βέβαια ως στόχο την μεγιστοποίηση των κερδών από την εκμετάλλευση της μισθωτής εργασίας, αφού πολύ σύντομα θα ακολουθήσει αλυσιδωτά και επίθεση για μείωση των μισθών και στον ιδιωτικό τομέα. Γι΄αυτό καλούμε και ολόκληρο το συνδικαλιστικό κίνημα να παραμείνει ενωμένο και να αντιταχθεί σε αυτές τις επιβουλές.

Η Προοδευτική Κίνηση Καθηγητών καλεί το σύνολο του εκπαιδευτικού κόσμου, όπως δώσει μαζικά το παρών του στην αυριανή εκδήλωση διαμαρτυρίας, η οποία πρέπει να λειτουργήσει ως ηχηρή προειδοποίηση προς όλες τις κατευθύνσεις, έτσι ώστε να εξαιρεθεί η εκπαίδευση από τα μέτρα που πλήττουν την νέα γενιά και να γίνει στροφή και προς άλλες κατευθύνσεις για να δώσουν τον δικό τους οβολό προς αντιμετώπιση της κρίσιμης κατάστασης.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 16:30 ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου