Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2011

ΓΙΑΤΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ: Ανακοίνωση ΟΕΛΜΕΚ- Αναχώρηση λεωφορείων


ΓΙΑΤΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ
την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Η ΟΕΛΜΕΚ είχε δηλώσει από την αρχή ότι οι εκπαιδευτικοί είμαστε πρόθυμοι να συνεισφέρουμε για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και των δημοσιονομικών προβλημάτων της Κυπριακής Οικονομίας. Θέσαμε τρεις αυτονόητες προϋποθέσεις:

§ Να συνεισφέρουμε αυτά που μας αναλογούν
§ Να συνεισφέρουν αναλογικά όλοι και ιδιαίτερα αυτοί που κατέχουν τον πλούτο
§ Να δούμε έμπρακτα δείγματα από Κυβέρνηση και Βουλή για περιορισμό της σπατάλης των δημόσιων δαπανών, λήψη διαρθρωτικών μέτρων για την κυπριακή οικονομία και μέτρα πάταξης της φοροδιαφυγής.

Με το πρώτο πακέτο οικονομικών μέτρων της 26ης Αυγούστου 2011 επιβλήθηκε στους εκπαιδευτικούς:
§ Έκτακτη εισφορά για αντιμετώπιση της κρίση της τάξεως του 3%
§ Εισφορά για την επαγγελματική σύνταξη 3%
§ Αύξηση της συνεισφοράς μας στο Ταμείο για Χήρες και Ορφανά κατά 1,25%

Στους νεοεισερχόμενους συναδέλφους επιβλήθηκε διαχρονικά εισφορά για το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων της τάξεως των 6,8% και θα υπάρξει επιπλέον εισφορά για Ταμείο Προνοίας.

Συνολικά επιβλήθηκε μια αποκοπή από το μισθό μας της τάξεως πέραν του 7%. Ουσιαστικά οι καθηγητές έχουμε ΧΑΣΕΙ ΕΝΑ ΜΙΣΘΟ. Παράλληλα δεν είδαμε δείγματα γραφής για φορολόγηση του πλούτου και πολλών άλλων συμπολιτών μας που έχουν εισοδήματα πολλαπλάσια των εκπαιδευτικών.

Με το δεύτερο πακέτο Οικονομικών Μέτρων επιχειρείται να συνεισφέρουν ουσιαστικά και πάλι ΜΟΝΟ οι δημόσιοι υπάλληλοι/εκπαιδευτικοί:

§ Μη καταβολή της ΑΤΑ του Ιανουάριο του 2012 της τάξης του 3%, με αμφίβολη την καταβολή της τον Ιανουάριο του 2014, γιατί θα δεσμεύει μια άλλη κυβέρνηση και θα εξαρτάται από την τότε κατάσταση των δημοσιονομικών του κράτους.
§ Μείωση της κλίμακας των νεοεισερχομένων συναδέλφων κατά 10%. Το μέτρο αυτό είναι ιδιαίτερα άδικο και απαράδεκτο για τους χίλιους τόσους συναδέλφους που εργάζονται ως συμβασιούχοι/έκτακτοι, αλλά και τους νέους που θα μπαίνουν στο δημόσιο ή την εκπαίδευση
§ Καθιέρωση εισοδηματικών κριτηρίων για τις κοινωνικές παροχές (φοιτητική χορηγία, επίδομα τέκνου), που ουσιαστικά θα αφήσουν τους εκπαιδευτικούς εκτός του δικαιώματος να πάρουν τις κοινωνικές παροχές, τη στιγμή μάλιστα που διάφοροι φοροφυγάδες θα συνεχίσουν να τα λαμβάνουν.

Η προσπάθεια για εξυγίανση των δημοσίων οικονομικών έχει ουσιαστικά επικεντρωθεί στη συρρίκνωση των εισοδημάτων των δημοσίων υπαλλήλων/εκπαιδευτικών, χωρίς να παρατηρείται καμία πρόθεση είτε από μέρους της Κυβέρνησης είτε των κομμάτων για ουσιαστική αντιμετώπιση των χρόνιων προβλημάτων της οικονομίας.

Κανένα μέτρο για ουσιαστική πάταξη της φοροδιαφυγής, καμία ουσιαστική διαρθρωτική αλλαγή, όπως είναι η γραφειοκρατία και η αναποτελεσματικότητα της Δημόσιας Υπηρεσίας, καμία αναπτυξιακή πολιτική που θα γλυτώσει τη χώρα μας από τις τυχόν επιβουλευόμενες επιτηρήσεις.

Σε περίοδο ύφεσης, κυβέρνηση και κόμματα επιδιώκουν μόνο την απορρόφηση ρευστότητας από την αγορά, τις συνέπειες της οποίας θα πληρώσουν οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοί τους.

Οι εκπαιδευτικοί αρνούνται να αποτελέσουν για μια ακόμα φορά την εύκολη πηγή δανειοδότησης του Κράτους, γι’ αυτό και αντιδρούν με την αποφασιστικότητα για κλιμάκωση των μέτρων τους.


ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 1030 π.μ. ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝΜεταφορικό μέσο ενόψει απεργίας 27ης Σεπτεμβρίου 2011


Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι η Οργάνωση έχει διευθετήσει λεωφορεία σε όλες τις Επαρχίες για μεταφορά των συναδέλφων στο Υπουργείο Οικονομικών ενόψει της απεργίας της 27ης Σεπτεμβρίου 2011.


Τα λεωφορεία θα βρίσκονται σε όλες τις Επαρχίες ως εξής:

Λεμεσός:            Τσίρειο Γυμνάσιο - ώρα αναχώρησης (8.50 – 9.00π.μ.)

Πάφος:              Λύκειο Αρχ. Μακ. Γ’ – ώρα αναχώρησης (8.00 – 8.15π.μ.)

Λάρνακα:           Λύκειο Αγ. Γεωργίου – ώρα αναχώρησης (9.20 –
9.30π.μ.)

Αμμόχωστος:      Λύκειο Παραλιμνίου – ώρα αναχώρησης (8.50 –
9.00π.μ.)


Υ.Γ.  Η ώρα αναχώρησης των λεωφορείων θα τηρηθεί ΑΥΣΤΗΡΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου