Τελευταίες ειδήσεις

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Ανακοίνωση ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ για την απόφαση του ΚΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ


Αυτοί που προστατεύουν τον πλούτο, το κεφάλαιο, τους έχοντες και κατέχοντες σ’ αυτό τον τόπο, απο τη μια αρνούνται να ψηφίσουν νομοσχέδια για φορολόγηση της μεγάλης ιδιοκτησίας των εκατομμυρίων και τις εταιρείες και από την άλλη διαμορφώνουν και με εκβιαστικό τρόπο επιβάλλουν πακέτα περικοπών από τους εργαζομενους.
Η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ δικαιώνεται πλήρως στις θέσεις της. Πολύ έγκαιρα καταγγείλαμε τις περιστασιακές πλοειοψηφίες της Βουλής, όπου συγκεκριμένα κόμματα επιχειρούν να καταργήσουν τον κοινωνικό διάλογο και να ακυρώσουν το ρόλο του συνδικαλιστικού κινήματος.
Δυστυχώς, στον αγώνα που ξεκινήσαμε ως ΟΕΛΜΕΚ, «καταφέραμε» να μείνουμε μόνοι. Η ηγεσία της Οργάνωσης δεν κατάφερε να δημιουργήσει το ισχυρό εκείνο ρεύμα το οποίο θα μας οδηγούσε σε ευόδωση των προσπαθειών μας. Η εμμονή της σε ιδεολογικές νόρμες, αγκυλώσεις, αλλά και πολιτικές εμμονές απονεύρωσαν τον αγώνα μας, αποπροσανατόλισαν και σύγχυσαν τον κλάδο.
Ορμούμενη από άλλα ελατήρια, άφησε το χρόνο να περνά ανεκμετάλλευτος και τα γεγονότα να μας προσπερνούν, ενώ δεν κατάφερε να πείσει εν δυνάμει συμμάχους (γονείς, μαθητές, ακόμα και μεγάλη μερίδα εκπαιδευτικών). Η συνάντηση με τη Συνομοσπονδία Γονέων έγινε μόλις στις 10/10/2011.
Ερωτηματικά ωστόσο εγείρονται και για την τελευταία συνάντηση της Γραμματείας της ΟΕΛΜΕΚ με τον Υπουργό Οικονομικών, όπου διαφάνηκε ότι το θέμα με τους εκτάκτους και συμβασιούχους ήταν λυμένο εδώ και καιρό (!!!) εξού και βρίσκεται και στους προϋπολογισμούς!!! Ήταν, δηλαδή, διευθετημένο στο β’ πακέτο. Μπορεί οι συνάδελφοι (συμβασιούχοι, έκτακτοι, αντικαταστάτες) να εξαιρούνται από τη μείωση των κλιμάκων εισδοχής, όμως τι γίνεται με το συνταξιοδοτικό τους, τι γίνεται με το όριο αφυπηρέτησης τους (υποχρεωτικά 63ο); Τι γίνεται με τους υπόλοιπους νεοεισερχόμενους συναδέλφους; Τι γίνεται με την εισφορά του 3% για την κρατική σύνταξη των μόνιμων καθηγητών; Τι γίνεται με τη  στόχευση των κοινωνικών παροχών;
Σε μια άνευ προηγουμένου καταστρατήγηση των αποφάσεων της ΠΣΓΑ (ανώτατο σώμα της ΟΕΛΜΕΚ) όπου εξουσιοδοτείτο το ΚΔΣ για υλοποίηση σειράς μέτρων, η περιστασιακή πλειοψηφία του ΚΔΣ προχώρησε σε άρση ΟΛΩΝ των μέτρων αγνοώντας εκκλήσεις της ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ για σύγκληση νέας ΠΣΓΑ για να αξιολογήσει την κατάσταση και να άρει ή να συνεχίσει τα μέτρα. Οι ενέργειες της πλειοψηφίας της ηγεσίας (ΑΛΛΑΓΗ-ΔΗΚΙ-ΝΕΑ ΚΙΝΗΣΗ) θεωρήθηκαν αντικαταστικές-παράτυπες γι’ αυτό και αποχωρήσαμε από τη συζήτηση του θέματος. Η ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ μένει εκτεθειμενη και υπόλογη ακόμα μια φορά απέναντι στον κλάδο. Είναι η ίδια ηγεσία που διατυμπάνιζε ότι είναι έτοιμη να προχωρήσει και σε λήψη πιο σκληρών μέτρων.
Τι ήταν αυτό που έκανε τις Κινήσεις αυτές μέσα σε επτά μέρες να αλλάξουν εντελώς τη θέση τους; Τι ήταν το συγκλονιστικό που πετύχαμε αυτές τις επτά μέρες για να δικαιολογείται η στροφή κατά 180 μοίρες της θέσης της  ΟΕΛΜΕΚ; 
Με τη στάση της αυτή η ΟΕΛΜΕΚ αφήνει στο απυρόβλητο το μεγάλο κεφάλαιο, τους βιομήχανους, τους έχοντες και κατέχοντες, το ΚΕΒΕ και την ΟΕΒ, τους οποίους κάποια πολιτικά κόμματα στη Βουλή είναι έτοιμα να προστατεύσουν και να στηρίξουν, στοχοποιώντας και πάλιν τους Δημόσιους Υπαλλήλους και δη τους εκπαιδευτικούς.
Η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ Κίνηση Καθηγητών, αξιολογώντας την ως τώρα πορεία των πραγμάτων, πίστευε ότι έπρεπε να συνεχίσουμε με την ίδια ένταση τον αγώνα μας, μεταφέροντας το κέντρο βάρους στη Βουλή, όπου η πλειοψηφία των κομμάτων φέρονται να είναι έτοιμα να αφαιρέσουν ακόμα και άλλα από τους εργαζόμενους και όχι από τον πλούτο.
Λευκωσία, 13/10/2011

1 σχόλιο:

  1. Θα ήθελα και τη γνώμη σας για την απόφαση της κυβέρνησης να σταματήσει τις κοινωνικές ασφαλίσεις στους αδιόριστους καθηγητές των ΚΙΕ και να τους κηρύξει ως αυτοεργοδοτούμενους, από την επόμενη σχολική χρονιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή