Τελευταίες ειδήσεις

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Συνάντηση ΟΕΛΜΕΚ - Αναστασιάδη

Η Προοδευτική Κίνηση Καθηγητών εκφράζει την απογοήτευσή της για τα αποτελέσματα της συνάντησης ΟΕΛΜΕΚ - Αναστασιάδη.
Δυστυχώς, δεν ευοδώθηκαν οι προσδοκίες μας. Όταν φεύγεις από το διάλογο με το αρμόδιο Υπουργείο και καταφεύγεις στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εναποθέτεις εκεί τις όποιες ελπίδες για επίλυση των σοβαρών ζητημάτων της εκπαίδευσης.
Ενώ τέθηκαν μια σειρά από εκπαιδευτικά και συνδικαλιστικά ζητήματα, εστιάζοντας την προσοχή μας σ' αυτό των αδιόριστων, της παγοποίησης  των προαγωγών και της μονιμοποίησης, δυστυχώς δεν βρήκαμε ανταπόκριση.
Η δέσμευση του Προέδρου για μονιμοποίηση 200 συμβασιούχων που ήδη έχουν διοριστεί είναι - ίσως - το μόνο θετικό της συνάντησης. Δεν απαντά όμως και δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα της αδιοριστίας. Να υπενθυμίσουμε, απλώς, ότι οι 200 αυτές μονιμοποιήσεις ήταν απόφαση και υλοποίηση της προηγούμενης κυβέρνησης, και η Βουλή, στην οποία ανήκε και ο σημερινός πρόεδρος, συμπεριφερόμενη ως κυβερνώσα, την ανέκοψε (κατά πλειοψηφία). Σήμερα είναι πρόθυμος να το διορθώσει. Αναμένουμε να το δούμε στην πράξη. Αν όμως η Βουλή δεν το ανέκοπτε, σήμερα η τεράστια πλειοψηφία των συμβασιούχων θα ήταν μόνιμοι.
Πυθιακός ήταν ο Πρόεδρος και στο θέμα του μισθολογίου, υποδείχνοντας ότι «αν μείνουμε πιστοί στο Μνημόνιο, αν πειθαρχήσουμε αυστηρά, τότε δεν θα υπάρξουν μειώσεις μισθών».
Αρνητικός και στο θέμα των αποπαγοποιήσεων των προαγωγών, όπου δεν βλέπει σοβαρό πρόβλημα, προδιαγράφοντας έτσι και τη στάση τόσο της κυβέρνησης όσο και του κυβερνώντος κόμματος στην επερχόμενη συζήτησή του στη Βουλή.
Γενικά, η Κυβέρνηση, δια του Προέδρου της, έδειξε αδύναμη και ανέτοιμη ν' αντιμετωπίσει τα σοβαρά ζητήματα της εκπαίδευσης. Σε μια προσπάθεια μάλιστα αποπροσανατολισμού, ανοίγει άλλα θέματα που δεν είναι άμεσης προτεραιότητας όπως ο κατάλογος διοριστέων.
Άρνηση επέδειξε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και στις εισηγήσεις της ΟΕΛΜΕΚ για αντιμετώπιση του προβλήματος της αδιοριστίας, όπως η εργαστηριοποίηση του μαθήματος των Νέων Ελληνικών και των Μαθηματικών στην Α' Γυμνασίου, η επέκταση της εργαστηριοποίησης των φυσικών επιστημών κ.ά.
Λευκωσία, 18 Σεπτεμβρίου 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου