Τελευταίες ειδήσεις

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Μονόωρη στάση την Πέμπτη εισηγείται η Επιτροπή Συμβασιούχων και Αντικαταστατών Μέσης

Μονόωρη στάση την Πέμπτη εισηγείται η Επιτροπή Συμβασιούχων και Αντικαταστατών Μέσης


Όπως ανακοινώνει η  Επιτροπή Συμβασιούχων, Εκτάκτων και Αντικαταστατών Καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου η Γενική Συνέλευση της Επιτροπής. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν και έκαναν χαιρετισμό βουλευτές και εκπρόσωποι κοινοβουλευτικών κομμάτων, καθώς επίσης και μέλη της Γραμματείας της ΟΕΛΜΕΚ. Δόθηκε η ευκαιρία όπως ενημερωθούν τα μέλη της Επιτροπής για τις τελευταίες εξελίξεις ενώ ταυτόχρονα μεταφέρθηκε στους βουλευτές η έντονη ανησυχία τόσο όσο αφορά τη μετάβαση στην ανεργία μεγάλου αριθμού συμβασιούχων  όσο και για το μέλλον της δημόσιας παιδείας γενικότερα η οποία πλήττεται από τα μέτρα λιτότητας και τις απανωτές περικοπές.
Στη συνέχεια η συνέλευση αποφάσισε τα εξής:
  1. Χαιρετίζει τις εισηγήσεις της ΟΕΛΜΕΚ που θα αμβλύνουν το πρόβλημα, αλλά το σημαντικότερο κινούνται προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της παρεχόμενηςεκπαίδευσης στους μαθητών μας.
  2. Να αποστείλει άμεσα στη Γραμματεία της ΟΕΛΜΕΚ εισήγηση ώστε η εξαγγελθείσα κινητοποίηση της Πέμπτης 12 Σεπτεμβρίου συνοδευτεί με μονόωρη στάση εργασίας.
  3. Να ζητήσει από την ΟΕΛΜΕΚ την κλιμάκωση των δυναμικών μέτρων όταν ξεκαθαρίσουν οι ανάγκες της φετινής σχολικής χρονιάς (σεβόμενοι την παράκληση του Υπουργείου) και δεν έχουν υλοποιηθεί οι γνωστές δεσμεύσεις της κυβέρνησης.
  4. Να ζητήσει από την ΟΕΛΜΕΚ να κάνει περαιτέρω προσπάθειες όπως σταματήσουν οι αναθέσεις διοικητικών καθηκόντων σε συναδέλφους.
  5. Να αποστείλει στα μέλη της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής επιστολές που θα ζητούν άρση των παγιοποιήσεων των προαγωγώνστην εκπαίδευση (χωρίς μισθολογική αύξηση) και προώθηση των οφειλομένων από διετίας μονιμοποιήσεων  που δεν θα έχουν καμία οικονομική επίπτωση στο Κράτος.
  6. Να ξεκινήσει νομική διαδικασία για το καθεστώς των επί χρόνια συμβασιούχων οι οποίοι ενώ πληρούν μόνιμες ανάγκες για σειρά ετών δεν έχουν καμία νομική εξασφάλιση.
  7. Θεωρεί τη συζήτηση περί καταλόγου διοριστέων άκαιρη στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή που αποπροσανατολίζει από τα πραγματικά προβλήματα. Παρόλα η θέση μας είναι ότι μπορεί να τεθεί θέμα καταλόγου όταν εξασφαλιστούν οι συνάδελφοι που καλέστηκαν και κρίθηκαν ικανοί από το πρόγραμμα Προυπηρεσιακής Κατάρτισης του Πανεπιστημίου Κύπρου.
  8. Τέλος, η συνέλευση εξουσιοδότησε την επιτροπή όπως προχωρήσει σε δυναμικά μέτρα από μόνη της αν το πρόβλημα συνεχίσει να υφίσταται.
Καταλήγοντας η Επιτροπή εκφράζει την ελπίδα «να μην χρειαστεί να προβούμε σε μέτρα που θα επιφέρουν την οποιαδήποτε αναστάτωση στους μαθητές μας και τους γονείς τους. Όμως, τι παράδειγμα μπορεί να δώσει κάποιος στους μαθητές του, όταν ενώ αδικείται κατάφορα, ενώ χάνει τη δουλεία του, ενώ βλέπει το Δημόσιο Σχολείο να υποβαθμίζεται δεν αντιδρά και δέχεται παθητικά τη μοίρα του;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου