Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2015

Πρόταση μομφής κατά του Προέδρου της ΟΕΛΜΕΚ κ. Δημήτρη ΤαλιαδώροΣτην σημερινή συνεδρία του ΚΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ κατατέθηκε πρόταση μομφής κατά του προέδρου της ΟΕΛΜΕΚ από τα εκλελεγμένα μέλη ΚΔΣ της Προοδευτικής και της Νέας Πνοής. Η πρόταση απορρίφθηκε με τους ψήφους των εκπροσώπων της Αλλαγής και της Νέας Κίνησης. Οι εκπρόσωποι της ΔΗΚΙ ψήφισαν ελαφρώς διαφοροποιημένη πρόταση μομφής.
Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της πρότασης μομφής:

Πρόταση μομφής κατά του Προέδρου της ΟΕΛΜΕΚ
κ. Δημήτρη Ταλιαδώρο

Ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ έχει την πρώτη ευθύνη για την εκτέλεση των αποφάσεων που λαμβάνουν τα αρμόδια σώματα της οργάνωσής μας (Π.Σ.Γ.Α, Κ.Δ.Σ). Αντίθετα με την πιο πάνω αρχή, ο σημερινός Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ κ. Δημήτρης Ταλιαδώρος έχει απεμπολήσει το καθήκον της εκτέλεσης των αποφάσεων της οργάνωσης και έχει μετατραπεί σε βασικό εκφραστή της κυβερνητικής πολιτικής.
Απέναντι στην απαράδεκτη αυτή κατάσταση επιδείξαμε υπέρ το δέον ανεκτικότητα, εξαντλώντας κάθε όριο υπομονής. Η γενικότερη στάση του όμως στο θέμα των Ωρολογίων Προγραμμάτων και η συμμετοχή του στην αρμόδια Επιτροπή για τη διαμόρφωση της σχετικής πρότασης ξεχείλισε το ποτήρι.
Οι ευθύνες του Προέδρου της ΟΕΛΜΕΚ στη διαδικασία διαμόρφωσης της πρότασης για το νέο Ωρολόγιο Πρόγραμμα, από τον περασμένο Νοέμβριο μέχρι σήμερα, είναι βαριές και ασήκωτες. Συγκεκριμένα:
·         O Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, παρά τις σχετικές αποφάσεις του Κ.Δ.Σ για συμμετοχή δύο εκπροσώπων της οργάνωσής μας στην εν λόγω Επιτροπή, δεν απαίτησε από τον Υπουργό την υλοποίηση της πιο πάνω απόφασης.   
·         Αντίθετα, ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ αποδέχτηκε την προσωπική πρόσκληση που έλαβε από τον Υπουργό Παιδείας και συμμετείχε στην Επιτροπή Ωρολογίων Προγραμμάτων με αντικρουόμενες μάλιστα ιδιότητες.
·         Ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ συμμετείχε στις συνεδριάσεις της Επιτροπής χωρίς προηγούμενη διαβούλευση στα όργανα της ΟΕΛΜΕΚ.
·         Ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ δεν ενημέρωνε τα σώματα της οργάνωσης για τη λειτουργία της Επιτροπής, για τα όσα διαμείβονται στις συνεδριάσεις της, καθώς επίσης και για τις θέσεις που εκφράζει και καταθέτει ο ίδιος.
·          Ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ εξέφραζε δημόσια απόψεις για τα Ωρολόγια Προγράμματα που συγκρούονταν με τις σχετικές αποφάσεις της Οργάνωσης.
·         Ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ προσυπέγραψε την τελική πρόταση της Επιτροπής Ωρολογίων Προγραμμάτων, παρά το γεγονός ότι παραβιάζει τις βασικές αρχές που καθόρισε το Κ.Δ.Σ για τα ωρολόγια προγράμματα στις 26/2/15 και τις αποφάσεις που έλαβε η ΟΕΛΜΕΚ το 2012.
·         Η πραγματικότητα αυτή τη στιγμή είναι ότι η ΟΕΛΜΕΚ έχει εγκλωβιστεί σε μια απαράδεκτη πρόταση που υπέγραψε ο Πρόεδρός της και που προφανώς θα την στηρίξει και στην επικείμενη συνεδρία του ΚΔΣ (26 Μαρτίου 2015). Εκτός και αν δούμε το εξωφρενικό ο κ. Ταλιαδώρος να επικρίνει την πρόταση της οποίας είναι συνδιαμορφωτής, μετά βέβαια που όλοι σχεδόν οι Σύνδεσμοι αντέδρασαν έντονα, κάποιοι μάλιστα ζήτησαν την παραίτησή του, απειλώντας ακόμα και με αποχώρηση από την ΟΕΛΜΕΚ.   
Όλα τα παραπάνω θεωρούμε ότι καθιστούν περισσότερο από σαφές πως ο ρόλος του νυν Προέδρου της ΟΕΛΜΕΚ κ. Δημήτρη Ταλιαδώρου όχι μόνο δεν προάγει τους προβλεπόμενους σκοπούς της οργάνωσης, αλλά αντιθέτως υποσκάπτει τα συμφέροντα των Καθηγητών και του Δημόσιου Σχολείου. Για όλους αυτούς τους λόγους, ζητούμε την άμεση παραίτησή του από το αξίωμα του Προέδρου της ΟΕΛΜΕΚ. Η παραίτησή του αποτελεί την καλύτερη υπηρεσία που μπορεί αυτή τη στιγμή να προσφέρει στην ΟΕΛΜΕΚ, προκειμένου να διευκολύνει το ΚΔΣ να πάρει τις αποφάσεις εκείνες που θα σφυρηλατήσουν την ενότητα της οργάνωσης και θα διαφυλάξουν τα συμφέροντα των μελών της και πρωτίστως της Δημόσιας Παιδείας, η οποία βάλλεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου