Τελευταίες ειδήσεις

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Δεν υπάρχει άλλη διέξοδος, κ. Ταλιαδώρε, από την παραίτηση



Βαριές και ασήκωτες  είναι οι ευθύνες του Προέδρου της ΟΕΛΜΕΚ για το όλο παιχνίδι που έχει στηθεί από τον περασμένο Νοέμβριο σε βάρος της Παιδείας και των εκπαιδευτικών, σχετικά με το νέο Ωρολόγιο Πρόγραμμα. Δυστυχώς, ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, παρά τις συστάσεις της Γραμματείας να απαιτήσει από τον Υπουργό εκπροσώπηση της ΟΕΛΜΕΚ από δύο άτομα στην εν λόγω Επιτροπή, ο ίδιος δεν το έπραξε για ευνόητους λόγους. Είναι δυνατόν σε μια καθαρά «οικογενειακή επιτροπή» να τους χαλάσει τα σχέδια κάποιος άλλος;
Τα αποτελέσματα της πιο πάνω επιλογής είναι πλέον ξεκάθαρα. Η ΟΕΛΜΕΚ πέρα από τις κατά καιρούς γενικόλογες, επιδερμικές και προσχηματικές αναφορές του Προέδρου της, παρέμεινε στο σκοτάδι όλους αυτούς τους μήνες. Παρά τις επίμονες ερωτήσεις των μελών του ΚΔΣ για, τουλάχιστον, ουσιαστική ενημέρωση, ο κ. Ταλιαδώρος επέμενε φορτικά στο ότι δεν πρόκειται ο ίδιος να διαρρεύσει οτιδήποτε, λες και ήταν εκπρόσωπος της Επιτροπής και όχι των Καθηγητών. Ο ίδιος όμως ο Υπουργός, που φαίνεται να μην είχε συνεννοηθεί καλά με τον κ. Ταλιαδώρο, δήλωνε μέχρι και προχθές στα ΜΜΕ ότι οι Οργανώσεις ήταν ενήμερες και ότι συμμετείχαν ουσιαστικά στο διάλογο. Σε ποιον διάλογο από τη στιγμή που με βάση τα επίσημα πρακτικά του ΚΔΣ, η Οργάνωση ουδέποτε έδωσε θέσεις ή απόψεις για το συγκεκριμένο θέμα; Ποιου οι απόψεις τελικά κατατίθεντο στο τραπέζι των συζητήσεων; Η απάντηση είναι προφανής. Οι απόψεις αυτού που και στο τέλος υπέγραψε την πρόταση, ως Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ (βλ σελ.6 της πρότασης).
Η πραγματικότητα αυτή τη στιγμή είναι ότι η ΟΕΛΜΕΚ έχει εγκλωβιστεί σε μια απαράδεκτη πρόταση που υπέγραψε ο Πρόεδρός της και που προφανώς θα την στηρίξει και στην επικείμενη συνεδρία του ΚΔΣ (26 Μαρτίου 2015). Εκτός και αν δούμε το εξωφρενικό ο κ. Ταλιαδώρος να επικρίνει την πρόταση την οποία προσυπέγραψε, μετά βέβαια που όλοι σχεδόν οι Σύνδεσμοι αντέδρασαν έντονα, κάποιοι μάλιστα ζήτησαν την παραίτησή του, απειλώντας ακόμα και με αποχώρηση από την ΟΕΛΜΕΚ.   
Η ένταση και ο αναβρασμός που επικρατεί τις τελευταίες μέρες στον εκπαιδευτικό κόσμο είναι άνευ προηγουμένου. Αυτή την πολύ δύσκολη στιγμή το συνδικαλιστικό μας κίνημα χρειάζεται νηφαλιότητα, ψυχραιμία και ενότητα, με μοναδικό γνώμονα το γενικό καλό και όχι μεμονωμένα συμφέροντα. Δυστυχώς, αυτός ο Πρόεδρος, όπως έχει φανεί, δεν μπορεί να εγγυηθεί την ενότητα του κλάδου. Αντιθέτως, με τις ενέργειές του υπέσκαψε την ίδια την Οργάνωσή του. Η καλύτερη λοιπόν υπηρεσία που μπορεί αυτή τη στιγμή να προσφέρει στην ΟΕΛΜΕΚ είναι να υποβάλει την παραίτησή του, προκειμένου να διευκολύνει το ΚΔΣ να πάρει τις αποφάσεις εκείνες που θα σφυρηλατήσουν την ενότητα της Οργάνωσης, θα διαφυλάξουν τα συμφέροντα των μελών της και πρωτίστως θα συμβάλλουν στη βελτίωση του εκπαιδευτικού συστήματος χωρίς ιδεολογικές αγκυλώσεις, έξωθεν υποδείξεις και ιδεολογήματα παρωχημένων εποχών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου