Τελευταίες ειδήσεις

Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Πρώτη αντίδραση από ΝΕΔΗΣΥ για το 63ο

Μετά από την μεγάλη πίεση που δέχτηκε η ΝΕΔΗΣΥ από πολλούς νέους, αλλά και δικά της στελέχη υποχρεώθηκε να εκδώσει Δελτίο Τύπου ελπίζοντας να μετριάσει τις αντιδράσεις.


Στο Δελτίο Τύπου αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Κατανοούμε τα επιχειρήματα όσων ευνοούν την επέκταση του ορίου αφυπηρέτησης…

Ωστόσο, δεν μπορούμε να θυματοποιήσουμε τη νέα γενιά, ιδιαίτερα, όταν σε μια περίοδο αυξημένης ανεργίας η όποια συζήτηση για επέκταση του ορίου αφυπηρέτησης δεν συνοδεύεται από πρακτικά μέτρα…»


Παρόλο που στη συνέχεια προσπαθούν να μεταθέσουν το ζήτημα σε άλλα θέματα, σημειώνω την αντίθεσή τους στη θυματοποίηση της Νεολαίας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση υπάρχει στο Blog του ΔΗΣΥ σε σχετική ανάρτηση:

http://disyblog.org.cy/index.php/sxoliastemas/3078.html

όπου θα διαβάσετε και τη σφοδρή αντίδραση της Νεολαίας αλλά και συναδέλφων στην πρόθεση για αύξηση του ορίου αφυπηρέτησης .


Στο ίδιο Blog υπάρχει πληροφορία για αντίδραση νεότερων στελεχών της ΑΛΛΑΓΗΣ στον ετσιθελισμό της ηγεσίας τους που παραγνώρισε το ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ του κλάδου και προώθησε μέσω από τα «ελεγχόμενα» σώματα της ΟΕΛΜΕΚ την ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗ της βούλησης των καθηγητών.


Το συμπέρασμα είναι ότι η πίεση από όλους τους επηρεαζόμενους (αδιόριστους καθηγητές, έκτακτους, συμβασιούχους, μη «βαθμοφόρους» καθηγητές, αυτούς που πιστεύουν στην ανανέωση του κλάδου, φοιτητές, μαθητές, γονείς) φέρνει αποτελέσματα και δεν αποκλείεται σύντομα να δούμε στροφή και της ΑΛΛΑΓΗΣ αλλά και του ΔΗΣΥ.


Συνεχίζουμε τον αγώνα σε όλα τα μέτωπα και με όλους όσους συμφωνούν μαζί μας χωρίς να αποκλείουμε κανένα. Καλούμε και τα νεότερα στελέχη της ΑΛΛΑΓΗΣ να ορθώσουν ανάστημα και να συμμετάσχουν στον αγώνα για να ανακόψουμε αυτή την τρελή πορεία της αύξησης των ορίων αφυπηρέτησης.

Κυριάκος Ματθαίου

Μαθηματικός

5 σχόλια:

  1. Μια πρόταση, που δεν γνωρίζω πόσο εφικτή ή ανέφικτη είναι. Γιατι δεν μαζεύουμε υπογραφές απο τους εκπαιδευτικούς μέσης, αυτούς δηλαδή που αντιδρούν στην επεκταση του 63ου ετους;Να δούμε επιτέλους πόσοι επικροτούν και πόσοι όχι αυτή την απεχθή νεοφιλελεύθερη σκέψη και πρόταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν οι υπογραφές καταδυκνείουν προς την πλευρά της πλειοψηφίας των εκπαιδευτικών ίσως πρέπει να επανεκτιμήσουμε την σχέση μας με την νεοφιλελεύθερη ηγεσία της οργάνωσης μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ καλή εισήγηση.

    Νομίζω πρέπει να την αξιολογήσουμε πολύ σοβαρα ως Παράταξη για να δούμε αν είναι άμεσα εφαρμόσιμη ή αν θα μπορούσε να προωθηθεί το Σεπτέμβρη, διότι κάτι μου λέει ότι το σίριαλ αυτό δεν θα τελειώσει τώρα αλλά θα έχει συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θεωρώ πως με αυτό τον τρόπο υποβαθμίζουμε το δημοψήφισμα του Φεβραρη τουν 2006 το οποίο δεν αμφισβητείται από κανέναν ως προς το αποτέλεσμα. Αμφισβητείται η ισχύς του από την ηγεσία μας. Επομένως το αίτημα δια υπογραφών δεν πρέπει να προτάσσεται, αλλά πρέπει να είναι νομίζω ένα νέο δημοψήφισμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το αίτημα μας είναι σίγουρα για ένα νέο δημοψήφισμα και έχει ήδη τεθεί και δημόσια σε ανακοινώσεις μας. Η σημερινή όμως ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ κάνει πως δεν ακούει και προωθεί ζητήματα μόνο στα "ελεγχόμενα" από τις συγκεκριμένες πλειοψηφίες όργανα της ΟΕΛΜΕΚ.

    Γι' αυτό η συλλογή υπογραφών με αίτημα το δημοψήφισμα θα ήταν μια μορφή μεγάλης πίεσης φτάνει να έαχει επιτυχία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή