Τελευταίες ειδήσεις

Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, 50 ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΩΔΥΝΗ ΠΟΡΕΙΑ - 10 Νοεμβρίου

Η Προοδευτική Κίνηση Καθηγητών και η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων - Νηπιαγωγών,
Λάρνακας – Αμμοχώστου,
σας προσκαλούν στην παρουσίαση του
συλλογικού ιστορικού τόμου
ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, 50 ΧΡΟΝΙΑ
ΕΠΩΔΥΝΗ ΠΟΡΕΙΑ
Η παρουσίαση διοργανώνεται μέσα στα πλαίσια των εκδηλώσεων
για τα 50χρονα της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί
στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Λάρνακας
Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου 2010, 7:15 μ.μ.
Χαιρετισμοί:
Τίτος Χριστοφίδης - Υφυπουργός παρά τω Προέδρω
Θεοτέρα Δημητρίου - Πρ. Προοδευτικής Κ.Κ. Λ/κας – Αμ/στου
Χρυσόστομος Περικλέους - Επιμελητής συλλογικού τόμου
Χαρά Μακρυγιάννη - Πρ. Ομίλου Ιστορικού Διαλόγου και Έρευνας
Εισηγητές:
Αλέκος Μαρκίδης - Τέως Γεν. Εισαγγελέας Κυπρ. Δημοκρατίας
Τάκης Χατζηδημητρίου - Πρόεδρος ΙΚΜΕ
Άριστος Κάτσης - Ιστορικός
Συντονιστής: Γιώργος Κ. Γεωργίου - Φιλόλογος
Κλείσιμο Παρουσίασης: Λάζαρος Αβραάμ - Πρ. Προοδευτικής Κ. Δασκ. Νηπ.

Για την αφίσα πατήστε εδώ ή στην πιο πάνω εικόνα για να τη δείτε μεγαλύτερη.

Πληροφορίες για το βιβλίο:
34 διακεκριμένοι πανεπιστημιακοί καθηγητές και συγγραφείς, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 50 χρόνων ζωής της Κυπριακής Δημοκρατίας, καταθέτουν τη θέση και τη γνώση τους σε έναν συλλογικό τόμο υπό τον τίτλο «Κυπριακή Δημοκρατία 50 χρόνια: Επώδυνη Πορεία».
Το βιβλίο καλύπτει τις ιστορικές συνθήκες που οδήγησαν στην ίδρυση της Δημοκρατίας και τη συγκεκριμένη μορφή που πήρε το ιδιότυπο σύνταγμά της, τη συγκρουσιακή πορεία που ακολούθησαν η ελληνική και η τουρκική κοινότητα από τα πρώτα χρόνια ζωής της, την παρατεταμένη κρίση του Κυπριακού, και τις πολλαπλές –πλην ατελέσφορες– προσπάθειες επίλυσής του.
Καλύπτει επίσης τη δημιουργία και εξέλιξη ελεύθερης πολιτικής ζωής μετά την εγκαθίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, την ανάπτυξη του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου, τη γλωσσική πολιτική και την πολιτική κουλτούρα στα πλαίσια της αναζήτησης ταυτότητας, τις κοινωνικές και οικονομικές αλλαγές, τη μετάβαση της Κύπρου από την αγροτική στην αστική κοινωνία, από την υπανάπτυκτη αγροτική οικονομία στη σημερινή ανεπτυγμένη οικονομία των υπηρεσιών και της πληροφορίας.
Τέλος, το βιβλίο καλύπτει βασικούς τομείς της πολιτιστικής ανάπτυξης, στην πενηντάχρονη διαδρομή της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Όπως αναφέρει στον πρόλογό του ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας: «Στον επετειακό αυτό τόμο του εκδοτικού οίκου «Παπαζήσης» γίνεται μια αξιόλογη προσπάθεια να καταγραφεί και να αποτυπωθεί η ιστορική πορεία της Κυπριακής Δημοκρατίας από τα χρόνια της Ανεξαρτησίας μέχρι και σήμερα. Η επιλογή των συντελεστών, με το κύρος, την εμπειρία και την επαγγελματική και επιστημονική επάρκεια που τους χαρακτηρίζει, οδήγησε σε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα».
Την έκδοση επιμελήθηκε ο Χρυσόστομος Περικλέους και εντάσσεται στη σειρά «Διεθνής και Ευρωπαϊκή Πολιτική» των Εκδόσεων Παπαζήση, υπό τη διεύθυνση του διεθνολόγου Σωτήρη Ντάλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου