Τελευταίες ειδήσεις

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Η ΟΕΛΜΕΚ εγκαταλείπει τον κλάδο


Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,


Κάθε φορά που τα ζητήματα του κλάδου βρίσκονται σε εξέλιξη και επίκεινται αλλαγές, η ΟΕΛΜΕΚ αποχωρεί από το διάλογο για την Εκπαιδευτική Μεταρρύθμιση! Δυστυχώς η Οργάνωση μας εγκαταλείπει τους εκπαιδευτικούς την ώρα ακριβώς που έπρεπε να είναι μπροστάρης, να διεκδικεί τα δικαιώματα μας και να υπερασπίζεται τα κεκτημένα του κλάδου.


Μη μπορώντας να οριοθετήσει θέσεις, προτάσεις, απόψεις, όταν οι άλλες εκπαιδευτικές οργανώσεις προσμετρούν επιτυχίες συνδικαλιστικές και εκπαιδευτικές, η οργάνωση μας περιορίζεται σε ερωτήσεις, απορίες και διευκρινίσεις από την εργοδοτική πλευρά.


Μη μπορώντας ν’ αντεπεξέλθει και κάτω από την πίεση των Συνδέσμων που επίμονα ζητούσαν τη θέση της Οργάνωσης σε μια σειρά από ζητήματα, η ΟΕΛΜΕΚ εγκαταλείπει το δομημένο διάλογο, αφήνοντας άλλους ν’ αποφασίζουν για μας χωρίς εμάς.


Την ώρα που η εργοδοτική πλευρά έδωσε την πρόταση της για τα ωρολόγια προγράμματα, η ΟΕΛΜΕΚ μη έχοντας τι ν’ αντιπροτείνει, εγκαταλείπει το διάλογο, αφήνοντας σε άλλους την πρωτοβουλία. Δεν έχει θέσεις για τα προτεινόμενα πακέτα (δέσμες), για το ποιες γλώσσες και πώς θα διδάσκονται κ.ά.


Εδώ και μήνες πήρε ολοκληρωμένο σχέδιο αξιολόγησης και το μόνο που κατάφερε ήταν να διατυπώσει κάποια ερωτήματα, ενώ οι άλλοι (ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ) σχεδόν συμφώνησαν. Ανέμεναν δήθεν το οικονομικό παράρτημα. Το πήραν εδώ και δυο μήνες. Δυστυχώς η πλειοψηφία της ΟΕΛΜΕΚ, φαίνεται πως δεν επιθυμεί την κατάργηση του επιθεωρητισμού. Εγκατέλειψαν κι εδώ τον διάλογο για να μην προχωρήσει τίποτα.


Μπροστά σε όλα αυτά, οι θέσεις και προτάσεις της ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ, αλλά και άλλων Κινήσεων, δεν γίνονται αποδεκτές από την πλειοψηφία της ηγεσίας. Προτείναμε επαρχιακές συνελεύσεις για το ζήτημα εφαρμογής του νέου αναλυτικού των Μαθηματικών στην Α’ γυμνασίου, αλλά οι δυο κινήσεις (ΑΛΛΑΓΗ-ΔΗΚΙ) το απέρριψαν φοβούμενες την ετυμηγορία του κλάδου. Επέλεξαν τη φίμωση του.


Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,


Ο στόχος της ηγεσίας της Οργάνωσης, δυστυχώς, είναι πρόδηλος: Να μην προχωρήσει τίποτα. Οι αδυναμίες της, λειτουργικές αλλά και συνδικαλιστικές, την οδηγούν στην απραξία.


Η Προοδευτική Κίνηση Καθηγητών, καλεί την Οργάνωση ν’ αφουγκραστεί, επιτέλους, την αγωνία του κλάδου. Αν η ίδια αδυνατεί να διαχειριστεί τα ζητήματα που τον αφορούν, τότε ας απευθυνθεί στη βάση των εκπαιδευτικών, ή σε έκτακτη Παγκύπρια Συνδιάσκεψη των Γενικών Αντιπροσώπων, πριν μας ξεπεράσουν τα ίδια τα γεγονότα και οι εξελίξεις.


Η Προοδευτική είναι ΕΔΩ, όπως πάντα. Θα υπερασπιστούμε με όλες τις δυνάμεις μας τα δίκαια του κλάδου και την αξιοπρέπεια των εκπαιδευτικών.



Λευκωσία, 21.10.2010


ΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου