Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2015

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της εκπαιδευτικής σας πολιτικής!

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της εκπαιδευτικής σας πολιτικής!
Η Προοδευτική Κίνηση Καθηγητών καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τις σημερινές ρατσιστικές και μισαλλόδοξες επιθέσεις ακροδεξιών στοιχείων εναντίον Τ/Κ συμπατριωτών μας, τα οποία έλαβαν χώρα στη διάρκεια των μαθητικών εκδηλώσεων καταδίκης της ανακήρυξης του ψευδοκράτους στη Λευκωσία.
Δυστυχώς, τα σημερινά επεισόδια είναι το αποτέλεσμα της νεοσυντηρητικής, αναχρονιστικής και οπισθοδρομικής εκπαιδευτικής πολιτικής που ακολουθεί το Υπουργείο Παιδείας την τελευταία διετία, η οποία εκτρέφει αρρωστημένες ιδεολογίες και αντιδημοκρατικές νοοτροπίες, που βρίσκουν τελικά έκφραση σε τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές.
Ως Προοδευτική Κίνηση Καθηγητών προειδοποιούσαμε εδώ και καιρό για τη συντηρητική στροφή που πήρε εσχάτως η Παιδεία μας, με ενέργειες του Υπουργείου Παιδείας όπως τις πιο κάτω:
  • Ο σχεδιασμός της εκπαιδευτικής πολιτικής ανατέθηκε στις πιο συντηρητικές δυνάμεις που έχει να επιδείξει ο τόπος μας.
  • Στο σύνολο σχεδόν των επιτροπών που διορίστηκαν από τον Υπουργό Παιδείας  συμμετέχουν πρόσωπα που εκφώνησαν στο πρόσφατο παρελθόν τους επιμνημόσυνους λόγους στα ετήσια μνημόσυνα του ολετήρα της Κύπρου Γεώργιου Γρίβα.
  • Στο μήνυμα του Υπουργού Παιδείας για την 28η Οκτωβρίου ο Δικτάτορας Ιωάννης Μεταξάς χαρακτηρίζεται απλά ως Πρωθυπουργός.
  •  Στα σχολεία προτείνεται η πραγματοποίηση επισκέψεων στο κρησφύγετο του Γεώργιο Γρίβα.
  • Γίνονται απαράδεκτες και αντιεπιστημονικές  πολιτικές παρεμβάσεις στα μαθήματα των Νέων και Αρχαίων Ελληνικών, όπως επίσης και στο μάθημα της Ιστορίας.
  • Γίνεται απροκάλυπτη πολιτική παρέμβαση στις μαθητικές εκλογές, καθορίζοντας το αποτέλεσμα με τον πιο φασιστικό τρόπο.
Καλούμε τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αν εννοεί πραγματικά τα όσα αναφέρει στην ανακοίνωσή του περί «ειρηνικής επίλυσης του κυπριακού προβλήματος» και «ειρηνικής συμβίωσης», να παρέμβει σε όσα τεκταίνονται στο χώρο της Παιδείας και να αποτρέψει την οπισθοδρομική, μισαλλόδοξη και αναχρονιστική πορεία που έχει πάρει, η οποία εκτρέφει απαράδεκτες συμπεριφορές όπως τις σημερινές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου