Τελευταίες ειδήσεις

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Γιατί δεν υλοποιούνται οι δεσμεύσεις του Υπουργείου Παιδείας για τις μονιμοποιήσεις;



Σοβαρά ερωτήματα προκύπτουν από τη μη τήρηση και την καθυστέρηση υλοποίησης των δεσμεύσεων που ανέλαβε ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Καδής, αναφορικά με τις μονιμοποιήσεις που θα γίνονταν στα πλαίσια της εκβιαστικής τακτικής του Υπουργείου για να περάσει το νέο σύστημα διορισμών.
Υπενθυμίζουμε σχετικά ότι:
·         Ο Υπουργός Παιδείας αρχικά είχε δεσμευτεί γραπτώς στην ΟΕΛΜΕΚ αλλά και στη Βουλή των Αντιπροσώπων ότι θα προωθήσει στη Βουλή αίτημα για πραγματοποίηση 344 μονιμοποιήσεων, αριθμός που ισοδυναμεί με τις μόνιμες θέσεις που παρέμεναν κενές στον κρατικό προϋπολογισμό του 2015, λόγω της παγοποίησης των μονιμοποιήσεων που επέβαλαν τα κόμματα ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ το 2011.
·         Στη συνέχεια, μετά από συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών, ο Υπουργός Παιδείας υπαναχώρησε από την αρχική του δέσμευση, μιλώντας πλέον για 276 μονιμοποιήσεις εντός του 2015.
·         Από τις πιο πάνω πραγματοποιήθηκαν μέχρι σήμερα οι 193, ενώ για τις υπόλοιπες 83 ο Υπουργός Παιδείας υποσχέθηκε ότι θα γίνουν τον Οκτώβριο.
·         Ο Οκτώβρης πέρασε και ο Υπουργός Παιδείας δεν έχει τηρήσει τις δεσμεύσεις του.  

Ως εκ τούτου, θέτουμε τα πιο κάτω ερωτήματα προς τον Υπουργό Παιδείας, τα οποία προκύπτουν εύλογα από τις εξελίξεις:
-       Πότε θα πραγματοποιηθούν οι μονιμοποιήσεις που υπολείπονται για το 2015;
-       Ποιες θα είναι οι συνέπειες αν δε γίνουν οι προβλεπόμενες μονιμοποιήσεις εντός του 2015;
-       Επαρκούν οι 74 πρόσθετες θέσεις για τη Μέση Εκπαίδευση, που προβλέπονται στον προϋπολογισμό που κατέθεσε ο Υπουργός Οικονομικών στη Βουλή για το 2016, για την πραγματοποίηση των προβλεπόμενων, με βάση τη δέσμευση του Υπουργού Παιδείας, 200 μονιμοποιήσεων το 2016,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου